reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Niunia a od kiedy do kiedy masz L4 ?
powinnaś z ZUS - U dostać .
Do 30 dni płaci pracodawca a powyzej 30 dni płaci ZUS.

reklama
ja jak schodza mi jakies pieniadze to na kato i nie wiem czy ja cos dostalam z zusu dostaje tylko z zakladu pracy chyba..
To ile ty masz to L4? Bo powinnas z ZUSU dostawać i jak ci przychodzi na konto zawsze wiadomo od kogo:-p zus pieczołowicie podpisuje przelwey co by nie płacic 20 razy a pracodawca twój to ja nie wiem:-)

edit i zaniosłaś te papiery do ZUSU?

Kasę po 33 dniach L4 dalej wypłaca pracodawca a ZUS zwraca mu te pieniądze.
Jest to 100% średniej z ostatnich 12 miesięcy pracy pomniejszone o składki, które pracodawca płaci z nami do spółki.

reklama
niunia a dobry plan przed:-) ja po to zawsze taka rozanielona byłam ze nie w głowie mi było załatwianie czegokolwiek

Do góry