reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Asiowo niestety mysle ze z corcia lepiej bedzie dopiero za 1,5 roku...i to najwczesniej za te 1,5...

Lenka napewno bedziesz super mama!

u mnie byl ten problem ze te co mi sie podobaly byly drogie (tak w granicach 2500-3000)...a te tansze w granicach wlasnie tysiaca - poltora uwazalam ze wygladaja tandetnie (zwlaszcza z takiego blyszczacego, komunijnego jak dla mnie materialu). Moim osobistym zdaniem ogromna jest roznica w wygladzie i jakosci sukien miedzy takimi tanszymi i drozszymi - jak ze wszystkim. Slub bierze sie z zalozenia raz w zyciu wiec wolalam wypozyczyc taka, na ktora szkoda by mi bylo kasy zeby kupic...Wypozyczenie zalezy od sukienki jaka wybiera dziewczyna, mysle ze tak 500-1000 trzeba liczyc. ja dalam za swoja 900zl, bo byla dopiero co kupiona i tylko raz wypozyczona wczesniej. Nawet jesli mialabym za tyle kupic to nie kupilabym bo po co mi suknia, ktora ciezko sprzedac i bedzie pozniej wisiec i zolknac...no ale znam dziewczyny, ktore z zasady musialy miec nowe bo dla nich wypozyczenie sukni to tak jakby w lumpeksie kupowaly.... ;)

reklama
witajcie kochane:-) ale mnie tu długo nie było....przepraszam was za to, ale choroba mnie rozłożyła i poległam.....koszmarnie się czuję:-( w wolnej chwili postaram się nadrobić wszystko. trzymajcie się cieplusio;-)

Kinga no moze i ida, spojrzalam na dziselka i tam gdzie sa jedynki nic twardo ale tam gdzie sa dwojki to juz inna sparwa szczegolnie po lewej taka bomba ze nie wiem ale czy to mozliwe zeby sie od dwojek zaczynalo? No i teraznawet juz mleka nie chce pic nie mam pomyslu co zorbic.

Lenka napewno bedziesz swietna mama:-)

A u mnie zaczely sie przygotowania na jutro niesety na razie ta nie ciekawa czesc sprzatanie ale bedziemy mieli ten chrzest przynjmniej nie lugo za sobo;-)

Widzę że na topie temat ślubów:-) Ja miałam małe przyjęcie, z moim R nie chcieliśmy wiekiego wesela, a i tak dużo kasy poszło. Nie wiem czy u was jest taki zwyczaj ale my mieliśmy dzień przed weselem "purtelam" takie przyjęcie dla znajomych, jedzienie, tańce wódeczka, ubrani na luzie, bardziej mi się podobało od wesela, bo moja rodzinka trochę dziwna jest:sorry: Ja sukienkę ślubną Kupiłam nową za 200zł:tak: +30zł rękawiczki+30zł stroik do włosów+ buty (nie pamiętam ile kosztowały) Kto ma mnie na NK to może sobie zobaczyć, byłam z zakupu bardzo zadowolona. U nas dzisiaj brzydka pogoda, mam nadzieje na ładny weekend, bo u mojego R w niedziele jest "Rodzinny piknik Zakładowy" i bardzo chciałam na niego pojechać:tak: Zuzka teraz troszkę nerwowa, bo ten ząbek jej wychodzi, już się przebił (ale o tym już wam pisałam)
kolia a ma już twój synuś jakieś ząbale? Pytam bo moja zuzanka jak jej zaczęły iść ząbale to mi też mniej jadła, praktycznie najwięcej to mleczka piła
Aguś ja miałam podobną sytuacje, tylko że w moim wypadku mój lekarz wysłał mnie do szpitala z bardzo wczesną zagrożoną ciążą, a w szpitalu była lekarka która mnie wyzyzała "przecież ty nie jesteś w ciąży, po co wogóle te testy robiłaś, jak ja bym sobie teraz test zrobiła to też pewnie by pokazał że jestem w ciąży" a jak mi pierwsze usg robiła to powiedziała "gdzie ty tu ciąże widzisz!" Po tygodniu leżenia w szpitalu usg pokazało fasolkę:tak: Tak to jest, jak nie dasz w łape to mają olew na ciebie:wściekła/y: ALE NAPRAWDE GRATULUJE Z CAŁEGO SERCA, i zdrówka życzę:tak: Aha i miło mi cię poznać:-)
lenka nie martw się zawczasu będziesz bardzo dobrą mamusią, a o pomoc i radę zawsze możesz poprosić nas:tak:

