reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Ja też wielu rzeczy nie chciałam dawac małej, a teraz daje jej spróbowac wszystko. Tylko polizac, albo malutka łyżeczke. Wczoraj posmakowała fasolke po bretońsku, dostała kawałek milkiweya , kuzynka poczestowala ja chipsami -oj nie bylam zadowolona, ale jak wytłumaczyć 1,5 rocznemu dziecku ze nie wolno dawac jedzenia Majce?? Ona chciala dobrze, a Maja az piszczała z radości.

Mi sie i tak wydaje ze moja mala ma uboga diete, niby wszystko dostaje, na ale co to jest wszystko?? Ja sama nie mam urozmaiconego menu , nie mam pomyslu na obiady. Stale gotuje sie to samo: pomidorowa, rosół, krupnik, warzywna, piersi z kurczaka, mielone itp. Wy też tak gotujecie?? Moze ktoś łaskawy napisze mi jadlospis na tydzien?? Najlepiej taki zeby i mala mogla jesc.

reklama
Ilonko u mnie to samo a nawet zdarzają się dni ,że w ogóle nie ma obiadu ,bo nie mam czasu zrobić i wtedy jemy byle co (młody słoiki jeszcze je).Mój ma nadal problem z tolerowaniem śmietany (tak mi się wydaję), bo dostał serek KOLUś naturalny i całe poliki czerwone.

Mogę małemu dać pół gołabka do zjedzienia?

dziewczyny a po kapuscie fasolce po bretonsku dzieciom nic nie jest ??? ja tak sie boje dawac to dla pawla a mam ochote na fasolka albo bigos mmmmmmmmmmmmmmmmmmm niesdtety nie robie bo wole zrezygnowac z tego niz robic 2 obiady :/
Ilonka a pulpeciki? klops? ja dzis akurat bede robila klops pieczony z jajkiem i ziemniaczki do tego i wszyscy bedziemy jesc :)

Eeee wy nie myślcie ze ja ja ta fasolka nakarmiłam, dostała 1 fasolke i koniec. Ja tez sie boje takich wzdymajacych rzeczy , no ale 1szt nie zaszkodzi ;-)
Wyjatkowa ja kiedyś dałam małej mieso z gołąbka i pół nocy nie przespała. Brzuch twardy, meczyła sie bidulka. Decyzja należy do Ciebie, bo twój syn może tak nie zaaregować.

Eeee wy nie myślcie ze ja ja ta fasolka nakarmiłam, dostała 1 fasolke i koniec. Ja tez sie boje takich wzdymajacych rzeczy , no ale 1szt nie zaszkodzi ;-)
Wyjatkowa ja kiedyś dałam małej mieso z gołąbka i pół nocy nie przespała. Brzuch twardy, meczyła sie bidulka. Decyzja należy do Ciebie, bo twój syn może tak nie zaaregować.
ja kiedys dalam chlebek zamoczony w sosie z fasolki tak samo mialam noc ciezka :(

O, a ja nawet nie wiedziałam że Ty dałaś :p

Polecam wedliny z Morlin pakowane z indyka. Tluszczu sladowe ilosci, czyste białko tak dzieciom potrzebne:tak:
kilolek jak teflon odchodzi to lepiej wywalić
Zrobiłąm naleśniczki. Zjadl i nawet mu smakowało. W srodku twarozek z jogurtem , cynamone i odrobina cukru

reklama
Mi Hanka kiedyś prawie pożarła Dukanowską owsiankę.... a Gośka wczoraj wzięła z talerza duży kawał piersi z kurczaka i sobie gryzła, kiedy jej chciałam zabrać burzyła się...

Do góry