reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Męski problem

reklama
kwiatuszku święta racja, najważniejsze że żołnierze są :tak:
Patuska - twój ma świetną morfologię, rzadko spotykane :tak::-):-D
Anuszka rozumiem że ciężko jest czekać tyle czasu, nam się udało po 2 latach, to była wieczność, teraz jak myślę to wcale tak długo nie było :-D problemu zaczęliśmy szukać po 1,5 roku , potem już poszło.. diagnoza - oligoathenozoospermia, leki ,inseminacje ... tak naprawdę kwestia znalezienia dobrego lekarza :tak:

Zobaczysz zaczniesz działać to poczujesz się lepiej - zrób te monitoringi, badania hormonów, jak będzie coś nie tak to dostaniesz leki, jak będzie w porządku to może trzeba sprawdzić drożność jajowodów i może inseminacja :tak:

pełna_nadziei83 juz gdzieś pisałam... ale dla ciebie jeszcze raz:
regulowałam prolaktyne, inne hormony narazie ok, jajowody sprawdzane miesiąc temu- drożne, nasienie badane w 2011 roku, androlog stwierdził że ok, moja endo-gin tydzień temu stwierdziła, że trochę słabe ...
dostałam skierowanie na I i II faze do szpitala ... z tego co zdążyłam zrozumieć (byłam w szoku po wiadomości że nasienie jest słabe) i zanotować w biednej oszołomionej głowie to będą mi sprawdzać tam właśnie hormony ...
może ty cos więcej wiesz?czego mogę się spodziewać jeszcze w szpitalu? walczyć o monitoring?

No to super że miałaś badania hormonów, a ona chce cię " położyć w szpitalu" ?
w sumie dobrze że chce Cię badać w szpitalu to przynajmniej będzie za darmo :-) pogadaj z nią o tym monitoringu, moze też ci zrobi, a jak nie będzie chciała to skłam że testy owulacyjne wychodzą negatywne :rofl2: jajowody też masz sprawdzone to pinknie :-D A może czas pomyśleć o inseminacji ?

Ewentualnie można robić w szpitalu jeszcze histeroskopie, ale na pewno by Ci o tym powiedziała

Ostatnia edycja:
tak chce mnie położyć ...
na trzy dni w I fazie właśnie i na trzy dni w II fazie
kurde nikt nie wie o co chodzi z ta I i II fazą!?!
a ja tez zestresowana nie dopytałam :p

reklama
A myślisz że mogę pojeczec o ten monitoring?
Kurde taka jestem niezdecydowana
ale właśnie idę prywatnie na usg a co!

Do góry