reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Jednym slowem POGODA DO DUPY :sorry2:Ci co chca slonce od paru dni deszcz pada i pochmurno a inny pragna deszczu i ochlodzenia !! !! wogole odkda przyjechaca ciotka z Bydgoszczy pogoda jest brzydka a jak dzwonia tam to mowia ..slonko swieci i zero chmurek na niebie .. :confused:

Wczoraj bylam z Ala i Wiktoria pozrywac porzeczek na kompot to Ali gumiaki zostały w blocie zanim zauwarzylam to chodzila chwile w samym skarpetkach :baffled::-D:-D:-D

reklama
Angel wlasnie wrocilysmyz Lenka z dworu - jest tak goraco, ze nie ma czym dychac:szok:koszmar jakis..
A na glowe to juz nie chce brac tabletek, bo bym musiala je brac dzien w dzien.. az boje sie isc do lekarza.. wczoraj tak mnie wieczorem bolala, ze nie umialam ustac na nogach.. cisnienie mialam za niskie, myslalam, ze z wanny nie wyjde.. no i to krecenie sie w glowie.. kurcze jakby A byl to bym pomyslala, ze w ciazy jestem:-p:-p:-p:-D

Co do porodow to moja mama urodzila mnie i siostre kilka dni przed terminem.. i u mnie sie to nie spr bo ja gdybym nie miala wywolywanego to bym pewnie przetyerminowana chodzila:-D

Polna to co to za bloto masz u siebie:) dobre z tymi kaloszami:)

Basia zapomnialam napisac ... Lenka fajniutko wyglada na zdjeciu :tak:;-)
a czepeczka z H&M bo widzialam wczoraj na wystawie podobna tylko inny kolor !!

Ja bylam zrobić pierogi z borówkami ale ochoty nie mam do jedzenia w ogole. Nie jadłam od sniadania i w ogole mi sie nie chce, dziwne bo ja zawsze taka bylam ze nawte jak mi sie nie chciało a bylo cos dobrego to zjadłam:)

Mika a z tym moim terminem jest tak. Że ja ostatnia miesiaczke miałam 11.października a Koszmarek miała 10, a termin na 17 wiec ja skoro miałam 11 to termin mam na 18. Czyli już dokaldnie tydzien jestem przeterminowana. Dluzej niz Twoja sis a niby termin mam wyliczony tak jak ona choc ona miała 14 ostatnia miesiaczke. Dziwnie mi to lekarza wyliczył ale na to jego wyliczenie beda patrzec, trudno. Wiem tlyko tyle ze mam uparciuszka w brzuszku i tyle. Tez mi sie ten wasz zwyczaj podoba:):)

A miałam nadzieje ze dzis urodze, bo i dzis ma moj brat urodziny to by swietowali razem:) a Tu jednak peszek.

Basia, Polna,Kasia a u mnie taka duchota była a jak walneło deszczem z gradem to nam oczy z orbity wyszły. Taka rozpierducha na polu wszytsko lata jak zwariowane.... Naprawde ta pogoda plata figle jak nic...

Polna to z H&M tylko, ze to chustka:-) zreszta ja mam bzika na punkcie tej firmy.. Lena wiecej niz polowe ciuchow ma z H&M a reszte z NEXTu :p. zreszta fajne gatunkowo ciuszki..:tak:
A u mnie zaraz bedzie lalo.. to chyba Angel od Ciebie idzie:-D:-D:-D mowilas deszcz z gradem padal:-p;-)

Ostatnia edycja:
Angel u Nas w nocy tak bylo a jak wyszlismy na pole to tata z wujkiem zbierali tylko galezie z chodnika :dry:

Nie martw sie,wkoncu kiedys urodzisz :-p;-)

Oho Ala sie budzi :happy2:

Dzień dobry :-)

Ja wpadłam tylko was poczytać troszkę i się przywitać (przy okazji zaznaczę gdzie doczytałam :-p )

U mnie gorąco właśnie w ogródku siedzę i pilnuje kotka żeby za daleko nie odchodził ale zaraz się chowam bo się ugotuje :-p
W domku już było wielkie sprzątanie na weekend ... a teraz leniuchowanie :-)

A ogólnie to dupa z kasą u nas straszna :/ 7zł w portfelu ... dobrze że jedzenie w sumie mamy to przynajmniej nie głodujemy :-p ale bez lombardu jakiegoś się nie obejdzie :/ ... ale DAMY RADE :-)

