reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

reklama
Od niedawna jesteśmy z Adą już tylko na MM i zastanawiam się ile jedzą Wasze maluchy - tyle co piszą na opakowaniu? Bo u nas to jest około 670-750 na dobę a niby powinno być 900. Czy dziecko musi być dopajane przy MM? Ada jak była na cycu to z chęcią piła herbatki, wodę a teraz nawet łyczka nie chce. i ostatnie pytanie - co dodajecie dokładnie do mleka : kleik czy kaszki(takie które same też mogą być zjadane? bo kleik to chyba tylko do zagęszczania jest, tak?) i właściwie po co to dodawać do mleka - jako wzbogacenie diety czy żeby maluszek dłużej był najedzony?

Kasieczek moja tez nie zjada tyle co pisza na dobe, ja podaje herbatki wode czasmi soczek (bo wprowadziłam )nie dodaje do mm kleiku nie widze na razie takiej potrzeby(raz sprobowałam i mała przez to dłuzej nie spała ) potem jak zaczne dawac kaszki to łyzeczka :-)

Od niedawna jesteśmy z Adą już tylko na MM i zastanawiam się ile jedzą Wasze maluchy - tyle co piszą na opakowaniu? Bo u nas to jest około 670-750 na dobę a niby powinno być 900. Czy dziecko musi być dopajane przy MM? Ada jak była na cycu to z chęcią piła herbatki, wodę a teraz nawet łyczka nie chce. i ostatnie pytanie - co dodajecie dokładnie do mleka : kleik czy kaszki(takie które same też mogą być zjadane? bo kleik to chyba tylko do zagęszczania jest, tak?) i właściwie po co to dodawać do mleka - jako wzbogacenie diety czy żeby maluszek dłużej był najedzony?

moja mala też je między 600 a 700 więc spoko, dopajac na MM nie musisz jak nie chce , dziś mi pani doktor oznajmiła, ponadto moja małą nie chce pić i basta ! :-D do mleka daję czasem kleik kukurydziany , by pokarm badziej sycił, kleik ryżowy powoduje zaparcia, wiec jesli juz chcesz podac małej , to zacznij od kleiku kukurydzianego. Od wczoraj podaję jej do mleka jedną łyżeczkę kaszki jabłkowej nastle. potem będę ilośc stopniowo zwiększała.

moj Oli tak robil. okazal sie winny smok - za wolno lecialo nieco juz zgestniale mleko.

dzięki
ale do tej pory wszystko było ok
jesteśmy na 2
a z x za szybko leci i więcej się tego mleka na Zuzole wylewa, a ona się strasznie nerwuje

Jejku mój dzieć robi identycznie tylko w nocy ładnie je, co to jakaś zmowa Maluchów czy coś??

tak
zmówiły się przez bb :D

a jest tutaj mama co jej pociecha tylko na cycu jeszcze jest? czxy tylko moje?:tak:

więc gratuluję ;)

jak Ada przybiera po troszku to nie warto jej wciskać jedzenia
Zuzola na dzień je 450-600
ale ja jeszcze karmię piersią
myślę, że dziecko wie kiedy jest najedzone ;)

reklama
Do góry