reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu sierpniowych dzieci !!

Arabella a Misunia doi smoka??
Dziewczyny a dajecie jakieś serki do kanapek takie jak Almette lub tego typu?? i krowie mleko??
Jakie dania gotujecie maluszkom i co z makaronu Amelka lubi kluchy a ja pomysłów nie mam co jej zrobić moze coś mi podsuniecie??

reklama
ja z serków oprócz danonków albo bakusiów to nie daje narazie czasem jak my jemy to dam na smaka ale bez przekonania i z jej jak i z mojej strony !
Narazie etap miała na kiełbaski cielece normalnie wtryniala jak oszalała ! teraz znów na mleczne śniadania sie przezuciła :eek: dogodzić ciężko !!
a krowiego mleka narazie nie u nas ! póki co bebilon 3

a za makaronami nie za bardzo to nie doradze !! moze cos ala spagetti takie delikatne albo z innymi warzywkami jakąś zapiekankę ?!

dziewczyny ja daje Olowi mleko krowie 1,5 % .... nic sie nie dzieje po nim... kupy normalne itd... moja pediatra zaleciła zeby zaczac je podawac i opserwowac...
Olek jak po owocam ma rozwolnienie ...dostanie kakaoko, lub jakis serek z kakao...
za twarozkami nie przepada, waniliowe owszem ,ale slone wypluwa...
zajada sie parówkami , szyneczka, i oczywiscie chlebem z pasztetową...
ja postanowiłam ze od 12 miesiaca zycia Olke powinien zacząc jesc normalnie, dostaje wszytko to co my, oprucz smażonego, ostrego, oczywiscie nie daje czekolady , grochu i fasoli... wszytkiego co cięzkie ... a tak to wszytko...
jedno je lepiej drugie z tródem... ale je;-) ;-) ;-) acha sam je ...bo jak próbuje go karmic to jest protessssssssssst ze hoho... usmaruje sie prz tym nie miłosiernie... no i kuchnie nie wyglada najlepiej...:tak: :tak: :tak: :baffled:

Majka w zasadzie je to co my, nawet raz zjadłą dwie łyżeczki bigodiku no i je też smażonego kurczaczka (fileta na oliwie) ale nie takiego spieczonego, czekoladke też jadłą, oczywiście baaaaaaaaaaardzo żadki i baaaaaaaardzo mało :-)
czasami widze jak dzieci jedzą chipsy - takie 1,5-2 letnie siedzą w wózku z paką i wpierdz.ielają, co za durni rodzice

goga masz racje mnie tez irytuje jak widze maluchy w wózku z paka chipsów albo z czekoladą w dłoni... rodzice czasami są tacy bezmyslni...:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
ostsnio byłam przeraona bo takiemu szkrabowi kobieta draze czekoladowe dawała a ten sie biedak zakrztusił... az mi ciarki po plecach przeszły....:baffled: :baffled: :baffled:

żaneta musze przyznać że Majka je czekoladę czasami, bardzo lubi kinder mleczną kapnapkę (ale tam nie ma czekolady) i kinder coś tak taki pierniczek z czekoladą, ale to jadła ze dwa razy,
ale chipsy to ja pier.dol.ę przesada
a czekoladę zaczęłam Majce dawać żeby ja zatwardziło :-) nic innego nie skutkowało

nie no chipsy to przesada !!! Liwia je flipsy i tez nałogowo ;-) a czekolade czasem tez zje tzn albo te kinder coś tam albo kinder pingue kokosowe !!

no a Majka dzis pojadła w knajpce filecika z grila i oczywiście frytki, ale tylko trzy :-) za to mięcha zeżarła chyba z pół mojej porci !!!!!!!!!! małpiszon jeden, wogóle w knajpce było przeurocza :-)

reklama
witam
ja tez daje juz wszytsko . jednak unikam smazonego . czekoladka czasami -czemu nie !!!!wszytsko w umiarze .serki to tez danio i petitki a innych nie chce. nie wiem jak z twarozkiem cz y juz mozna??????????????????????
a na obiad : hmmmmmmm z tym to roznie . mała zastrajkowała zupki. wszytsko musi byc na talerzu oddielnie . ziemniaki , miesko no i surówka -bo tez nie chce juz byc karmiona. a wiec kombinuje . w ruch poszedł : indyk -filet, schab, poledwica, pierski , kurczaczek. róznie podany raz w formie kotleta raz jako pulpet. na surówke wszystko :oprócz : kapusty, fasolki i grochu. cebulki> tarkuje jej wszytsko:marchew, jabko i delikatnie polewam śmietaną i mniam. najgorzej ze wcina to paluszkami:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
na surówke swietnie nadaja sie warzywa z wywaru w którym gotuje mieso. z makaronów to:z truskawkamii na słodko i smietana. super jest makaron z brokułem i mieskiem mieleonym.
no i swieze owoce : wszytskie tylko oprocz banana. słoiki zostały zbojkotowane :baffled: :baffled: mam ksiazke kucharka tylko tam sa przepisy na 12 msc ale mozne kombinowac i dokładac skłądniki . mój e-mail to:magda938@wp.pl jak ktos sobie rzyczy to wysle
pozdrawiam

Do góry