reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko modyfikowane

natt_jul

Aktywna w BB
Cześć dziewczyny, przychodzę do Was z pytaniem odnośnie mleka modyfikowanego. Moja córcia ma 4 miesiące , od początku nie dawaliśmy jej smoczka (wiec nie umie ciumkać smoczki , jedynie jak przytrzymuje je paluszkami, bo tak jej wypada po prostu) Od początku również była tylko na piersi, nie podawałam jej żadnego mleka modyfikowanego, a każda próba podania zamrożonego mojego mleka w butelce kończyło się wielkim płaczem i musiałam po chwili tak czy siak przystawiać malutka do mojej piersi. Martwię się, że za jakiś czas może być taka sytuacje, że stracę nagle pokarm, a mała nie będzie potrafiła pic z butelki a wtedy nie bedzoe już ratunku w postaci mojego cyca. Jakie mleko polecacie ? Czytałam w internecie i podobno Bebiko 1 Nutriflor+ jest pierwszy w rankingu. Kolejne pytanie czy znacie może jakikolwiek sposób na nauczenie JAKOŚ mojej córci poć z butelki ? tak jak pisałam powyżej , niestety przy każdej próbie jest płacz , mamy butelki AVENT i Lovi . Może miałyście podobą sytuacje i jakoś sobie poradzilyscie ?

reklama
Co do tego karmienia/dokarmiania łyżeczką
Niestety, ale w moim przypadku syn średnio lubi łyżeczke, woli dłonie a czy to jego czy czyjeś bez znaczenia. Kaszki odrzucił i bardzo ich nie lubi, dlatego w naszym wypadku dokarmianie łyżeczką byłoby słaba opcją. Dostaję co może w rączki i w ten sposób trzeba sobie radzić.

reklama
Nie stracisz mleka nagle. To fizjologicznie praktycznie niemożliwe. Nawet po zakończeniu karmienia piersi wyciszają się prze jakieś 6 tyg. Butelki nie są dobre dla dziecka, zwłaszcza karmionego piersią. Jeśli dziecko je ładnie z piersi, przybiera, wskaźniki skutecznego karmienia są zachowane, to nie ma ŻADNEJ potrzeby podawania mm. Ale rozumiem, że możesz chcieć gdzieś wyjść na dłużej i konieczne będzie podanie mleka. Poczytaj o prawidłowym podawaniu butelki, bo możesz zakłócić laktację. Spróbuj też zaangażować tatę. Dzieci często nie chcą pić butelki od mamy, skoro obok sà piersi. I słusznie! :) możesz spróbować strzykawką może pójdzie łatwiej. Link do: Jaką wybrać butelkę dla dziecka karmionego piersią

Nie stracisz mleka nagle. To fizjologicznie praktycznie niemożliwe. Nawet po zakończeniu karmienia piersi wyciszają się prze jakieś 6 tyg. Butelki nie są dobre dla dziecka, zwłaszcza karmionego piersią. Jeśli dziecko je ładnie z piersi, przybiera, wskaźniki skutecznego karmienia są zachowane, to nie ma ŻADNEJ potrzeby podawania mm. Ale rozumiem, że możesz chcieć gdzieś wyjść na dłużej i konieczne będzie podanie mleka. Poczytaj o prawidłowym podawaniu butelki, bo możesz zakłócić laktację. Spróbuj też zaangażować tatę. Dzieci często nie chcą pić butelki od mamy, skoro obok sà piersi. I słusznie! :) możesz spróbować strzykawką może pójdzie łatwiej. Link do: Jaką wybrać butelkę dla dziecka karmionego piersią

Ja straciłam mleko z dnia na dzień. Dosłownie. Byłam z dzieckiem w szpitalu i chyba przez stres mleko przestało lecieć. Pewnie mogłabym wtedy znowu rozkręcić, ale już byłam na tym etapie, że nie chciałam 🙂
Czemu butelki nie sa dobre dla dzieci?

reklama
Do góry