reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

reklama
no hej, moja mała piła soczki normalnie, a teraz pije i herbatki, i wodę. a soki to jedynie przeze mnie robione. ale za wodą aż się trzęsie. nie wiem od czego to zależy, ale latem podawałam jej tylko wodę i chyba tak się nauczyła. jak widzi w sklepie to leci po zdojek z żywca zdrój, a nie po te kubusie przesłodkie ble. i dobrze.
mały lubi soczki, już 3 dni mu podaje, a teraz może zacznę jakieś jabłuszko. może jutro.

aha a dziś taką kupę walnął o kwasnym zapachu. chyba wlasnie po tym soczku. a podaję gerbera, na pol z wodą.

a powiem wam, ze mialam taką sytuację, ze mały nie chciał herbatki i nie wiedzialam co mam mu dawac do picia, ani wody, a ni nic. po prostu nie potrzebował. i czasem jeste tak, ze dziennie mu podaję a on nie chce. ale ciemiączko ma naciągnięte wiec sie nie martwie.

a ja sobie pomacałam i ciemiączko wklesłe ma cały czas, ta herbatkę dostaje raz na pare dni a tak to tylko mm
niestety Bobovita tylko granulki słodkie :-(
ale ciekawe bo junior za pierwszym razem dostał tego Hippa a wcześniej nic słodkiego nie pił to czemu nie chciał :confused::no:

Stokrotka po prostu jedno dziecko lubi to inne nie tak jak my tez jedne rzeczy smakuja inne nie i tyle ....ja podaje i wode i herbatki i sok jabłkowy od poczatku tygodnia ,dzis doszło jabłko tz jedna mała łyzeczka .Ja dzieciakom podawałam zarowno wode soczki i herbatki lubiły wszystko .U nich zaczynałam od jabłuszka i nie było problemu potem ani z marchewka ani z innymi warzywami ...co do niekapka to dawałam jak same juz piły aczkolwiek mam zamiar teraz sprobowac szybciej z kubeczkiem jak zakupie takowy narazie sie rozgladam jak ktoras moze polecic jakis to bede wdzieczna

Fasolka ja właśnie czytałam wczoraj o kubeczkach i na razie najlepsze opinie ma AVENT i LOVI tez dobry.
Też mam zamiar spróbować z kubeczkiem wcześniej niż 6mż (od tego wieku są zalecane) bo moja kochana córeczka strasznie się buntuje przy butli, później kaszka z łyżeczki i się butli pozbędziemy.
Taki mamusia ma plan:-D zobaczymy czy dziecko będzie współpracować:tak::-D

Ja mam tak samo ale AVENT mi się bardziej podobaja wzory i kolory, maja większy wybór. Lovi są chyba tylko 4 w różnych kolorach.

Powiedzcie mi mamuśki, jaką kaszkę kupuje się, żeby podać wieczorkiem np w butelce do picia. Ja kupiłam kaszkę z mlekiem modyfikowanym, ale jak zrobię tyle ile zalecają, to będę musiała łyżeczką dawać, a ja chcę ostatnie mleczko z kaszką podać?

reklama
Axa Ja na 120ml mleka, dodawałam 2 miarki kleiku ryżowego takie jak do mm bo na tyle pozwalał mi zwykły smoczek. Jak kupisz smoczek do kaszki to na pewno więcej można miarek dać.
Niestety 2 miarki nie pomagają mojemu dziecku dłużej spać, ale już nie ulewa. Gęściej spróbujemy jak młoda skończy 4mż:)

Do góry