reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Naczytałam się o testach od 6dpo i coś mnie podkusiło i w 9dpo zatestowalam.. biel🤦‍♀️ poryczalam się z tym testem na kanapie, wiedziałam podświadomie jaki będzie wynik, ale zaraz mina 2 lata, a tych pierdo$$$$ch kresek nie ma🤦‍♀️
Załamałam się dziś, swieta u rodziny znów z milionem pytań, sylwester z dzieciatymi. Coraz mniej we mnie pozytywnych emocji.
Wiem, ze do jutra do przetrawię, ale dziś nie mam emocjonalnie siły tego dźwigać 🤦‍♀️😢
Kochana tule mocno 💚, ciężko mówić myśl pozytywnie, poprostu zrób coś dobrego dla siebie, wypuść te emocje, wypłacz się, ale nie trzyma tego w sobie, bo masz prawo do nich. Jutro spróbuj na spokojnie otrzepac buciki, zrobić plan, pomyśleć co możesz jeszcze zrobić, bo przynajmniej u mnie jakie plan dodaje mi nadzieji❤️. Przesyłam Ci trochę energii 💚🍀🍀

reklama
Dużo ważniejsze jest ft4, mi endokrynolog w ciąży badania wypisywała co 3 tygodnie i z dawki 50, doszłam do 100. Ona mi to tłumaczyła, ze dziecko pobiera dużo tych hormonow i to jest tak, ze ono i tak weźmie tyle, ile potrzebuje z ewentualna szkoda dla matki. TSH mi mocno nie szalało, ale ft4 spadało z tego, co pamietam. No i po porodzie miałam poporodowe zapalenie tarczycy, wiec TSH na poziomie,0,000cos tam. Mogę pogrzebać dokładniej w wynikach i Wam napisać, jak to było u mnie, jesli jesteście bardziej zainteresowane ;)

To zależy, jakie będą pecherzyki. Lekarz powinien podpowiedzieć. Pęcherzyk rośnie średnio 2mm na dobę, pęka przy 21-22mm (w większości przypadków), wiec lekarz wyliczy, kiedy następnym razem powinnaś przyjść, jesli będą pecherzyki nie większe niż 12-13mm to za 4 dni do sprawdzenia

Masz wodę z własnego ujęcia? I czy kiedykolwiek badalas? Pytam, bo ja miałam takie przeżycia z woda, ze chwała bobu, ze tego nie piłam. Zapłaciłam kilka tysięcy za stacje uzdatniania, która została zle zrobiona. Większość żelaza wyłapywała, ale np. gromadziła mangan i wyrzucała do wody w domu. Normy były tak przekroczone, ze teraz bym pewnie na neurologii lezala, gdybym to pila. Warto zbadać przynajmniej żelazo, mangan, jony amonowe na zewnątrz i wewnątrz albo nawet po filtrze, żeby wiedzieć, co się pije.

So Close Hug GIF by Discovery Polska

Ojojoj :/
Nostalgia Hug GIF by Betclic Polska

O ze Szczecina, to zapytam: którędy dojdę do morza 😂?

Best Friends Love GIF by euphoria

Przepraszam za taki post, ale wpadłam w wir sprzątania, kupowania, gotowania 😆🫣
hm czyli jak ft4 w normie (choć dolnej) a TSH podwyższone to może nie muszę aż tak przesadzac? Mam straszny mętlik w głowie 😔

Koleżanki ze Szczecina zawsze się śmieją, ze będąc w centrum latem zawsze ktoś zapyta: którędy dojdę do morza 😹
Dzięki za wskazówki 😀😎
A to plaża nad zalewem?
to był taki inside joke szczeciński 😁 nie mamy tramwaju nr 13, do samego zalewu też mamy dość daleko :) jedyne plaże to na kąpieliskach miejskich i nad Odrą, ale ta ostatnia to bardziej służy do imprezowania :)

To se poczekasz 😂😂, od teściowej harpagan po jakiś 5-6 latach trochę spokojnieszy, ale do dziś nie chodzi tylko podskakuje tak śmiesznie jak idzie 😂😂😂
mój to maly szatan. lata bokiem, robi parkur po meblach i czasem po mojej głowie, biega tak, ze czasem się na zakrętach nie wyrabia, przesuwa dywany. Chowa się za rogami i atakuje mi łydki a potem ucieka

hm czyli jak ft4 w normie (choć dolnej) a TSH podwyższone to może nie muszę aż tak przesadzac? Mam straszny mętlik w głowie 😔
Ft4 powinno być w połowie normy, żeby było w porządku, wiem skomplikowane ;)
to był taki inside joke szczeciński 😁 nie mamy tramwaju nr 13, do samego zalewu też mamy dość daleko :) jedyne plaże to na kąpieliskach miejskich i nad Odrą, ale ta ostatnia to bardziej służy do imprezowania :)
O bobie ja nie złapałam, ze to zart, gdybys napisała, ze metrem, to by mi się udało, no cóż postaram się poprawić następnym razem. Już liczyłam, ze to jakaś aglomeracja fajnie rozbudowana i ten tramwaj jedzie przez Police na północ. O naiwna 🤣🤣🤣

reklama
mój to maly szatan. lata bokiem, robi parkur po meblach i czasem po mojej głowie, biega tak, ze czasem się na zakrętach nie wyrabia, przesuwa dywany. Chowa się za rogami i atakuje mi łydki a potem ucieka
jeden z moich kotów to też był taki szatan, bawiłam się z nim w berka albo chowanego jak był mały. Zresztą teraz będzie miał 7 lat, a czasami dalej biegamy sobie wokół kominka :D na początku w ogóle nie był przytulasny, ale tak od 3 lat mu się miłość włączyła, szczególnie jak mam spotkanie na zoomie, zawsze musi przyjść, pokazać się przed kamerą i dawać mi baranki. A jak na niego nie zwracam uwagi, to mnie łapką głaszcze po twarzy, żeby mi pokazać, że mam go głaskać 🥰

Do góry