reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Artyna ja sie podpisuje pod słowami Asheary z wątku Chę mieć dziecko, nic dodać nic ująć. A co do Twojego pobytu na forum mysle ze w sumie dobrze trafiłas, gdyz na wątku są mamy które zaszły w ciaze mającmniej niz 20 lat. Ale tak jak pisała Asheara nie spiesz sie. Warto czasem poczekać na odpowiedni moment i delektować sie macierzyństwem a nie co chwile martwić sie czy starczy pieniedzy na mleko, pieluchy czy chusteczki

Aryna czytałam Twoją historię. Mądrze piszesz ale masz 16 lat to na prawdę za mało na taką odpowiedzialność, wiesz że nie będziesz opiekunem prawnym Twojego dziecka?
Najpierw musisz znaleźć odpowiedniego meżczyznę, przynajmniej on musi mieć pracę.
Bo dziecko to nieustanne wydatki bez dna.

Wiem że to może głupio zabrzmi a może weź jakieś zwierzę ze schroniska i na nie przelej swoją miłosć. One także potrzebuję opieki i miłości.
Ba na prawdę jeszcze za wsześnie na dziecko...

umi2,
Tak, tak :-) Tak jak też już pisałam- nie spieszę się z niczym. Napisałam jedynie o moich myślach i uczuciach, a to nie ma nic wspólnego z moimi decyzjami.

kaamaa100, O stronie prawnej również czytałam i się dowiadywałam. Byłabym opiekunem prawnym swego dziecka pod warunkiem ślubu cywilnego za zgodą sądu, co za sobą idzie prawnej pełnoletności. I mam psa, który jest okazem szczęścia ;-)

Ach, dziewczyny. Musicie zrozumieć, że to, że tu jestem i chce mieć dziecko nie jest równoznaczne ze "zrobię sobie". Niestety każda wasza wiadomość jest odnośnie tego, że nie jestem gotowa na nie itp. i po raz kolejny apeluje, doskonale o tym wiem. :-)

Vegas, Witaj.

Artyna wiem, co czujesz. Byłam ciut starsza od Ciebie kiedy miałam takie same odczucia. Wówczas bardzo rozwinął się mój instynkt macierzyński.
U mnie to było tak, że wówczas mimo instynktu wiedziałam dobrze, że dziecka nie mogę miec bo chodziłam do szkoły i niczego nie mogłabym zapewnic dziecku. Wcześniejszy Partner nie pracował tylko studiował, więc finansów nie byłoby żadnych. Życie toczyło się dalej, teraz mam męża i wspaniałą córcię. Zaszłam w ciążę mając 21 lat. Niczego dziecku nie brakuje. To jest to, że mimo miłości do dzieci, instynktu, trzeba dziecku zapewnic wszystko. Cieszę się, że to rozumiesz:)

dziś zrobiłam mi i Mysi małą sesyjkę:)

Zobacz załącznik 318466Zobacz załącznik 318474Zobacz załącznik 318472Zobacz załącznik 318470Zobacz załącznik 318468Zobacz załącznik 318475Zobacz załącznik 318473Zobacz załącznik 318471Zobacz załącznik 318469Zobacz załącznik 318467

Ostatnia edycja:
Aaaa Femme nie wiem czy mnie pamietasz, mam nadzieję, że pamiętasz :) Nie wiem kto jest jeszcze ze starego grona kiedy ja jeszcze tu gościłam - tak czy siak pozdrawiam :)

Właśnie zaczęliśmy starania o fasolkę. Termin spodziewanej @ - dzisiaj i nic :) żadnych objawów nadchodzącej Cioci z Ameryki, niestety test wyszedł negatywny ale liczę na to, że jeszcze za wcześnie :) 3majcie kciuki :*

Witam was dziewczynki tutaj :)

Widze temat imion.. jak sobie przypomne o naszej sytuacji to szko..
Okropnie bylismy nie zdezydowani. Jak sie mi jakies imie spodobało to M nie chcial i na odwrót.
Ja strasznie chcialam Marcela a M Cypriana.
Az wkoncu doszlismy do porozumienia i mial byc Igor. Ale rodzinie sie nie podobało ( i tego załuje ze zrezygnowalismy z tego imienia ze względu na innych :-() I juz byłam w szpitalu gdy wybralismy Mateuszek.

ZAPRASZAMY NOWE DZIEWCZYNY!

Przeciez dla nich stworzyłyśmy nowy otwarty wątek!

reklama
Chwilami witaj ponownie:-) zycze powodzenia i ja moze estem krócej niz femme ale mam nadzieje ze mnie kojarzysz:-p
vegas nie no zazdroszczę wygladasz jak modelka:-) a Martynka to juz w ogóle cudna:) Ona zawsze tak ładnie pozuje?

Do góry