reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja w I trymestrze jak mialam zgage to konczylo sie wymiotami, ale teraz nie wymiotuje wcale chociaz czasem mnie tak podbija ze prawie wymiotuje... Kobiety w ciazy powinny sie czuc duzo lepiej niz w rzeczywistosci, niestety tak nie jest... No ale szkoda gadac o nieprzyjemnosciach... Moze o czyms milszym popiszemy:-):-):-) np Co juz macie dla maluszkow kupione???

reklama
Dzień dobry poświątecznie!
Snoopy12, ja uwielbiam miętę, piję ją notorycznie praktycznie codziennie, w ciąży również piłam, bo nigdy nie przyszłoby mi do głowy, że nie można:-p:-D. A na co szkodzi mięta? Bo ocet już wiem, że na kości.
Ona_mika, ano drugie święta, drugie, na poprzednią Wielkanoc Hania raczej nie zwróciła uwagi, bo miała wtedy 2 miesiące:laugh2:. Za to w Boże Narodzenie i teraz miała już radochę:tak::tak:.

Witam:-)

snoopy12 Ja mam dla swojej dzidzi dopiero 4 nowe ubranka. I to na dodatek 4 body:-) no i parę rzeczy, które kiedyś ja nosiłam (ponad 18lat temu ale po praniu wyglądają jak by były niedawno kupione i tylko parę razy założone:-)), tylko ze na początek będą dla dzidzi za duże. Ale póżniej napewno się przydadzą:-) Od znajomych dostałam jeszcze bardzo fajną zasłonke z koronki nad łóżeczko:-) No i mam jeszcze mała fajna podusię, którą kiedyś kupiłam swojemu ukochanemu, ale stwierdziłam że kupię mu coś innego. Więc poduszeczka została. Ale jak dzidzia się urodzi to napewno się nie zmarnuje:-) A za jakiś tydz jak mój misio dostanie wypłatę to powiedział że pojedziemy na małe zakupy i kupimy dla dzidzi jakieś drobnostki typu butelki i takie tam..:-)

Netgirl Mój ukochany też właśnie mówił że ten magnetyzm się sprawdza.. Ale niestety nikt z nas nie nosi złotych łańcuszków:-( Może jak pojedziemy gdzieś do znajomych to ktoś będzie miał. Jestem bardzo ciekawa co będzie. Ja myślę że chłopiec, ale mój ukochany mówi że będzie dziewczynka..:-) I tak się ze mną sprzecza:-) Choć wiem, że on też wolałby chłopca..

Hellow!:-)

Wszystko nadrobiłam na szczescie nie bylo tego dużo, swięta spedziłam u narzeczonego i nie bylo czasu nwet wejsc na forum:) Ale juz jestem hihi:)

Asteria gratuluje fasolci i zyczę spokojnuch 9 miesiecy:) Jak przyszły tatus zareagował na dzidziusia??

Słyszałam ze na zgage jest dobra bułka tarta lub migdały:) Zawsze można spróbować:)

Ojć to nie ciekawie z tym bólem pleców jak tyle jak sie położe to mnie bolą krzyże, ale pozatym jest ok:) mam nadzieje ze do wesela wszystko bedzie tak jak do tej pory:):) Cos ten II trymest za dobrze przechodze, ale juz nie kracze by sie cos nie zepsuło:)

Co do ubranek, to ja sobie powiedziałam ze dopiero bede wszystko kupować od 30 tyg, wiec jeszcze torszke sobie poczekam, wiadomo juz doczekac sie nie moge jak wpadne na sklepy hihi:):) jak narazie to musi mi wystarczyc podgladanie co maja inne przyszłe mamusie:)

netgirl bardzo ładne i orginalne imie, a skrót wrecz wspaniały hihi:)

Co do magnetyzmu to mi tez sie sprawdził:) Tylko ja robiłam srebrynm łansuszkiem i z piersciąkiem zareczynowym przewieszonym przez lancuszek:) (słyszałam ze moze tez byc to obraczka)

Co do occtu to znam taka historie ktora wydarzyła sie niedawno w okolicach mojej wsi:
Pewna dziewczyna zorientowała sie ze jest w ciazy, majac 16 lat nie za bardzo chciała tego dziecka...wiadomo wpadka... Żaląc sie kolezance ta wpadła na genalny pomysł tzn by wypiła 2 szklanki occtu to napewno poroniu. Dziewczyna w to uwiezyła wypiła te 2 szklanki poszła na wizyte do ginekologa z mysla ze powie jej ze poroniła. W czasie USG lekarz oznajmił ze dzidziuś na 100% bedzie uposledzony lub z choroba downa.... :-(

To sie nazywa ludzka głupota. Gdy to usłyszałam rece mi opadły, i jakbym ta laske spotkała to....eh szkoda słów

To sie rozpisałam...

Buziaki:-)

angel501 Co do octu i tej 16latki to straszne!:szok: jak ona mogła tak zrobić.. Rozumiem że może w wieku 16lat nie czuła jeszcze potrzeby mieć dziecko ale skoro już tak się stało to powinna o nie jak najbardziej dbać.. No ale to niestety ona nie pomyślała o maleństwu tylko o sobie..:-( Bardzo przykre:-(

A co do magnetyzmu przed chwilką to zrobiłam tak jak angel501 no i wisiorek bujał się jak wahadełko:-) Czyli tak jakbym w brzuszku miała małego chłopczyka..:-) No to teraz nie pozostało mi nic innego jak tylko czekać na USG i na to co powie lekarz.. Zobaczymy czy się sprawdzi..:-)

No a to mój brzusio w 20tyg i 6dniu ciąży

Galarecia sliczny brzuszek, ja mam taki sam a 3 tyg roznicy:) Nio to zycze chlopczyka jak tak bardzo pragniesz i trzymam kciuki aby na usg wyszlo:) zmykam cos posprzatac,

:-) miłego dnia:*

angel501 a dziękuję bardzo:-) no a teraz to ja już mam większy ten brzuszek choć od tamtego czasu minęły tylko kilka dni..
teraz brzusio wygląda o tak (zdjęcie robione w 21tyg i 3dniu):

Galarecia śliczny masz brzuszek:tak:. MAm taki sam sweterek;-):-D.
A co się stało z dzieckiem tej 16 latki? Urodziła już? To straszne, co ona zrobiła:angry:.

reklama
ania_zywa Hehe:-) fajnie tylko ze to akurat bluzeczka, nie sweterek:-) Ale na szczęscie mieszczę się jeszcze w zwykłe ubrania a nie ciążowe:-) No wiesz, ubrania w sklepie ciążowym sporo kosztują (a ciuchlandów jakoś nie lubię)a tak to pojadę na stadion i kupie sporo taniej niż w sklepie ładne rzeczy i co najważniejsze że w nie wejdę:-) Choć tak szybko mi brzuszek rośnie, że nie wiem jak będzie za miesiąc albo 2.. Może wtedy przerzucę się np na wiekszy rozmiar niż do tej pory..:-)

Do góry