reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

asiowo dasz rade ;-)jeszcze miesiac dwa i powoli sie zacznie jakos tak systematyzowac;-) a spi z wami w lozku?czy w swoim lozeczku? ja Ci powiem ze jak bylam wyczerpana... to pozwalalam jej na sobie pospac, kladlam sie na plecach, kladlam mala na mnie, obejmowalam reka zeby nie spada, pod reke poduszke podkladalam zeby mi nie zdretwiala i tak drzemalam a mala ciagnela:-D i jak zauwazylam ze przysnela to do lozeczka ja odkladalam, albo maz. i to sie okazalo dla mnie wybawieniem, bo chwilami to siedzialam i walczylam ze snem.. podczas karmienia. a karmienia mysle ze tez sie wyreguluja, Ty bedzesz miala mleczka ile trzeba, mala bedzie pozniej co raz wieksze ilosci sciagac albo c rz skuteczniej. Ja to sie z piersia nameczylam... przedwczoraj lekarz prowadzacy jak maz gadal strasznie sie zdziwil ze mala tylko na piersi jedzie bo my ja pzno wzielismy i pozniej modyfikowane... i powiedzial ze myslal ze strace... ale nam wtedy nie mowil zeby mnie nie dolowac:-Di z poczatku tez wisiala mala non stop a po jakims czasie nagle wisi malo i co jakis czas , zgracie sie;-) a meza wysciskaj bo to skarb ;-) w razie czego jemu mala a sama spac:-D

Wiem, ze dam rade:-) nie ma co...
prysznic mi pomaga:-p serio... 2-3 razy dziennie i nabieram nowym sił:-)a na obolałe krocze tez ulga niesamowita:-)
Paulinka spi w swoim łozeczku, ale rzadko umie w nim zasnac... pomaga tylko cyc i noszenie na rekach, no ale narazie tlumacze to tym, ze malutka potrzebuje ciepła i bliskości...:-) bardzo czesto karmie ja leząc i sama przysypiam, mąż z reguly slyszy jak chrapie i mala tez:-p wtedy ja odkłada do lozeczka:tak: sciskam męża i dziekuje mu codziennie:-) On to w ogole ciagle na mnie patrzy i mowi ze mam super figurke:-p 2 tyg po porodzie a brzuszka prawie wcale:-p On juz sie chyba seksiku nie umie doczekac:-p:-p:-p ale ja ciagle obolała... i niestety musi poczekac:-p:zawstydzona/y:
Malutka spi 1,5h ale tak niespokojnie, czasem popłacze i dalej spi:-p
ehh... jak patrze na malutka to całe zmeczenie ucieka gdzies daleko i zostaje tylko szczescie i radość:happy2:

reklama
asiowo to super normalnie Ci zazdroszcze hehe i nie moge sie swojej niuni doczekac :tak: a wchodzilas juz na wage sprawdzic czy kg spadly?i jak z piersiami zmalaly? hehe\
netgirl uzgodnilam juz wszystko z bilogicznym ojcem umowilismy sie ze on sie nie wtraca w papiery ale za to na mala da miesiecznie ile bedzie uwazal (lepsze to niz nic i tak Kris nas bedzie utrzymywac) a mala zobaczy tylko w pierwszych dniach po porodzie pozniej nasze drogi (widzenia) sie rozchodza zostanie kontakt telefoniczny chyba jakos wybrnelam ?

Ostatnia edycja:
asiowo to super normalnie Ci zazdroszcze hehe i nie moge sie swojej niuni doczekac :tak: a wchodzilas juz na wage sprawdzic czy kg spadly?i jak z piersiami zmalaly? hehe\
sie nie obrócisz, a juz bedziesz tulić maleństwo:-)
a kg... 12 kg narazie ubyło, jeszcze 7:eek: ale ja na to nie patrze... z rozm 36 zrobiło sie 40, ale sie ciesze ze takiego brzuchola nie mam:-p a piersi są olbrzymie!!! Mężus teraz to juz w ogole ciagle sie na nie gapi i nie umie sie przyzwyczaić:-p z rozmiaru 70B zrobiło sie 85C:-p ja tez sie do nich przyzwyczajam,zawsze takie małe były:-p

Ja również jestem młodą, bo 18-letnia mamą. (;
Nasz maluch ma 3 mce, dwa tygodnie przed jego narodzinami miałam swoja 18stkę. :)
Bartuś był "planowaną wpadką" - po prostu doszlismy do wniosku z moim mężczyzną, że co będzie to będzie, nie myślałam na poważnie o dziecku, ale nie miałam nic przeciwko, gdyby pewnego dnia pojawiła się ciąża...
I oto jest! :D
Nie żałuję, że urodziłam w tak młodym wieku - ze szkołą nie mam problemów, bo kończę zaocznie. Raz na tzw. "ruski rok" gdzieś we dwójkę bez malca wyskoczymy, ale to się zdarza góra raz na miesiąc.
Nie czuję sie ograniczona, czy gorsza.
Cieszę się, że mam dla kogo żyć.
W chęci URODZENIA i WYCHOWANIA dziecka nie liczy się wiek, lecz podejście do samej kwestii tego, że zawsze może się zdarzyć, że się chociażby wpadnie. (;
Oczywiście nie każda dziewczynka może od razu zachodzić w ciążę, bo ma taką zachciankę - dla mnie PATOLOGIĄ jest fakt, że już 15-latki zachodzą w ciążę i żyją na garnuszku rodziców, razem ze swoimi chłopakami nierobami, lub co gorsza, same...
Na szczęście my nie żyjemy z naszymi rodzicami (;
Bycie mamą naprawdę jest wspaniałym doświadczeniem - teraz wiem, że ten czas, w którym "zrobilismy" naszego Bartka, był tym odpowiednim czasem. :)

POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMY, BEZ WZGLĘDU NA WIEK :*

A co do kilogramów, to z tym mam gorzej - podczas ciąży przytyłam 22 kg, z czego po 3 miesiącach zeszło mi jedynie jakieś 10 kg, jak nie mniej...
Chciałabym schudnąć chociaż te głupie 10 kg, ale nie mam pojęcia JAK?