ANGEL & MIKA a ja ciągle wchodzę i oczekuje która z was pierwsza się rozpakuje :-)
powodzenia wam życzę może to dziś?! wieczorem sprawdzę czy coś się ruszyło :-p

Ok lecę Buziaki 3majcie się laseczki :-):-):-)

Czesc Wam wszystkim :) Jak moja dzionek ??
Ja wstala juz o 6 mala na cyca sie obudzila i ogladalam film Odwruceni taki o polskiej pruszkowskiej mafii zarabisty nie moglam oczu oderwac dobrze ze dzieciaczki daly mi poogladac :) A teraz biore sie za sprztanie bo maly bajzel w domku , a pozniej male zakupy i tak zleci dzionek :) Pogoda dosc fajna bo nie za goraco ani nie za zimno :)

Asiowo to super ze obraczka weszla juz na paluszek :) Moj pierscionek zareczynowy tez juz powrocil na swoje miejsce :) a malutka powoli powoli i sie do wszystkiego przyzwyczai :)

Basia to Twoja coreczka taka ulozona od poczatku heheh a teraz mam tak samo jak Ty :p fifi tez byl chory i bylo nam Go szkoda pozatym balam sie zeby nie dostal wstrzasu goraczkowego bo mial bardzo wysokie i bralismy go do siebie a teraz spi z nami do tej pory :p Ale ja uwielbiam jak z nami spi :) A czemu nie rozumiesz takich mam ktore spia z dziecmi ??

Ewii i co Justynka spi z Wami ??

Angel trzymja sie kochana :) Wiem ze zadne slowa cie nie pociesza , ale trzymam kciuki zebys szybciutko wyladowala na porodowce:)

Mika w sumie fajny taki zwyczaj zostawiania ubranek :) a moje dzieciaczki byly ubierane tylko w kaftaniki i zawijane w pieluchy :) Lekarze stwierdzili ze dziecko lepiej spi jak jest takie zawiniete i ma mniej ruchu bo czuje sie jak w brzuszku :p Nie wiem jak sie to ma do wszystkich dzieci , ale moje dos ladnie spaly :) Wiec moze maja racje :)

Polna jak kzade dziecko :) Moj fifi tez jak mokro to pcha sie tylko w kaluze:) a to bloto to jakies bagno chyba bylo hehe dobre :)

Miska nie chodzi mi o takie mamy jak Ty i ja.. Moja kuzynka to juz w gole przegiela (moim zdaniem) odkad wrocila ze szpitala to dziecko spala z nia(a jej maz w drugim pokoju, bo go z lozka wywalila) bo ona sie bala, ze dziecko w nocy przestanie oddychac.. przewalone.. mnie to sie nawet w nocy nie chcialo wstawac spr czy wszystko ok.. bo dla mnie to bylo logiczne, ze jest ok..

reklama
Angel Może i masz racje z ta torbą:-) Powiem Ci, że bywa tak, że im bardziej się człowiek niecierpliwi, tym póżniej przychodzi to na co czeka. Może po prostu nie myśl za dużo o tym a nim się obejrzysz będzie po wszystkim...;-)

{Polna U "mnie" w szpitalu praktykuje sie zawijanie noworodków w pieluszki i powiem ze jest to ułatwienie dla poczatkujacych matek

Mika ten zwyczaj z zostawianiem ubranek jest super. W Łomży np. zostawia sie pieluszki tetrowe.

U mnie super pogoda, tylko nie ma jak wyjść na spacer z dwójką dzieci. Juistynka mi jeść nie chce i ma lekką gorączkę 38,6 w pupie. Nie wiem co mam robic, czy iść do lekarza, czy poczekać do jutra. Uczepiły się nas te choroby, tylko uważać by maleńnstwo nic nie złapało.

Miśka Justynka śpi tak na zmianę, raz z mężem raz sama. Mąż to jak mu pleci kładzie się albo do niej, albo do mnie, a że śpimy w tym samym pokoju to lata z łóżka na łóżko. Powiem tak, że odkąd Mareczek jest w domu, Justynka nie chce mnie widzieć w łóżku przy tacie. To jest śwmieszne, bo jak mąż kładzie się do mnie, to momenti jest krzyk.

Ostatnia edycja:
Do góry