reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Miesiączka ( brak , spóźniająca się )

reklama
Tydzien po okresie pojawily sie brazaowe plamienia trwaly 7 dni. Teraz mija 37 dni od ostatniego okresu , nadal sie nie pojawił. Robiłam test ciążowy po 28 dniu, czyli w 32 dniu i iwyszedł negatywnie. Poszłam do lekarza bo bolal mnie lewy jajnik i lekarz stwiedził zapalenie janika. Robiłam drugi test w 35 dniu i rowniez byl negatywny. Teraz mam podwyrzszoną temperature, chodz jestem przeziebiona, bolą mnie sutki, nie wiem co o tym myslec. Czy to może być ciąża czy poprostu opóźnienie spowodowane tym zapaleniem jajnika.
Według mnie brunatne upławy to plamnienie okołoowulacyjne a bolący jajnit to nie zapalenie a po prostu owulacja była - policz sobie dokładnie kiedy bolał cię jajnik i dodaj około 14 dni - wtedy powinien pojawić się okres.

Podstawowy błąd jaki tu każda z was popełnia to takie, że spóźnia się nie okres a owulacja. I wkurzają mnie suwaczki niektórych z dziewczyn, które promują kalendarzyk, bo właśnie w ten sposób najczęściej można zajść w ciążę.
Jeśli chcecie bezpiecznie się kochać to polecam stronkę:
28dni
Tam się wszystkiego dowiecie o swoim organizmie (kiedy można, kiedy nie, kiedy spodziewać się @). A jakbyście miały dadtkowe pytania to zanjdziecie mnie pod tym samym loginem.
Pozdrawiam

Tak masz racje:) Mialam dwa dni temu taki słuz jak kurze jajo:) hehe to pewnie sluz owulacyjny. Robilam sobie test na wszelki wypadek beta hcg i wyszedl ze nie jestem w ciazy. A dzis ide na założenie wkładki hormonalnej:p pozdrwawiam i dziekuje:):*:-)

Przepraszam, że tak nie w temacie, ale:
ekstasia, jak polecasz płatną stronkę (bo taka właśnie jest 28.dni) to napisz, że tylko miesiąc jest za darmo, a potem za korzystanie ze wszystkich funkcji trzeba zapłacić...
Pozdrawiam

Edit: nie krytykuję samej strony, bo jest ok, tylko chodzi mi o to, żeby poinformować ludzi, że coś jest płatne...

Czesc dziewczyny. Mam problem. Jestem po porodzie i moje miesiaczki sa nie regularne. Pierwszy okres dostałam dwa miesiące po porodzie czyli 12 lipca i trwał 7 dni. W sierpniu uprawialiśmy z meżem petting w wannie i przestraszyłam sie ze mogłam zajsc w ciaze bo włozyl mi przez chwilke czlonka i za chwilke wyciagnal, takze nie mozna tego nazwaz zadnym stosunkiem, ale jezeli bysmy mieli pecha moglabym zajsc w ciaze. Lekarz zapisał mi tabletki Lutenyl by nie doszo do zagniezdzenia ... Udało sie okres co prawda dostałam po 35 dnaich czyli 16 sierpnia i trwał 7 dni. W dzień skonczonego okresu wieczorem czyli 23 sierpnia kąpalismy sie razem i znowu był pettin w wodzie ale nic mi nie wkładał, jedynie co przejechał. 7Tydzien po okresie pojawily sie brazaowe plamienia trwaly 7 dni. Teraz mija 37 dni od ostatniego okresu , nadal sie nie pojawił. Robiłam test ciążowy po 28 dniu, czyli w 32 dniu i iwyszedł negatywnie. Poszłam do lekarza bo bolal mnie lewy jajnik i lekarz stwiedził zapalenie janika. Robiłam drugi test w 35 dniu i rowniez byl negatywny. Teraz mam podwyrzszoną temperature, chodz jestem przeziebiona, bolą mnie sutki, nie wiem co o tym myslec. Czy to może być ciąża czy poprostu opóźnienie spowodowane tym zapaleniem jajnika. Chce jutro zrobić sobie badanie krwi... Dziewczyny prosze powiedzce mi czy w wodzie poprzez petting ,nie doszło do wytrysku, przejchaniem czlonkiem po narzadach płciowych może dojsc do zapłodnienia??? Przez brak okresu i te objawy mam pralke w głowie... :-(
moim zdanie twoje powtarzajace sie zachowanie tj petting w wannie to glupota,raz mozna sie zapomniec,ale powtarzajac to samo zachowanie i pozniej nerwy czy jestem w ciazy czy nie to juz brak odpowiedzialnosci tym bardziej,ze masz dziecko to juz powianac znac swoj organizm i podstawowe pojecie o tych sprawach

