reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu sierpniowych dzieci !!

mamuśki mam pytanko co zatwardza a co rozwalnia ???
Majka ma straszne zatwardzenie, ograniczyłam bardzo marchewkę i daję jej dużo jabłka i soku jabłkowego, ale jakoś mało pomaga, no i nie wiem co oprócz marchewki może ją zatwardzać???

reklama
gaga co do zatwardzeń to bardzo czesto zdaza sie że zatwardza kaszka ryżowa lub rożne kleiki zupki na bazie ryżu. u nas tak własnie było na poczatku,gdy wprowadzilismy kaszki. Teraz kleik kukurydziany podajemy gdy sie mały zatwardzi.
ostatnio mamy problem z rozwolnieniem,prawdopodobnie na zeby(Juliś tez tak miała)
Odnośnie "sraki" ::) mam pytanko czy LAKCID można podawać codziennie 1 ampułke bo już nie pamietam? ???

Gaga chyba jeszcze ziemniaki mogą powodować zatwardzenie i kiedyś czytałam jakąś panią doktor z instytutu żywienia, że tarte jabłko zatwardza a sok jabłkowy wręcz przeciwnie. Zatwardzają też jagody. No i kaszki ryżowe a do niektórych zupek dodają skrobię ryżową.

A i premiery zupki z mięskiem nie było. Skoro mała nie chciała mleka to zupki nie otwierałam bo bym tylko musiała wyrzucić.

bibi 21 lakcid mozna 1 ampulke dziennie

hi, hi ryz cichy zatwardzacz ;D
tez zlyszalam o tym jablku ze tarte zatwardza a sok odtyka, tylko nie wiem jak to sie ma do jablek ze sloiczka, bo po nich np Hania nie ma zatwardzenia, rozluzniajaco dzialaja na pewno sliwki gerbera
a na ulotce Hippa mam napisane cytuje
sok ze slodkich jablek- rozluzniajace
sok jablkowo- winogornowy- rozluzniajace
sok jablkowo marchewkowy- normalizujace
sok gruszkowy- rozluzniajace
napoj z czystej marchwi- zestalajace
nektar dyniowo jablkowy-rozluznajace
nektar sliwkowy- rozluzniajace
sok z jablek i czerwonych owocow- normalizujace
napoj morelowy- normalizujace
nektar bananowy- normalizujace
nektar brzoskwiniowy-rozluzniajace
napoj brzoskwiniowo ananasowy - rozluzniajace

jablka- rozluzniajace
czarne jagody z jablkiem - normalizujace
marchewka z jablkiem- zestalajace
jablka i gruszki- rozluzniajace
gruszki williamasa- rozluzniajace
brzoskwinie- rozluzniajace
morele- rozluzniajace
jablka z bananami i brzoswiniami- rozluzniajace
jablka z bananmi- normalizujace
jablka z malinami i jogurtem- normalizujace
uff

A ja polecam ( szczególnie dla tych Dzieciaczków, które nie lubią pić soczków).

Kisielek.

Zagotowałam wczoraj soczek, a w szklance rozmieszałam z wodą łyżeczkę mąki ziemniaczanej i jak się soczek gotował dodałam mąkę, i gotowałam aż zgęstnieje.Pycha:)

Moje dziewczyny tak się wczorak zajadały, i to kisielkiem z soczku którego nie lubią.

A u nas pierwszy raz mięsko. Na początek ze słoiczka zupka z królikiem z bobovity. Marysia zjadła ale mi to tak sobie smakowało. Te jedzonka słoiczkowe to w smaku takie sobie. Jak popróbuję różnych smaków to będę sama gotować tylko będę ściągac składniki. Tylko z tym mięskiem kłopot. Takie kurczaki ze sklepu to nie wiadomo czym faszerowane. Zdaża się często, że hormonami jakimiś. A z gerbera w słoiczkach to jest tylko indyk i kurczak.

a ja dzis przetestowałam blender co wczoraj kupiłam sobie z brauna !! normalnie super !!
zrobiłam Liwii zupke taką warzywną na kawałku cycka i skrzydełku i moje dziecie nawet zjadło, co prawda nie było to jeszcze jedzenie bez zastrzeżen ale nie było wrzasku !! Kiedyś to jak zrobiłam to TAK pluła ze szok a dzis ok zobaczymy jak jutro byle nie zapesze :p tfu tfu tfu

a mozna do zupki dac koperek świeży ??? chyba tak co ???

reklama
justynka blenderki są super :)
a koperek pewnie będzie ci Liwia tyłkiem gadać :)
ja raz Majce zapodałąm, sok gruszkowy, fasolkę, śliwki wszystko że sie tak wyrażę wiatropędne ;D oj dawała koncert

Do góry