reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

paulqa Violett ma brzuszek na zdjeciach duzy ale to zaowaz ,ze ona tez nie oszczedza sie tylko bardzo duzo jadla wczesniej ;)taki zarloczek z niej od poczatku byl ja tez nie mam malego brzucha ani tez olbrzymiego tylko taki jak Violett moze tycke mniejszy tylko ,ze ja strasznie duzo jem owocow i kinderkow co jednak wplynelo na moja wage hih
jak twojej mamie sie tak snilo to lepiej zebys zdazyla dojechac do szpitala moj marcin sie rodzil w domu i tesciowa wcale dobrze tego nie wspomina heh moze dla tego ,ze on grubas taki byl heh marcin wlasnie sie przebudzil i sie pytal ile mi zostalo w sowaczku i mowie,ze 7dni a on ty to jak jogurt 7dni waznosci trzeba zaczac wczesniej konsumowac bo po terminie to moze sie rozchoruje hehe gnojek wredny
o Daff pjawilas sie tak szybko,ze nie zaowazylam eh ;)
co ty gadasz Juleczka wyglada na aniołka z zakrecona diabelska kiteczka heh

reklama
paulqa nie martw sie że masz mały brzuch, ja jak szłam do porodu pielegniarka stwierdziła " o znowu bedzie wczesniaczek" a jak popatrzyła ze jestem 3 tyg po terminie to zwątpila, a mały sie urodził z waga 3640 i miał 57 cm biec nie jakis malutki

Dziekuje za komplementy dziewczynki. Ja mam na plusie 14 kilo ale wcale sie tym nie przejmuje i tak jak pisze eve wogole sie nie ograniczam, wcinam wszytsko comam pod reka :)

hej... widze znów temat porodów....
Violett brzuszek masz sliczniusi.... kurcze 9 miesięcy temu ja z takim chodziłam hehehe...
eve .. to że Twoja mama miała ciężkie porody nie znaczy że i Ty taki bedziesz mieć... Przed moim 1 porodem mama mi opowiadała że ona przy pierwszym dziecku to strasznie pękła.... miała duzo szwów itp..... a mnie nacieli na 5 szwów i nie było tak źle.... także ja na Twoim miejscu nie decydowałabym sie na cesarke... Po sn szybciej dojdziesz do siebie.... beedziesz miała przy sobie maluszka....:):)
A co do brzuszków to ja przy Sebusiu też nia miałam dużego jak przyjmowali mnie na porodówke to podobnie jak Umi lekarka chciała mnie jeszcze na podtrzymanie dać.... ale po USG okazało sie że na porodówke ide :)

Eve dobrze napisane wyglada! bo nim nie jest!
w ogole sie nei slucha jest roztrzepana zachowuje sie jakby miala ADHD i juz. ma wszytkich w nosie w ogole nie interesuje sie tym co ja otacza ma swoj cel i reszta jest gdzies.
Kacper znowu jest gzreczny jak mu pozwolisz rozrabiac to rozrabia jak chcesz by byl grzeczny jest grzeczny.bardzo uczynny i podziwiam to jak on wsyztsko rozumie!
z Kacprem am mniej problemow niz z Julka:D

Eve a wracajac do tego nacinania to ja np wole zeby mnie nacieli niz zebym pekla, bo po nacieciu latwiej im bedzie zszyc :)
A cd rozmiarów brzuszka to zalezy od ilosci wod plodowych i ogolnie nie kazdy musi miec wielki brzuchol. U mnie byl taki sredniaczek a ostatnio wyskoczyl i jest wielki.

A tutaj jeszcze pare zdjec :)

Załączniki

• DSCF2827.jpg
    DSCF2827.jpg
    46,9 KB · Wyświetleń: 35
  • DSCF2771.jpg
    DSCF2771.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 34
  • DSCF2503.jpg
    DSCF2503.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 35
Heh Violett po tobie i tak bardzo nie widac ja mam tak okragla buzie jak bym z 80kg wazyla a waze 62kg heh ciekawe kiedy dojde do siebie po porodzie ;)
patrycja tez tak mysle ale kurcze jestem taka szczupla w biodrach ,ze porod to moze byc dla mnie ciezki tym bardziej ,ze mam duzego brzdaca a juz chce wiedziec co to za lokator u mnie mieszkal przez te 9miesiecy heh ale na forum wrzuce od razu fotki sie pochwale swoim malym uparciuchem heh ale ostatnio jak tak sobie przypominalam wizyty na usg to nigdy nie widzialam zeby cos miedzy nogami fajdalo kurcze moze ja juz tak osleplam,ze nie zaowazylam heh
Daff moja siostrzenica tez taka byla ale ja mam sposob na nia poprostu zamiast dawac jej zabawki jak grymasi siadam z nia i bawimy sie w powtarzanie slow bo ona ma wade wymowy duza zaczela mowic majac prawie 5lat i co najfajniejsze jej ulubionym i pierwszym slowem byl chrzaszcz heh przy mojej siostrze Oliwka tez jest okropna ale przy mnie aniolek zero grymasow ;)
Violett tez o tym slyszalam ,ze jak sie peka to bardziej boli i maja trodniej zszyc pozniej ale ja bede miala znieczulenie zewnatrzoponowe przy porodzie takie jak przy cesarce tylko kurcze samo to znieczulenie to po 20min zaczyna dzialac ;/

Ostatnia edycja:
Viollet No i proszę, jaka chudzinka :) tylko bębolek wystaje :) ja też wrzucę jakieś foto później później tylko sie ogarnę bo wyglądam na obecną chwile jak straszydło :p

Daff może Julka zacznie brać przykład z chrześniaka, no albo na odwrót :D ale lepiej nie :D bo wtedy będziesz miała przechlapane :D Ja słyszałam że jak dziecko jest grzeczne jak jest małe to później da popalić (i na odwrót) jak jest niegrzeczne na początku to później się uspokoi... Nie wiem ile w tym prawdy ale ja byłam aniołem jak byłam mała a później nieźle dałam popalić mamie, ciagle jakieś problemy ze mną były:p na szczęście już sie ogarnęłam :) no i muszę przyznać że dziecko też mnie bardzo zmieniło, tzn przede wszystkim moje myślenie się zmieniło.

Ostatnia edycja:
Eve ja mysle ze dasz rade, a naprawde jak by co to wkoncu bedziesz pod opieka lekazy ktorzy beda wiedzieli co maja robic. Wklejaj foteczki :) A wogole to ty nie plci wlasnego dziecka bo nie chcieliscie czy sie dzidzia tak ukladala zawsze??

reklama
Eve ja mysle ze dasz rade, a naprawde jak by co to wkoncu bedziesz pod opieka lekazy ktorzy beda wiedzieli co maja robic. Wklejaj foteczki :) A wogole to ty nie plci wlasnego dziecka bo nie chcieliscie czy sie dzidzia tak ukladala zawsze??

a se cezarowki rozpisaly litosci kochane heheheheheheheheheheheeheheheheheh :):)
Dafiii rozwalilas mnei tymi slajdami piekne :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::DD::D
vlet sliczy brzuszekkkkk
patrysia czemu zly dzien
a ja sprzatam ajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj ile sprzatania to bania malaaaaaaaaa

goskik na mikusia leciiiiii

Do góry