merlin - dzięki za informacjejutro idę na targ, kupię jabłuszka dbre na kompocik, jakieś fajne warzywka i zacznę od nowa
a kaszkę jakąś polecasz ? Znaczy się mogę do tej kaszki dac jabłko ugotowane tak jak pisałaś, a mogę też np bananka zwykłego, albo malinki ze słoiczka bez cukru ? ... ale Cię dziś męczę
![]()
Kaszki za bardzo nie polece bo sie nie interesowałam ze względu na naszą skaze białkową to my tylko tą sinlac
a z owocami jak piszesz to ugotowane jabłko z kompotu, czy banan, malinki
Merlin wygląda na to że masz madrą pania doktorWszystko w sumie co powiedziala jest zgodne z zaleceniami i schematem żywienia. Dobrze zrozumialam, ze powiedziala, ze 3 dni coś dajesz i 3 dni czekasz, czyli nowe warzywo/owoc co 6 dni tak? Tak jest w schemacie, że nowy produkt po 6-7 dniach.
no własnie , bo nie ogarniam np 3 dni daje jablko i potem 3 dni czekam? nie daje nic na deserek? i dopiero po 3 dniach wracam do deserkow?
Czasem sie zdarza trafić na dobrego lekarza z tą babką wcześniej rozmawiałam o jedzeniu i wyczułam ze moze być ok i cierpliwie mi wytłumaczyć
dokładnie tak 3 dni podajemy np tą marchewkę z oliwą z oliwek jeśli u dziecka na 3 - 4 dzień wychodzą jakieś pryszczyki, ból brzucha, brzydkie kupy inne od normalnych odstawić ta marchewkę na 3 dni i nic w tym czasie nie wprowadzać i nie podawać prócz np już sprawdzonej kaszki. Jeśli jednak nie wychodzą żadne pryszczyki można na 4 dzień dodać coś do tej marchewki np nowe warzywo ziemniak albo wprowadzić jakiś pojedynczy owoc. I jeśli ta nowa wprowadzona rzecz do czegos już sprawdzonego wywoła jakies pryszczyki itp to odstawiamy tylko tą nową rzecz
ps. do tego co wywołało alergi ę można wrócić po tych 3 dniach i spróbować jeszcze raz ale jeśli ponownie wywoła to odstawić na miesiąc
Ostatnia edycja: