reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Liza łaał ale Hania zdolna dziewczynka, piękne prace.
A z Mikim idziecie do ortopedy w moje urodziny ;-)

Wiktoria podziwiam Cię kobieto! a co do odstawiania tabletek, to te "nowoczesne" wcale nie trzeba rok przed staraniami odstawiać wystarczy 3 miesiące, do tego brać kwas foliowy i można działać:tak:

Kasiek dzieci strasznie szybko się zamieniają nie do poznania, piękne kobitki jesteście :-)
Moja miała identyczne "wymiary" jak Domka na szczepieniu na 1,5 roku, teraz nosi ubranka na 92-98cm wszyscy mówią że wygląda "starzej" niż jest w rzeczywistości.

Młoda rozmiarem nie ma co się sugerować, bo co "kraj to obyczaj" ale faktycznie Rafał dłuugaśny jest, śliczny facet.

Herbata cudny brzusio, wysoko jeszcze się trzyma :tak:

reklama
Witam wieczorkiem :)
Tak ogólnie odpisze :-) dziękuje że mnie podziwiacie jakoś daje rade ale czasem jest trudno ale jakoś czas leci :-) dni mijają.Co do budowania domu my dopiero mamy w planach działki też nie mamy dopiero zostaje przekształcana z rolnej na budowlana a druga sprawa pieniądze :-/ dom kosztuje i to bardzo dużo niestety,na razie mieszkamy z moimi teściami mamy swoje piętro :-)..

Ja teraz próbuje coś swojego rozkręcić widziałyście zapewne w suwaczku że robię biżuterie na razie idzie pomalutku i słabiutko ale może coś się rozkręci

Herbatka śliczny brzusiu :-)

Ostatnia edycja:
Herbata, upartą masz tą Marlenkę czekam na Twój poród prawie jak na swój... Idźcie już na porodówke;). A brzuszek masz piękny i duży. Naprawdę prawdziwe jajo ;) Mała może się przeciągała. No byle by te ostatnie dni nie były dla Ciebie męczarnią ;*
Kasiek, Dominika ma słodką czapeczkę na 1. zdj. wygląda jak Mały krasnalek, w ogóle jest prześliczna.
Liza, Hania naprawdę jak na swój wiek to bardzo ładnie i estetycznie wykonuje prace. Może ona ma jakiś talent plastyczny ??
Wiktoria, ja również podziwiam, ze dajesz radę sama z dwójką dzieci. Ja czasem z moją mogę oszaleć i nie wyobrażam jakby miało D. nie być... Chociaż jakbym musiała to może i jakoś by to było kwestia organizacji pewnie.

Moje dziecko już śpi. Nauczyła się piszczeć i wydawać z siebie "meeee" "eeeeee" i coś w stylu radosnego "nie" i ciągle piszczy. Wrzuciła dzisiaj swoje buty do pralki ;P i jak się bawiła to non stop przeglądała się w lusterku na macie edukacyjnej. Ale naszczęscie już padła i śpi ;)

Hellow. U nas dalej lato tej jesieni;) Pięknie i słonecznie było za dnia. Po pracy obskoczyłam 2 sklepy, Małej kupiłam kilka ubrań a tak to czas w 3kę spędziliśmy.

Femcia takie kredki ma Martynka do malowania po ciele i po wannie KREDKI DO KĄPIELI WANNY 8 KOLORÓW somap TYCHY (1847569417) - Aukcje internetowe Allegro kupowałam u nas w hurtowni za 11zł. Fajne są. Zdrowia dla Ninki:)

Kasiek Martynka na Dzień Dziecka dostała duży wózek dla lal. Też go lubi. Taki
DSCN0549_640x480.jpg ma też nosidło

Kaamaa fajny wózek. Nasza ma taki jak wyżej:-) Jest zadowolona bardzo. Zwłaszcza jak ją samą w nim wożę:-D

Młoda kurcze aż wierzyć się nie chce, że Rafcio ma już 86 rozmiar:szok::szok: może to lewa numeracja. Szkoda, że chcesz rezygnować ze szkoły, najpierw się zastanów czy aby na pewno musisz. Może ktoś na czas szkoły pilnowałby Małego. A tata Rafcia się uczy?

Elwirka
zdrówka i radości oraz sukcesów dla Oliwki z okazji urodzin:-):-):-) Szkoda, że macie tak przerąbane te wstawania, a może na siłę spróbuj ją usypiać jak Ci się tak wcześnie zbudzi. W końcu się przyzwyczai jak ją raz drugi na siłę uśpisz i będzie Ci wstawać później.

Kasiek zdróweczka i radości dla Twojej Małej:-):-)

Wiktoria cudne masz te kolczyki i bransoletki. A gdzie cennik?

Gosdia do roku używa się szczoteczki silikonowej do czyszczenia ząbków. A potem jest szczoteczka po 1rż. Trzeba czyścić.

Herbata uparta ta Twoja Mała. Zdrówka dla Ciebie, niech ta infekcja idzie precz! Ja też na koniec ciąży byłam rozsypana jeżeli o zdrowie chodzi. A zaczynałam jako idealna pacjentka w ciąży.

Beacia gratuluję nowego ząbka:-)

Vegas z tą szczoteczką to nie koniecznie :-p ja na początku używałam tą nakładaną na palec, a później jak małej zaczęły żeby na potęgę wychodzić to nie było szans wszystkich dobrze domyć, ja używam takiej szczoteczki i jak widać można ją od urodzenia używać ;-) ( chociaż moim zdaniem do pojawienia się pierwszych ząbków nie ma to większego sensu)
SZCZOTECZKA do ZĘBÓW 0-2 lat JORDAN kolorki NEW (1842156975) - Aukcje internetowe Allegro

I dodam tylko że Julka ją uwielbia, cały dzień mogłaby z Nią w budzi chodzić :-D

Kaamaa no na palec to sylikonowa o której pisałam. A taką jak Ty przedstawiłaś to Mała też ma:) Fajna jest.
Ogólnie mówi się, że dziąsła bezzębne też trzeba myć w końcu dziecko je i bakterie się osadzają. Ja nie myłam Małej gdy nie miała zębów, ale jak już miała kilka to myłam.

reklama
Do góry