reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

u mnie dzieciaki juz spia, wiec mam chwile wytchnienia :) ale dzisiaj wdałam się w dyskusję ze znajomymi i chcialabym poznać Waszą opinię na temat oto tego pytania ;)

Osoba która nie urodziła się w Afrykansiej rodzinie, w wieku załóżmy 18 lat poczuła związanie z tą religią i kulturą. Całkowicie porzuciła swoją przeszłą kulturę, i chociaż wczesniej nie miała nic wspólnego z kulturą afrykanską, teraz zaczęła się z nią asymilować. Nie jest z pochodzenia tego co inni z tej kultury, ale czuje się jednym z nich w środku, czuje, że to jego droga, dobrze się czuje z ludźmi tej kultury i wyznania, czuje, że to jest dla niego. Czy uważałybyście, że ta osoba jest częścią tej kultury i nacji mimo tego, że nie urodziła się w niej i nie jest tego samego pochodzenia co większość wyznawców?

potem podam swoją opinię żeby na razie z góry nikogo nie przekonywać ;)

edit: troche zmienilam tekst zeby lepiej pasowalo do kontekstu ;)

jesli chodzi o mnie to jak najbardziej tak.

Fikusku mozesz spadać do mnie:p:p:p:p:p

Misia92 bedzie dobrze zbadaja Cie i wypuszcza z dobrymi wiesciami:)

edit

co do tulenia sie dzieci to Julka sie tuli tylko gdy sie uderzy i placze!
dzis rano spadla mi z łozka no skubana... ja spalam jeszcze a maz wstal poszedl juz do kuchni kawe robic a ta zołza sie obudzil i wybrala na wędrówke. spadla na poduski bo teraz juz jej tam zostawiam nawet nie zaplakla spojrzalam szybko by ja ratowac a ta nawet sie nie obejrzala i juz sie zabierala za moj telefon.

wczxoraj padla mi o 20:30 az bylam w szoku. pierwsza pobudka o 1:30 maz probowal by zasnela u siebie w lozeczku ale gdzie tam mowy nie bylo wzial ja do nas i tak spala jak aniolek do 4 z czyms... postanowilam japrzeniesc do lozeczka ale juz po 5 znow byl placz i przyszla do nas. i tak do prawie 8 spala bez zadnego ale.

Ostatnia edycja:
reklama
Dobry, dobry :)

Clio skoro pełnia 23 to może o czasie urodzę ;-)
eve19 ja to się spieszę za to moja mała nie bardzo ;-)

Kiedy wychodzi Ixi?? A Misia to tylko na jeden dzień czy dłużej?? Czytałam, ale po tylu stronach to już nie pamiętam:baffled:

umi to nawet ja w nocy dzisiaj spałam tak sie poduszkami po obstawiałam że mmm ... ;) teraz grzeje się się herbatką ;D
Ewi oj uparte mój B stwierdził ze w piatek się zacznie oby miał rację :D

a co myślicie o tych fazach księżyca?

lolak Ixi miała wczoraj skurcze co 11min i szybo jej chyba nie wypuszczą

Witam sie czwartkowo :)
Daff to ja tez czekam na wiesci hehe czy masz w brzuszku fasolke, czy to tak przed okresem Cie apetyt wzial :)
Kurcze nie dobrze z ta ixi, dziewczynki skopiuje to na forum listopad, bo tam dziewczyny tez sie martwia o ixi. Pozdrow ja jak bedziesz z nia pisala.
Vegas moze stanik był źle wypłukany, i uczulenie od proszku czy płynu do prania. Niemusi być to zależne od nowego proszu. Moglas prac w starym tylko ze sie słabo wypłukał,a skora na piersiach jest bardzo delikatna.
Widze ze fikusek mnie wyprzedziła:)
Aja do tej pory nie wiem co u mnie siedzi w brzucholku:) Ja chciałabym synka ale zobaczymy w listopadzie :) Do terminu zostało mi 69 dni :D
Fikusek i tak długo bedziesz ze swoim dzieckiem. Teraz ma 9 miesicy wiec za 2 lata to bedzie prawie 3 letnie dziecko. Ja planuje isc do pracy jakos jak moje dziecko bedzie mialo kolo roczku.

a ja tak patrze kiedy była pełnia w 2009 i wychodzi mi ze pełnia była 9 maja a ja 6 urodziłam.

clio to zazdroszcze mój to 40 minut ryku a potem stwierdził ze na podłodze spi i koniec ani do nas ani do siebie i musiałam mu na podłodze scielic bo tylko tam sie nie darł

Dziewczyny czy wy malowałyście dzieciom jakies obrazki na scianach typu naklejki tylko ze malowane farbą? Bo my bedziemy urzadzac malowanie acprowi w nastepny piatek i nad łózeczkiem chce mu namalować cos takiego
kubus pociag.jpg no i nie wiem cZy farby plakatowe czy akwarele. A jesli plakatowe czy w przyszłosci nie bedzie problemu z ich zamalowaniem. No bo wiadomo mały urosnie i nie bedzie chciał miec puchatka na ścianie.

lolak ty masz 3 tygodnie a ja czuję się już lekko przeterminowana ;/ i też nic nadzwyczajnego ... :( trochę mnie to martwi ale co poradzę :(

Violett
napisze na listopadówkach co i jak z nią :)

Violett ja sama bede czekac nawiesci... oby jednak @ szybciej przylazla....

co IXI to m strasznie jej zal.. kurcze mam nadzieje ze da rade i uda sie wytrzymac.
poniekad dobrze ze nie krwawi ale ze tych skurczy nie moga utrzymac jest troszke przerazajace.
oby sie wszystko dobrze skonczylo!!!!

edit

umi super obrazek:)

Ostatnia edycja:
reklama
lolak ty masz 3 tygodnie a ja czuję się już lekko przeterminowana ;/ i też nic nadzwyczajnego ... :( trochę mnie to martwi ale co poradzę :(

Violett
napisze na listopadówkach co i jak z nią :)

Niby tak, ale czuję się już jak za bardzo napompowany balon, który za chwilę ma pęknąć ;-)

no i nie wiem cZy farby plakatowe czy akwarele. A jesli plakatowe czy w przyszłosci nie bedzie problemu z ich zamalowaniem. No bo wiadomo mały urosnie i nie bedzie chciał miec puchatka na ścianie.

Akwarele są ogólnie trudnymi farbami do malowania, więc odradzam. Na ściany najlepsze są kryjące (nawet z szablonami są), a najłatwiejsze to mazaki ścieralne.

Ostatnia edycja:
Do góry