reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

u nas ze stu kaszek maly w koncu wybral sobie ulubioną: bobovity mleczna kaszka manna, jest dosc slodka, tylko moj maluch nie zna kaszek smakowych bo ja dodaje do nich owocki wiec mam mniejszy wybor kaszek.

Etna a ja podaję tez owoce do smakowych kaszek, np. do malinowej banana i mała nie wydziwia, co prawda nie mieszam.

reklama
U nas mimo wprowadzenia kaszki na śniadanie mamy pierwsze mleczko ok 5:30 i coś czuję że tak po prostu zostanie na jakiś czas :sorry:
Na dzień dzisiejszy wygląda to tak;
5:00-5:30 - od 180ml do 240ml mleka (zaleznie od apetytu)
9:00 - śniadanko tj kaszka ryzowa smakowa na mleku z otrębami -ok 200ml (dla dzieci po 8m-cu - milupa wholegrain multicereal)
12:30 - 200ml zupki z samych warzyw
15:30 - 200ml obiadek
18:00-18:30 - 150ml kaszki manny z owocami
20:00 - ok 200ml mleka

No i co o tym myslicie?? :dry:

Mary mój zaczął od jakiegoś czasu jeść ok 180 ml mleczka z kaszką, pewnie i więcej by wciągnął ale jak poczuje dno w butli już dalej nie chce.
U mnie mniej więcej tak
6-7 mleko 180 ml
9-10 kaszka z mleczkiem 180 ml
13-14 czasem 15 (zależy od snu) obiadek
za 2h mleko 180
ok 20 mleko z kaszką 180 ml

edit. ps. od kiedy jemy większe ilości w ciągu dnia mleko w nocy jest tylko raz ok 2 - 180 ml yupi!!!

W między czasie świerze owoce i zastanawiam się gdzie tutaj wcisnąć deserek, on w sumie mało go zjada więc jako odrębnego posiłku nie zastąpi ale jakby sinlac z owocami? Może po obiadku, ale to już by była 3 kaszka w ciągu dnia.

Ostatnia edycja:
u nas roznie ... czasem idzie spac 19 pozniej budzi sie ok23 a jak nie to karmie na spiocha jak ide spac tez ok 23 i potem od jakiegos czasu przed 3 i po 5 i spi do ok. 7.30 a wczesniej mimo ze jadl 19 i 23 to pozniej budzil sie 1 3-4 5-6 i po 7 wstawal ostatnio bvybla noc ze jadk o 23 i wstal ok.6 to nie wiedzialam czy wstawal czy nie pamietam :D

reklama
Mary mój zaczął od jakiegoś czasu jeść ok 180 ml mleczka z kaszką, pewnie i więcej by wciągnął ale jak poczuje dno w butli już dalej nie chce.....
Ja chętnie bym przemyciła troche kaszki w butelce z mlekiem, ale moja Marysia chyba jest leniuszkiem pod tym względem. Nawet mleka z minimalna ilością kleiku ryżowego nie chce ciągnąć. Marysia jest niejadkiem jeżeli chodzi o kaszke we wszelakich postaciach. Jakies wskazówki jak ją do tego jedzenia / picia przekonać?

Do góry