reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Zrób teraz , ja nie wiem czy to zabieg okoliczności ale zaszłam w ubiegłym roku po zakończeniu depilacji laserowej, tzn miałam jeszcze jeden zabieg zrobić na utrwalenie i już nie zdążyłam 😅 może ten stan zapalny od laseru pomógł 🤔
Robiłam depilację laserową i nie pomogło😅.
Za to polecam wszystkim, bo to wygoda.
Depilacja Bożeny to była zawsze gehenna.

Ej, ale może umówię się na utrwalenie i nie dotrwam🤔.
To jest jakiś pomysł.

reklama
Z tego co kojarzę to większość klinik ma wpisane w umowie, że po korekcji nie można zajść w ciążę przez rok albo dwa inaczej w razie cofnięcia się wady nie przysługuje reklamacja i klinika nie zrobi korekty.
Z tego, co kojarzę, to korekcja jest wskazaniem do cc.
To poród jest newralgicznym etapem dla oczu.

Ja już 3 cykl przeziębiona albo chora po owu i jedno wielkie 💩
Takie tam teorie z doopy....
w zadnej z poprzedniej ciąży nie byłam chora przed pozytywnym testem i jakoś te ciąże były, a teraz nic nie pomaga, nawet stanie na głowie ani sraczka po owulacji ani seks pod testy, ani codzienny ani co 2 dzien. Wcześniej nawet nie wiedziałam kiedy są płodne, sex był codziennie i to kilka razy pod rząd... i były efekty.

A to ja chirurga szczękowo-twarzowego i okulisty nie liczę😅.

Okulista przy mojej wadzie to obowiązek.
W sumie to czekam na ciążę, żeby móc sobie zrobić potem na luzie laserową korekcję wzroku.

Ja na lewe oko praktycznie nie widzę. Jakieś 7 a może nawet więcej lat temu jak ostatni raz byłam u okulisty miałam w nim -3.5 i astygmatyzm. W prawym -0.5 aż się boję iść dowiedzieć co tam mam teraz :D

Dziękuję bardzo.
Zdecydowanie odpoczynek jest mi potrzebny- mam jeszcze skierowanie na badania, które wykonam.

Mąż wyciągnął Jägermeistr’a i nalał mi i mamie po kieliszeczku na dobre trawienie słodyczy mikołajowych😁.
I w takiej atmosferze gotujemy zupę na jutro.
U mnie też wychodzi, że akurat w Sylwestra ma przyjść okres, ale…No ja już nie wpisuję się na testowanie. Sama dla siebie.
I nie chodzi o to, że Sylwester, bo i tak robimy ognisko na swoim ogrodzie🔥. Sami, bez zbędnego towarzystwa 🙂.

A propos przedświątecznego czasu @black_angel- akurat siedzimy z mamą i mężem i omawiamy, co uwędzić na święta.
A co bedzisz jeszcze badać?
Smacznego 🍹
Ognisko świetna sprawa, uwielbiam taki klimat!
Ja muszę też przygotować schab do wędzenia na święta 😂🙈, ale nie wiem kiedy to wszystko ogarnę 🤷‍♀️, intesywny ten grudzień 🙈.

Dziewczyny czy tu według was był ten pik? Przez weekend odpuściłam testowanie ale starania intensywne. Dzisiaj czuje się strasznie... cycki mnie bolą, niedobrze mi... właściwie to wszystko mnie boli i chyba mnie rozklada :/ być może 6 miesiąc starań to dla was mało ale mnie dobija :( w pracy sytuacja mega ciężka i to jedyny odpowiedni moment bo potem może się okazać że muszę szukać nowej pracy i o rodzeństwie dla 2-letniej córki raczej mowy nie będzie. Kiedy według was można zrobić najszybciej test?

Załączniki

• Screenshot_20221206-205539_Premom.jpg
    Screenshot_20221206-205539_Premom.jpg
    287,5 KB · Wyświetleń: 63
Z tego, co kojarzę, to korekcja jest wskazaniem do cc.
To poród jest newralgicznym etapem dla oczu.
Nie chodziło mi o sam poród tylko czas ciąży który jest niestabilny dla wady wzroku. I o ewentualną poprawkę korekcji, która nie przysługuje kobiecie jeśli zajdzie w ciążę w okreslonym czasie po wykonaniu korekcji. Ten czas się różni w zależności od kliniki. Spotkałam się z 6 miesiącami, rokiem i dwoma latami. To na odpowiedź
@Mrufka@@1 ktora napisała żebyś zrobiła korekcje bo stan zapalny po laserze mógł pomóc

Ja na lewe oko praktycznie nie widzę. Jakieś 7 a może nawet więcej lat temu jak ostatni raz byłam u okulisty miałam w nim -3.5 i astygmatyzm. W prawym -0.5 aż się boję iść dowiedzieć co tam mam teraz :D
A to faktycznie, a myślałaś o jakimś zabiegu, bo wiem, że u nas kiedyś koleżanka jakiś robiła, ale dokładnie nie pamiętam na czym to polegało? No ja miałam tylko okulary do komputera/czytania - 0.5 i lekki asygmatyzm. A teraz coś mówiła, że duży astygmatyzm mi się niby zrobił i po jakieś 2.5, ale kłóciła się, że na pewno obecnie nie mam okularów minusów, że musiałam się pomylić i że mam zrobić badanie dna oka, na które termin jakoś ciężko mi dołapać. Fakt jest taki, że gorzej widzę, ale niestety prowadzę często szkolenie w sali konferencyjnej gdzie mam tylko praktycznie sztuczne światło i totalnie beznadziejne, mało co 🤷‍♀️🙈, do tego komputer, nie raz po 9 i 10h się zdarzało 🤷‍♀️🙈, więc efekty są 🙈.

reklama
Takie tam teorie z doopy....
w zadnej z poprzedniej ciąży nie byłam chora przed pozytywnym testem i jakoś te ciąże były, a teraz nic nie pomaga, nawet stanie na głowie ani sraczka po owulacji ani seks pod testy, ani codzienny ani co 2 dzien. Wcześniej nawet nie wiedziałam kiedy są płodne, sex był codziennie i to kilka razy pod rząd... i były efekty.
No ja bym chciała żeby ktoś przeprowadził gruntowne badania w tym temacie. Jak to jest z tym zachodzeniem. Czy to aż taka kwestia przypadku

Do góry