Witam ! Jak wiekszosc osob na tej stronie czekam na okres ! To dosc dluga historia, zaczne od tego ze 13.09.2007 przyszla na swiat Perla. Przed ciaza moje miesiaczki byly dosc regularne (co 28 do 31)a pierwsza po ciazy dostalam w polowie opakowania tabletek anykoncepcyjnych dla matek karmiacych,okolo dwoch miesiecy po porodzie. Nastepne dwie miesiaczki tez wystapily w polowie opakowania... potem wyjechalismy na dwa tygodnie i niestety zapomnialam zabrac ze soba tabletek. Dostalam okres i po powrocie kontynuowalam brac zaczete opakowanie w ktorym barkowalo moze 6 tabletek. Po zakonczeniu czekam na okres ktory w tej chwili spoznia sie juz 18 dni.Dwa dni temu zrobilam test i wynik byl negatywny.. co robic ?
tabletki dzialaja wtedy kiedy bierze sie cale opakowanie jedno po drugim,a nie po 2 tyg przerwy bierzesz 6 tabletek,gdy bierzesz cale opakowanie 21 i zapomnijsz jednej mozesz zajsc w ciaze tym bardziej jak bierze sie 1/3 opakowania
moim zdaniem powinas isc do ginekologa i zapytac dlaczego dostajsz okres w polowie tabletek

w ogole podczytujac ten watek zastanawiam sie o odpowiedzialnosci,bo seks zawsze sie wiarze,ze mozesz zajsc w ciaze i powiniscie byc tego swiadome,zaden srodek nie jest 100 zabezpieczajace,tym bardziej stosunek przerywany czy nieregulalne zajnowanie tabletek same sie prosicie o ciaze a pozniej nerwy i wielkie zaskoczenie

Przepraszam, że tak nie w temacie, ale:
ekstasia, jak polecasz płatną stronkę (bo taka właśnie jest 28.dni) to napisz, że tylko miesiąc jest za darmo, a potem za korzystanie ze wszystkich funkcji trzeba zapłacić...
Pozdrawiam

Edit: nie krytykuję samej strony, bo jest ok, tylko chodzi mi o to, żeby poinformować ludzi, że coś jest płatne...
Może faktycznie powinnam była napisać, ale wydaje mi się, że jeśli kogoś to nie zainteresuje po pierwszym wejściu i na drugi dzień już nie zajrzy to nie ma to najmniejszego znaczenia. A jeśli chodzi o informacje to można je przeczytać i skorzystać za darmo. Jeśli cię to zainteresuje to będziesz mogła zapłacić, a niektóre dziewczyny robią w ten sposób, że zmieniają sobie tylko nick i logują się co miesiąc gratis - chociaż wg mnie to jest nie w porządku wobec twórców strony i ludzi, którzy nad nią pracują aby służyła innym coraz lepiej. Jak masz jakieś pytania to mogę ci pomóc - pozdrawiam.

Ekstasiu masz rację... tylko wiesz, dużo osób jest przyzwyczajonych, że w necie jest "wszystko za darmo"... ja weszłam na tamta stronkę, zalogowałam się i nagle widzę... płatności... to nie był fajny moment, bo pomyślałam o niebagatelnej kwocie i że zaraz bedę musiała zapłacić... Wykorzystałam misiąc za darmo, poczytałam, nauczyłam się i teraz robię to samo na kartce, nie muszę płacić (o kurcze ale na sknerę wychodzę:baffled:, po prostu licze na to, ze szybko uda mi się z drugą fasolką;-)). Chodziło mi o to, że robi się reklamę... ale ok, koniec tematu, bo to nie na temat jaki jest w wątku.
Jak masz jakieś pytania to mogę ci pomóc - pozdrawiam.
Dziękuję. Równiez pozdrawiam:-)

mam pytanie: od 2 lat mam problemy z miesiączką, w ciągu roku mam 2 lub 3 razy.:-( Nie wiem czym to jest spowodowane:-(.Bolą mnie jajniki:( Być może to okaże sie potrzebne: gdyż mam tarczyce i przyjmuje taki hormon jak :tyroksyna. Tylko raz współżyłam z chłopakiem z którym jestem od 3 miesięcy. Ale jestem pewna ze to nie jest ciąża!!! Boje sie nowotworu.......Pomóżcie mi, chce żyć!!!

reklama
Do góry