reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Miesiączka ( brak , spóźniająca się )

Witam, mam pewien problem otóż 3 dni temu powinnam dostać okres, uprawiałam w ostatnim miesiącu 2 razy seks z chłopakiem ale zabezpieczyliśmy się i na pewno wszystko było okej, zrobiłam test ciążowy dzisiaj i wyszedł negatywny, co robić? Czekać aż okres sam przyjdzie, zrelaksować się czy co? Bardzo się martwię i już sama nie wiem co robić...
Dodam że mam 17 lat i nie byłam u ginekologa

reklama
Jeżeli test zrobiłaś po terminie spodziewanego @, to szanse bardzo znikome.
Ale jeżeli Cię to uspokoi, to zrób to badanie z krwi.
Ale jak dla mnie w ciąży nie jesteś, skoro się zabezpieczaliście i test negatywny...
Głowa i uszy do góry:-)

szansa zawsze jest podczas współzycia na ciązę - bo jak sie nie współżyje to ciązy na pewno nie będzie - bociek nie przynosi dzieci

Spokojnie.
Skoro sie zabezpieczaliscie i wszystko bylo w porzadku to niby skad mialabys byc w ciazy?skoro prezerwatywa nie pekla?a to sie czasem zdarza ze okres sie spoznia.na 100% nie jestes w ciazy.

Jeśli wytrzymasz to napięcie, to możesz poczekać jeszcze kilka dni, jak nadal nie będzie miesiączki, to zrób betę.

To, że się zabezpieczyliście i test wyszedł negatywnie nie oznacza, że nie zaszłaś w ciążę. Antykoncepcja czasem bywa zawodna, a testy mogą się mylić (znam dziewczyny, które robiły po kilka testów, wszystkie negatywne, a na becie lub usg okazało się, że mają maleństwo w brzuszku).

Ale nie martw się na zapas, miesiączka czasem może się przesunąć, ja przed 2 ciążą miałam regularne miesiączki, a raz czy dwa razy w roku mi się zdarzały miesiączki przesunięte nawet o 7-10 dni. Stres, hormony, osłabienie organizmu, dieta mogą wpłynąć na opóźnienie miesiączki.

kazde wspolzycie wiaze sie z mozliwoscia zajscia w ciaze jesli ktos wspolzyje to musi sie z tym liczyc zaden sposob antykoncepcji nie jest 100 procentowy

raczej nie jesteś w ciąży, skoro gumka nie pękła a test negatywny. Ja odkąd zaczęłam współżyć to przez jakieś 2,5 roku co okres się martwiłam że zaszłam, choć gumki całe, ale okres mi się notorycznie spóźniał. A jak zaczęliśmy się starać o dzidzię to bez gumek udało się dopiero po 3 latach. Nie tak łatwo jest zajść w ciążę, ale pamiętaj, tak jak napisały dziewczyny, każde współżycie może się wiązać z zajściem w ciążę.

reklama
Do góry