reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Miesiączka ( brak , spóźniająca się )

Witam, mam pewien problem otóż 3 dni temu powinnam dostać okres, uprawiałam w ostatnim miesiącu 2 razy seks z chłopakiem ale zabezpieczyliśmy się i na pewno wszystko było okej, zrobiłam test ciążowy dzisiaj i wyszedł negatywny, co robić? Czekać aż okres sam przyjdzie, zrelaksować się czy co? Bardzo się martwię i już sama nie wiem co robić...
Dodam że mam 17 lat i nie byłam u ginekologa

reklama
Jeżeli test zrobiłaś po terminie spodziewanego @, to szanse bardzo znikome.
Ale jeżeli Cię to uspokoi, to zrób to badanie z krwi.
Ale jak dla mnie w ciąży nie jesteś, skoro się zabezpieczaliście i test negatywny...
Głowa i uszy do góry:-)

szansa zawsze jest podczas współzycia na ciązę - bo jak sie nie współżyje to ciązy na pewno nie będzie - bociek nie przynosi dzieci

Spokojnie.
Skoro sie zabezpieczaliscie i wszystko bylo w porzadku to niby skad mialabys byc w ciazy?skoro prezerwatywa nie pekla?a to sie czasem zdarza ze okres sie spoznia.na 100% nie jestes w ciazy.

Jeśli wytrzymasz to napięcie, to możesz poczekać jeszcze kilka dni, jak nadal nie będzie miesiączki, to zrób betę.

To, że się zabezpieczyliście i test wyszedł negatywnie nie oznacza, że nie zaszłaś w ciążę. Antykoncepcja czasem bywa zawodna, a testy mogą się mylić (znam dziewczyny, które robiły po kilka testów, wszystkie negatywne, a na becie lub usg okazało się, że mają maleństwo w brzuszku).

Ale nie martw się na zapas, miesiączka czasem może się przesunąć, ja przed 2 ciążą miałam regularne miesiączki, a raz czy dwa razy w roku mi się zdarzały miesiączki przesunięte nawet o 7-10 dni. Stres, hormony, osłabienie organizmu, dieta mogą wpłynąć na opóźnienie miesiączki.

kazde wspolzycie wiaze sie z mozliwoscia zajscia w ciaze jesli ktos wspolzyje to musi sie z tym liczyc zaden sposob antykoncepcji nie jest 100 procentowy

raczej nie jesteś w ciąży, skoro gumka nie pękła a test negatywny. Ja odkąd zaczęłam współżyć to przez jakieś 2,5 roku co okres się martwiłam że zaszłam, choć gumki całe, ale okres mi się notorycznie spóźniał. A jak zaczęliśmy się starać o dzidzię to bez gumek udało się dopiero po 3 latach. Nie tak łatwo jest zajść w ciążę, ale pamiętaj, tak jak napisały dziewczyny, każde współżycie może się wiązać z zajściem w ciążę.

reklama
Do góry