reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

Dziękuję dziewczyny to wszystko jest takie trudne i jak dla mnie trochę przerażające
- jak macie jakieś dobre artykuły ożywieniu to proszę wklejajcie :tak:

a co do manny to lepiej kupic jakąś taką specjalną dla dzieci czy może być zwykła manna i pytanie czy ja mogę przy skazie białkowej do takiej marchewki np dosypywać mannę bo ona zawiera sporo białka http://pl.wikipedia.org/wiki/Kasza_manna

Ostatnia edycja:
reklama
Co do ekspozycji na gluten przy skazie to wiele nie pomogę. Może wtedy dopiero po 10msc-według starej szkoły? Tej manny przy ekspozycji dodaje się 2 łyżeczki już takiej ugotowanej manny do obiadku na przykład.

Ja juz pisałam, ze z tym glutenem sie spieszyc nie bede. A dodatkowo mój mały nie toleruje nabiału i czytałam, ze w tym przypadku lepiej się nie spieszyć z podawaniem glutenu. A jeszcze propos skazy b. to czytałam, ze najlepiej kp minimum rok, podobno pomaga to przezwycięzyc alergię

Merlin na nasze alergiczne dzieci to gluten jeszcze za wcześnie.Poczekaj choc ze dwa miesiące,ja dam pewnie jeszcze puźniej:tak:
Co do oliwy z oliwek lub oleju do marchewki,zupek jak najbardziej się daje ale myśle ze na pierwsza próbę to sama marchewka,dziec może byc nawet na oliwę uczulony(mało prawdopodobne) dlatego lepiej po jednym składniku:tak:
Mam nadzieje że smyk będzie zadowolony z nowych dań.:tak:
ryba no tak mówią,mi lekarze też zalecali przy starszaku, choc nie musieli bo sama chciałam z rok karmic(a dokładnie13,5miesiąca)ale na Mojego Alana to nie pomogło_Ostatnio jest z nim znacznie gorzej nawet a już się cieszyłam że może wyrasta z tego bo miał lepszy okres

Ostatnia edycja:
Dzięki Beacia
Ryba - wszystko fajnie mogę karmic i rok piersią tylko i moje cycki ktoś misi wykarmić a bez pracy to one uschną :-(

merlin myslę że uda Wam się częsciowo pokarmic cycusiem mimo pracy.Ja poszłam jak Alan miał 10,5miesiąca,jak mnie nie było to jadł,zupkę,deserek czy sinlac jak wracałam to pierwsze co cyca wywalałam.Mniejsze dzieciątko to wiadomo więcej mleczka potrzebuje to jedno karmienie można z mm dac.Jak mniej się karmi to mniej tego mlesia w cycusiach ale jak dziec chce ssac to zawsze sobie nadoi.No chyba że samo zrezygnuje na rzecz mm i innych posiłków to cóż nic nie zrobi.

merlin myslę że uda Wam się częsciowo pokarmic cycusiem mimo pracy.Ja poszłam jak Alan miał 10,5miesiąca,jak mnie nie było to jadł,zupkę,deserek czy sinlac jak wracałam to pierwsze co cyca wywalałam.Mniejsze dzieciątko to wiadomo więcej mleczka potrzebuje to jedno karmienie można z mm dac.Jak mniej się karmi to mniej tego mlesia w cycusiach ale jak dziec chce ssac to zawsze sobie nadoi.No chyba że samo zrezygnuje na rzecz mm i innych posiłków to cóż nic nie zrobi.

No dokladnie :) Ja wracam do pracy jak maly bedzie miał 7,5 m-ca, ale mam nadzieje karmic co najmniej rok. Oby sie udało :)

my dziś rozkręcamy się na dobre dziec dostał marchewkę ale musialam sie nakombinowac bo rozdrobnione blenderem z dodatkiem wody z gotowaniem było mu za geste pluł i miał odruch wymiotny dopiero jak przetarłam to jeszcze przez sitko o małych oczkach to zjadł, potem jeszcze zapodaliśmy sok gruszkowy o dziwo bardziej mu smakował niż jabłkowy albo się przyzwyczaja

reklama
dziewczyny, jakie mleka nastepne bedziecie dawac? ja mysle o bebiko 2r z kleikiem.

no i dalam dzis malemu na czubku lyzeczki starte jablko i o boze jak sie krzywil jak plul a potem odruch wymiotny. masakra. ale czekam na 4 msc i jedziemy dalej :)

Do góry