pola997 powiem Ci ze ja miałam to samo,wszystkie te kiecki były takie same....no i usłyszałam ze moja miała inny fason,prosta ale łądna,a co do kwiatów,tez nie wiem czemu Ci odradzali, u mnie było 11 druhen,kazdy miał kwiatki, symboliczne róże lub bukieciki:) ja nic nie narzucałam:)

lenka87 na poczatku na pewno idealna mama nie bedziesz, ale swiadomosc ze uczysz sie rozumiec własne dziecko jest bezcenna:) to super uczucie gdy potrafisz rozróżnic kiedy jest glodne a kiedy po prostu chce sie przytulic:)

witajcie kochane:-) ale mnie tu długo nie było....przepraszam was za to, ale choroba mnie rozłożyła i poległam.....koszmarnie się czuję:-( w wolnej chwili postaram się nadrobić wszystko. trzymajcie się cieplusio;-)

widze, że nie tylko mnie ;-) ja od paru dni na antybiotyku :baffled:

a miałam jechać na jutrzejszą wystawe i nie wiem czy pojade :crazy:

Witam:)

Mnie też rozłożyła choroba... Gardło, głowa mnie boli,... Tragedia:baffled:

Layla- Może świadkowa będzie miała różę. Nie wiem. Kurcze został tydzień tylko:-( Od poniedziałku zaczynam latanie po kosmetyczkach,fryzjerach itp... Towja sukienka była bardzo ładna. Taka delikatna i nie było widać ,że jesteś w ciąży to fakt:tak: A jak tam Twoje wesele sie udało?

olena- my mamy na 65 osób wesele. Ale za salę nie płacimy (moja mama ma restauracje i ogólnie robią tam różne imprezy,wesela itp) dlatego troszke kasy na tym zaoszczędzimy:tak: Sukienkę udało mi się prawie za darmo załatwić:-D Jest dla mnie bardzo ładna. Kupiłam tylko buty. Welonu nie będę mieć ,żadego stroika chyba tez nie. Mam krótkie włosy także tak chyba będzie lepiej. Zobaczymy jak to wyjdzie:-D Też Cię chyba nie mam na nk:confused: Podaj dane:tak:

pola dlaczego odradzali? jeszcze na żadnym ślubie nie widziałam druhny bez kwiatków .
Layla Piękną sukienkę miałaś. Ja sobie taką wymarzyłam. :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry.

KingaMZ - Dziś byłam u lekarza z córcią i doktórka nie kazała już podawac witaminy D, skoro moja Klaudia chodzi już trzymana za ręcę. Nie wiem czemu ale trochę się boję, że będzie miała niedobór tej D (bo mało tego mleka pije) i wapnia (bo nie może jeśc mlecznych rzeczy).

pola - U Nas jest Bebilon Pepti bo córcia ma alergię na białko mleka krowiego. W związku, że skończyła roczek to dostałyśmy skierowanie do alergologa, bo sa takie procedury, że jesli nadal ma pic to mleko to musimy otrzymac zaświadczenie, w innym przypadku musiałabym płacić normalnie 100%.
W sumie to ciesze się, że dostała to skierownie, bo zobaczymy czy to faktycznie to. Niestety wizyta dopiero 22 lipca.

domikcw - Dużo zdrówka życzę.

AgusziaZakochana - Nie rozumiem, jak można stwierdzić, że niby nie jesteś w ciąży bez USG.
No ale gratuluję :)

Co dukien ślubnych to ja miałam szytą na miarę i za nią i dodatki (welon, diadem, naszyjnik, podwiązka i rękawiczki) zapłaciłam cos koo 1200 zł.

Do góry