reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

meridia

Trochę rozmyślałam o tym leku ale stwierdziłam, że w moim przypadku byłoby to bezsensowne posunięcie (zostało mi juz niewiele do zrzucenia) ... ja zwiększyłam swój metabolizm i zdrowa, zbilansowana dieta (ale nie dieta odchudzająca!) oraz czynny tryb życia i ruch są moimi sprzymierzeńcami w walce o smukłe ciało (hehehe... jeszcze trochę mi go zostało... i wcale nie czuję, że rymuję ;D) Nie katuję się i efekty widać po nieco dłuższym czasie ale SĄ - i to jest dla mnie najważniejsze :) Miałam prawie 30 kg nadwagi - tyle przybyło mi po porodzie :( (przyjmowałam sterydy na rozwój płuc dziecka i tak mój organizm zareagował na nie).
Piszcie dziewczyny o swoich postępach i czy rzeczywiście te prochy to nie czary mary ;) Gratuluję Lidzia i trzymam kciuki za ciebie, daj znać jak spalanko ;D Handy - napisz czy już rozpoczęłaś kurację...
Pozdrowionka :)

reklama
Meriidia, a zasadniczo sibutramina, oczywiscie działa, ale nie jest to srodek do odchudzania, tylko do regulacji masy ciała. A znaczy to, że powinny jej uzywać tylko osoby o wskażniku BMI powyżej 24, czyli z nadwagą rzeczywistą, a nie urojoną z powodu pokazywania wzoru wieszaka w środkach masowego przekazu. Jednocześnie tez nie należy pokładać wiary tylko w tzw "oryginalnej" Meridii, bo jej cena wynika tylko z rekllamy i działań mających na celu utrzymanie zysków producenta i dystrybutorów. Odpowiedniki nowej generacji są tym samym lekiem i tak samo działają, a sa zdecydowanie tańsze. Sibotrim na przykład, o bardzo wysokiej czystosci chemicznej mozna dostać juz za około150 zł, a osoby używające go na pewno nie powrócą juz do tzw "oryginału" czyli Meridii, tylko dla jej nazwy, pozdrawiam.

JoSu pisze:
Adipex, Sibotrim, Meridia to handlowa nazwa leku: Sibutramine hydrochloride (chociaz Adipex jest lekiem starej generacji:-(...)
W teorii jest to lek ułatwiający normalizację masy ciała, w praktyce stosowany do odchudzania.

Czy Adipex to jest amfetamina lub substancja do niej bardzo zblizona????
http://pl.wikipedia.org/wiki/Fentermina

Adipexu ani Meridii nie mozna kupic np. w Szwecji. O ile mnie pamiec nie myli, po Meridii bylo duzo zgonow i ten lek zostal wycofany.

Tego typu srodkami nie wyleczycie sie z otylosci!
Otylosc to choroba polegajaca (mowiac w skrocie) na nieprawidlowym odzywianiu.

Jesli czlowiek nie otrzyma wystarczajacej ilosci witamin, mineralow, itd, zaczyna glodowac i pozera wszystko, co mu wpadnie pod reke. Organizm ma nadwyzke energetyczna ale w dalszym ciagu gloduje!

Dlatego, jesli chcesz schudnac zwroc sie do specjalisty o pomoc, a nie do lekarza, chcacego byc milym dla pacjenta!

Zobaczcie, jak schudla Magda z akcji https://www.babyboom.pl/temat_miesiaca/badz_w_formie/

Prosilabym o niezamieszczanie ofert sprzedazy na tego typu srodki.

dziekuje i pozdrawiam,
magda

:)
mrs_szaya myslę,że powinnaś się zastanowić nad tym co robisz i jakie są tego przyczyny , a nie myśleć o Meridii itp.Twoje jedzenie może być ( i pewnie jest) odpowiedzia na stres,który na pewno Ci towarzyszy, a dodatowe kilogramy powodują jeszcz gorsza irytację i mamy błędne koło.Spróbuj poszukać pomocy,wsparcia...I nie wyobrażaj sobie siebie za pół roku w czarnych barwach.Nie musi tak być.Powodzenia!!

