reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

oliwka_11-dzieciaczki są bardzo podobne, później wyczytałam,że jednak córeczka jest starsza:-) ale chyba chowają się prawie jak blizniaki?;-) jeszcze 3 tygodnie, może jakoś wytrzymam:-p ma być ponoć synuś, chyba że zrobi psikusa i wyskoczy dziewczynka:-p ale usg raczej jest teraz wiarygodne więc wierzę,że będzie chłopak:-)

reklama
Basiu... dzieki, juz troszke lepiej..., ale ciezko:zawstydzona/y: ehh... po południu byłam u mamy, bo ostatnio tylko z nia moge pogadac i ona mnie rozumie:zawstydzona/y: Troszke mi to pomogło...
Oliwka witaj:tak: Jeszcze Firanka niech nam sie odezwie...
A Netgirl... wczoraj miałysmy wymiane zdan na temat zywienia niemowlat i wiekszosc z nas, a szczegolnie ja robie inaczej niz ona... ale zbey odrazu sie obrazac?! Jej wybór...:zawstydzona/y:

hej asiowo BUZIAK DLA WAS OGROMNIASTY.......

pola997 między dzieciakami jest 11 mc różnicy...był by rok ale bartek pospieszył się i wcześniej go wyjeli .....napewno będzie chłopak choć przyznam że różnie to bywa...

a ja dopiero zauważyłam że nie mam suwaczków!!!!

Nie ma czlowieka chwilke i tyle naskrobae juz.
olakaliszwitaj:) ciesze sie, ze ci sie dobrze wiedzie, bo to ozacza ze ja tez mam duze szasa a to zeby sobie zycie dobrze ulozyc:)
GALARECIA te mdłosci to masz rację szybko ale trzeba pamietac ze kazdy czlowiek jest inny i inaczej reaguje jedni szybciej ini woliej:-) wiec nic nie wiadomo
Asiowo odmienne zdanie nie jest powodem do tego, aby sie obrazic wiec mysle, ze sie nie obrazila:-) nie przejmuj sie napewno sie pojawi i sama wyjaśni:-)

ojojoj ciocia dobra rada nas opuscila...:O( co teraz z nami bedzie....

mojej kruszynie cos po brzuchu jezdzi i bidulka steka i placze przez sen a czasami sie budzi...w nocy plakala chyba z godzine ale tak konkretnie jakby ja ze skory obdzierali....chyba ja cos bolalo ale dziwne bo na rekach spokoj byl...:):tak: teraz tez niby spala przed chwila a teraz krzyczy......dziadek jej popodkladal cos pod glowe..:no:
--bo jej napewno nieygodnie bez poduszki;-)...babcia dawala jej dzisiaj wode z cukrem.....a ja tylko u ortodonty bylam !
ciekawe jaka nocka przed nami...ja sie odstresowuje pijac herbatke...
nie weim co ja jadlam wczoraj-bo najpierw milam straszne zatwardzenie a przed chwila takie rozwolnienie ze myslalam ze sie w gacie zesram bo kibelek byl zajety...masakra!---wiec co dopiero u kornelki w jelitkach sie musi dziac...hmmmm chyba kawalek imieninowej czekolady i ogorek zielony....

Jejku Mamuski ;D Nie nadazam za Wami :-)

Nawet mi sie tych wszytskich stron nie chce czytac :-p
A Jest ich ze 30 xD Przeczytalam tylko tak z grubsza :zawstydzona/y:
Hehe dzis mialam dwie przygody :-D
1 - Chcialam powachac czy mala narobila w pampersa , ja wącham a ona
mi bączka puscila :-D
2 - Narobila tak ze miala cale plecyyy brudne, i jak lezala u mnie na kolanach
to i mi spodnie wybrudzila xD

Jejku mam nadzieje ze mi da dzis pospac ;))
Mamusie mam pytanie :-)
Wiecie czy mozna chodzic na solarium jak sie karmi piersia ??
buzz ;**

Aniu nie tylko Twoje dziecko juz nie spi:-D:-D:-D
i masz nas odiwedzac kiedy tylko bedziesz miala chwilke - nie zapominaj o nas:tak:my pamietamy o Tobie:* to trzymaj sie kochana i zagladac choc czasami:tak::-)
Netgirl no co Ty kobieto odezwij sie:-)nie rob se jaj.. gdybyto byl kwieciem myslalabym, ze jaja se robi:-D Netgirl odezwij sie, jakies slowo wyjasnienia nam sie nalezy:-(

Witam!
U nas noc ładna. Mały przespał od 22:10 do 5:05.. Póżniej jeszcze sobie troszkę drzemał. a o 7:10 dałam mu jeść. I zauważyłam że mały już tak często nie jje. Tylko że powienien jeść ok.210-220ml mleka a jje może po 100-170góra.. I tak myślę że może już czas na zmianę na następne.. Jak sądzicie?? Bo ja gdzieś wyczytałam że jeżeli dziecko już ma oznaki ząbkowania to należe mu podawać mleko następne.. I jeszcze zauważyłam że jak zjada więcej na noc to dłużej śpi i się nie kręci w nocy.. Może mu robić tak że do mleczka dodawać troszkę kaszki żeby było bardziej sycące??

Aniu mój mały też już nie śpi od 1,5godz.. Rozrabiaka.. Zaglądaj tak często jak możesz.

ona_mika z tymi biegunami to wątpię że zrobi, bo stwierdzi że to niepotrzebne. Z resztą mamy bardzo mały pokoik i łóżeczko Adasia mieści się na styk więc z biegunami pewnie by się nie zmieściło..
A pracować tak długo nie musi. Jego stałe godz pracy to od 8:00 do 17:00. Ale jak już pisałam jest robota i można zarobić dobrą kasę, więc kto by nie chciał.. A pieniędzy nigdy za wiele. No rzadko widuje Adasia bo tylko co chwilkę z nim pogada przed kąpielą a póżniej po, wykąpie i to tyle.. No ale teraz same wydatki, samochód trzeba ubiezpieczyć bo nam się 6grudnia kończy ubezpieczenie, prezenty kupić bo święta idą, Adasiowi chrzciny zrobić, zaczyna się już też czas żeby powoli wprowadzać Adasiowi nowe posiłki..Dużo do kupienia a mało do zarobienia.. Chyba sama rozumiesz..

Cześć dziewczynki.A co się stało naszej cioci dobra rada to nie wiem.Ale obrażać się odrazu za takie coś to chyba nie ma powodu co?A z tą ciążą też mi się wydaje podejrzane.Przecież ona odkładała kilka razy wizyte u gina bo niby nie miała jak dojechac

reklama
Do góry