reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

Ja swojej dawałam chrupki kukurydziane, biszkopta, chlebek z masełkiem, banana w kawałeczkach, nogę z królika, pulpecika, brokuła, kalafior, marchewkę do ręki i czasami zdarzyło się zaksztuszenie ale sama sobie poradziła szybko. I tak cały czas przy niej siedzę i pilnuję. Ale częściej jej sama odrywam małe kawałki i daję do buzi- ona z resztą tak bardziej woli- i sobie te kawałki w buzi żuje i połyka. Ale jeśli chodzi i warzywa to ciężko z nimi, bo Hania nie przepada za warzywami niestety, mięsko tak, chlebek i owoce też ale np. brokuł??? Na sam jego widok się krzywi.

reklama
u mnie ostatnio Oliwek jak mu daje chlebek do ręki czy moją kanapkę to odrywa sobie i gryzie ;) poza tym mnie trzepie widok porozrzucanego jedzenia więc nie prędko dostanie BLW.

testowaliśmy kiwi: wysypki nie ma, kupa nieco luźna. jadł też słodką bułkę z kremem, nasz obiad z ziemniakow i zrazów i też nic ;).

Witam , widzę że są tu mamusie które wprowadziły metodę blw u swoich maluszków, moja 7,5 miesięczna Julka również jest w ten sposób karmiona, papki wywoływały u niej płacz, inspirując się książką blw i ogromnym apetytem swojego dziecka załozyłam blog w którym będę zamieszczała przepisy blw zapraszam Ugotuj mi mamo BLW

a mój Panicz do rączki niczego nie weźmie :crazy: tzn. weźmie, ale nie zje, obejrzy, pomajta i wyrzuci :sorry: i co ja mam zrobić ???

moj tez tak robil ale powoli mu mija i chrupki kukurydziane juz wezmie, ja mialam wrazenie, ze on nie rozumial ze to co ma w reku sie je dopiero jak wszyscy jedlismy to co on to zrozumial ale dopiero za ktoryms razem

a mój Panicz do rączki niczego nie weźmie :crazy: tzn. weźmie, ale nie zje, obejrzy, pomajta i wyrzuci :sorry: i co ja mam zrobić ???

u nas też na początku tak było, mała więcej się bawiała niż cokolwiek włożyła do buzi ale z czasem powoli zrozumiała do czego to słuzy trzeba czasu ale nie można się stresować i poddawać , będzie dobrze :) prowadzę bloga i dodaję czasami przepisu które u nas się sprawdziły zapraszam może w czymś pomogę ;) Ugotuj mi mamo BLW

reklama
Dziewczyny a co dajecie maluchom na II śniadanie? Moja je jogurcik,budyń,chlebek z masełkiem,co jeszcze można?kasze jemy na kolacje
I jeszcze pytanie co do konsystencj tego co jedzą wasze dzieci? Moja nadal papki,gotuje sama bo kupnymi pluje na odległość,a jak już wyczuje jakieś grudki to koniec.Gdzie chlebek pokrojony w kosteczkę je,chrupki,biszkopty też bez problemu

Do góry