Mam pytanko ;D moja kolezanka stosuje Meridie,ale mysli o dzidziusiu.Niewiecie ile czasu musi minac po odstawieniu, zeby mogla beziecznie zafasolkowac ??? Ja nigdy niebralam takich lekow i niewiele jej moge pomoc :p

kallusia pisze:
Mam pytanko  ;D moja kolezanka stosuje Meridie,ale mysli o dzidziusiu.Niewiecie ile czasu musi minac po odstawieniu, zeby mogla beziecznie zafasolkowac ??? Ja nigdy niebralam takich lekow i niewiele jej moge pomoc  :p

Nie wiem, ale bralam inne leki (antybiotyki i wit A) i lekarz zezwolil na zajscie w ciaze po co najmniej 6 miesiacach od odstawienia. Radzilabym Twojej kolezance zadzwonic do firmy farmacutycznej (producenta) i zapytac u zrodel.

Pozdr, Magda

reklama
Nazwa handlowa leku: Meridia 10/ Sibotrim 10

Nazwa międzynarodowa: SIBUTRAMINE HYDROCHLORIDE MONOHYDRATE
Postacie występowania leku: kapsułki
Jak działa lek? Lek powoduje zmniejszenie masy ciała nasilając uczucie sytości oraz (prawdopodobnie) zwiększa wytwarzanie ciepła w procesach przemiany materii.
Kiedy lek ma zastosowanie? Lek jest zalecany pomocniczo w kompleksowym (dieta, psychoterapia, wzmożona aktywność fizyczna) leczeniu pacjentów z otyłością oraz pacjentów z nadwagą z obecnymi u nich dodatkowo czynnikami ryzyka takich jak cukrzyca typu II, zaburzeniami lipidowymi (hipercholesterolemia LDL, hipertriglicerydemia).
Jakie są zasady przyjmowania leku? • Lek jest stosowany doustnie w dawce i częstotliwością ustaloną przez lekarza.
• Zwykle lek przyjmuje się w ilości 10 mg raz na dobę rano z jedzeniem lub bez jedzenia, bez rozgryzania, popijając szklanką wody.
• Dawkę można zwiększyć do 15 mg na dobę gdy zmniejszenie masy ciała jest mniejsze niż 2 kg w ciągu 4 tygodni , a tolerancja leku jest dobra.
• Leku nie należy stosować u dzieci oraz osób starszych.
Jakie mogą być niepożądane skutki? • Utrata apetytu, zaparcia, suchość w ustach, nudności.
• Kołatanie i szybka akcja serca, wzrost ciśnienia tętniczego.
• Uderzenia gorąca (rozszerzenie naczyń krwionośnych), nasilenie kłopotów z hemoroidami.
• Bóle i zawroty głowy, bezsenność.
Stosowanie leku może również wywołać: • Zaburzenia smaku.
• Uczucie mrowienia w palcach.
• Potliwość.
O czym należy poinformować lekarza? • Twoje problemy z nadwagą wiążą się z innymi chorobami takimi jak niedoczynność tarczycy czy nadczynność kory nadnerczy.
• Jesteś na lek uczulony (bądź na któryś ze składników preparatu).
• Masz problemy z nerkami lub wątrobą; dokucza Ci prostata (problemy z oddawaniem moczu).
• Stwierdzono u Ciebie chorobę wieńcową, zaburzenia rytmu, nadciśnienie tętnicze.
• Chorujesz na nadczynność tarczycy.
• Masz powody podejrzewać lub jesteś w ciąży.
W czasie stosowania leku unikaj : • Jazdy samochodem.
• Picia alkoholu.
Zapytaj lekarza, jak stosować lek, gdy przyjmujesz jednocześnie: • Inhibitory MAO, leki przeciwdepresyjne, neuroleptyki, opioidy, leki przeciwmigrenowe.
• Cyklosporynę, ketokonazol, erytromycynę,
• Ryfampicynę, antybiotyki makrolidowe, fenobarbital, deksametazon.
• Leki stosowane w zaburzeniach rytmu (amiodaron, flekainid, meksyletyna, sotalol).
Zapamiętaj! Regularnie kontroluj ciśnienie tętnicze krwi, a w przypadku jego wzrostu skontaktuj się z lekarzem.
Postać farmaceutyczna preparatu: Meridia 10 (Knoll AG) Sibotrim 10(EVA PHARMA) kapsułki 10mg, 30 kaps.

Meridia 10 (Knoll AG) kapsułki 10mg, 60 kaps.

Do góry