Moje piersi z 75B przeszły w rozmiar 80C i jak narazie to tylko na nie nie narzekam, ale rozstepy i nadwaga nie są niczym przyjemnym...

No cóż, ale trzeba się z tym pogodzić :)

asiowo to ladnie waga leci faktycznie ;-) mam nadzieje ze mi tez bedzie lecialo przytylam 15kg troszke przy porodzie zejdzie i troszke dziecko z wyciagnie bo przy karmieniu podobno sie chudnie :-) a co do cysiow to mi wlasnie zaczely teraz rosnac z dnia na dzien hehe niedawno mi chyba ANIA dopasowywala rozmiar stanika a juz mam znowu wiekszy biust :tak: ciekawa jestem czy mocno zmaleje po ciazy niektorym zostaje a niektorym w ogole robi sie mniejszy niz przed ciaza no ale poczekamy zobaczymy ;-)
sasanka18 jesli jestes szczesliwa to najwazniejsze :tak: a co do garnuszka rodzicow to ja mieszkam z rodzicami i mam troszke inne zdanie :sorry: moze dlatego ze mama jest dla mnie jak przyjaciolka mowimy sobie wszystko mam spory dom i moze dlatego ani ja nie chce stad isc ani mama nie chce zostac w tak wielkim domu tylko z tata no ale kazdy ma inne poglady i mysle ze duzo zalezy od relacji z rodzicami :happy2: opisz swoj porod jak bedziesz miala chwile hihi bo ja z angel czekamy na termin :p

jednak nie robilam dzis obiadku hihi moj przyszly maz zabral mnie do sphinxa na obiadeeeek a pozniej na loooody hihihi zaskakuje mnie co dzien na nowo !! czy po tym co zrobilam on kocha mnie nadal tak samo ??im wiecej od niego dostaje tym wieksze mam wyrzuty straszne uczucie ale moja mama ciagle powtarza ze dobrze iz boli mnie serducho bo jest to oznaka tego ze mam sumienie i w glebi duszy nie jestem taka zla a ten bol ktory mnie na wiedza kiedy patrze na niego to pokuta ktora pewnie bede dzwigac dlugie lata ehh chyab poetka zostane hehe

Ostatnia edycja:
cyce sie powiekszają, bo zaczynają pokarm wytwarzac;-)
i chyba one tak szybko nie maleja po ci,azy bo przeciez to miejsce dla mleczka:-)
pozniej to moze troche oklapną, aleodpwiednie cwiczenia i odpowiedni stanik mogą czynic cuda:-p

hehe mam nadzieje :tak: bo chcialabym jeszcze jakas kariere miss zrobic hehehe zartuje ;-) po porodzie ide z moim na silownie wiec pewnie cus mi to pomoze :-p a mala nadal spi ze tak tu sobie siedzisz ? czy z tatusiem jest ?:happy2: mala rejestrowalas juz Paulinke ?

Ostatnia edycja:
No witam witam :) Co tam slychac ??
Ja dzisiaj roche niedpospana zanjomi byli i opijali Niunie ! i pozno poszlam spac a Filus od rana grandzi wiec ja tez na nogach :) Moze w poludnie troche odespie :D

Ewii to zycze zeby wszystko sie ulozylo i to jak najszybciej :)

Koszmarek no to trzymam za Was kciuki zeby poszlo szybko :D

Snoopy no wlasnie tego sie najbardziej boje , ale nie przyzwyczajam do lulania ani do noszenia ( mam nauczke po filipku ) wogole staram sie nakarmic i polozyc do lozeczka a jak kweczy to gadam do niej i ptrzestaje :) Moze nie bedzie tak zle :p

Olwika no mi az tak strasznie nie cieknie i lyka normalnie a po kazdym karmieniu sciagalas ?? zeby do konca wyproznic piersi ??

Zywa dziekuje :) A brudem sie nie przejmuj po jakims czasie sam odpadnie :D:D <lol2> to Ty sie myj w rzece :D:D

Karolina zobaczysz jak bedziesz kilka dni przed porodem jak wtedy bedziesz wyczekiwac :p a tak wogole ile Ci zostalo ?? doczytalam ze 6 wrzesien to jesce troszku Ci zostalo :) Powodzenia !

Femme z tego co piszesz to juz cora coraz lepiej :p

Asiowo dziekuje :) no nie taka mala ale ogolnie to kruciotka :D

Polna najwazniejsza wyzerka :D:D No co do tego bica to ja wiem wiem zorzumialm :D:D hehe No siostra teraz sie wakacjuje z ojcem na weekend pojechali i nima ich ale wracaja dzisiaj wiec jutro juz pewnie bedzie u mnie :)

Sasanka sa plusy i minusy macierzynstwa jak wszystkiego :p

reklama
cześć MISIA ,nie po każdym nie ale co 2 -3 sciągałam tak żeby czuć że w piersiach nie mam tego ucisku i żeby piersi były miekkie bez zgrubień!!!!!!

Do góry