reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Zrób teraz , ja nie wiem czy to zabieg okoliczności ale zaszłam w ubiegłym roku po zakończeniu depilacji laserowej, tzn miałam jeszcze jeden zabieg zrobić na utrwalenie i już nie zdążyłam 😅 może ten stan zapalny od laseru pomógł 🤔
Robiłam depilację laserową i nie pomogło😅.
Za to polecam wszystkim, bo to wygoda.
Depilacja Bożeny to była zawsze gehenna.

Ej, ale może umówię się na utrwalenie i nie dotrwam🤔.
To jest jakiś pomysł.

reklama
Z tego co kojarzę to większość klinik ma wpisane w umowie, że po korekcji nie można zajść w ciążę przez rok albo dwa inaczej w razie cofnięcia się wady nie przysługuje reklamacja i klinika nie zrobi korekty.
Z tego, co kojarzę, to korekcja jest wskazaniem do cc.
To poród jest newralgicznym etapem dla oczu.

Ja już 3 cykl przeziębiona albo chora po owu i jedno wielkie 💩
Takie tam teorie z doopy....
w zadnej z poprzedniej ciąży nie byłam chora przed pozytywnym testem i jakoś te ciąże były, a teraz nic nie pomaga, nawet stanie na głowie ani sraczka po owulacji ani seks pod testy, ani codzienny ani co 2 dzien. Wcześniej nawet nie wiedziałam kiedy są płodne, sex był codziennie i to kilka razy pod rząd... i były efekty.

A to ja chirurga szczękowo-twarzowego i okulisty nie liczę😅.

Okulista przy mojej wadzie to obowiązek.
W sumie to czekam na ciążę, żeby móc sobie zrobić potem na luzie laserową korekcję wzroku.

Ja na lewe oko praktycznie nie widzę. Jakieś 7 a może nawet więcej lat temu jak ostatni raz byłam u okulisty miałam w nim -3.5 i astygmatyzm. W prawym -0.5 aż się boję iść dowiedzieć co tam mam teraz :D

Dziękuję bardzo.
Zdecydowanie odpoczynek jest mi potrzebny- mam jeszcze skierowanie na badania, które wykonam.

Mąż wyciągnął Jägermeistr’a i nalał mi i mamie po kieliszeczku na dobre trawienie słodyczy mikołajowych😁.
I w takiej atmosferze gotujemy zupę na jutro.
U mnie też wychodzi, że akurat w Sylwestra ma przyjść okres, ale…No ja już nie wpisuję się na testowanie. Sama dla siebie.
I nie chodzi o to, że Sylwester, bo i tak robimy ognisko na swoim ogrodzie🔥. Sami, bez zbędnego towarzystwa 🙂.

A propos przedświątecznego czasu @black_angel- akurat siedzimy z mamą i mężem i omawiamy, co uwędzić na święta.
A co bedzisz jeszcze badać?
Smacznego 🍹
Ognisko świetna sprawa, uwielbiam taki klimat!
Ja muszę też przygotować schab do wędzenia na święta 😂🙈, ale nie wiem kiedy to wszystko ogarnę 🤷‍♀️, intesywny ten grudzień 🙈.

Dziewczyny czy tu według was był ten pik? Przez weekend odpuściłam testowanie ale starania intensywne. Dzisiaj czuje się strasznie... cycki mnie bolą, niedobrze mi... właściwie to wszystko mnie boli i chyba mnie rozklada :/ być może 6 miesiąc starań to dla was mało ale mnie dobija :( w pracy sytuacja mega ciężka i to jedyny odpowiedni moment bo potem może się okazać że muszę szukać nowej pracy i o rodzeństwie dla 2-letniej córki raczej mowy nie będzie. Kiedy według was można zrobić najszybciej test?

Załączniki

• Screenshot_20221206-205539_Premom.jpg
    Screenshot_20221206-205539_Premom.jpg
    287,5 KB · Wyświetleń: 59
Z tego, co kojarzę, to korekcja jest wskazaniem do cc.
To poród jest newralgicznym etapem dla oczu.
Nie chodziło mi o sam poród tylko czas ciąży który jest niestabilny dla wady wzroku. I o ewentualną poprawkę korekcji, która nie przysługuje kobiecie jeśli zajdzie w ciążę w okreslonym czasie po wykonaniu korekcji. Ten czas się różni w zależności od kliniki. Spotkałam się z 6 miesiącami, rokiem i dwoma latami. To na odpowiedź
@Mrufka@@1 ktora napisała żebyś zrobiła korekcje bo stan zapalny po laserze mógł pomóc

Ja na lewe oko praktycznie nie widzę. Jakieś 7 a może nawet więcej lat temu jak ostatni raz byłam u okulisty miałam w nim -3.5 i astygmatyzm. W prawym -0.5 aż się boję iść dowiedzieć co tam mam teraz :D
A to faktycznie, a myślałaś o jakimś zabiegu, bo wiem, że u nas kiedyś koleżanka jakiś robiła, ale dokładnie nie pamiętam na czym to polegało? No ja miałam tylko okulary do komputera/czytania - 0.5 i lekki asygmatyzm. A teraz coś mówiła, że duży astygmatyzm mi się niby zrobił i po jakieś 2.5, ale kłóciła się, że na pewno obecnie nie mam okularów minusów, że musiałam się pomylić i że mam zrobić badanie dna oka, na które termin jakoś ciężko mi dołapać. Fakt jest taki, że gorzej widzę, ale niestety prowadzę często szkolenie w sali konferencyjnej gdzie mam tylko praktycznie sztuczne światło i totalnie beznadziejne, mało co 🤷‍♀️🙈, do tego komputer, nie raz po 9 i 10h się zdarzało 🤷‍♀️🙈, więc efekty są 🙈.

reklama
Takie tam teorie z doopy....
w zadnej z poprzedniej ciąży nie byłam chora przed pozytywnym testem i jakoś te ciąże były, a teraz nic nie pomaga, nawet stanie na głowie ani sraczka po owulacji ani seks pod testy, ani codzienny ani co 2 dzien. Wcześniej nawet nie wiedziałam kiedy są płodne, sex był codziennie i to kilka razy pod rząd... i były efekty.
No ja bym chciała żeby ktoś przeprowadził gruntowne badania w tym temacie. Jak to jest z tym zachodzeniem. Czy to aż taka kwestia przypadku

Do góry