reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych pociech :)

Mam do was pytanko my nie możemy jeszcze wprowadzać glutenu czy kaszką ryżową bezmleczną można zagęszczać posiłek? Co o tym myslicie czy może lepiej kukurydzianą o ile taka jest?

jest kleik kukurydziany i on nie zawiera glutenu:) mozesz stosowac ,moja kuzynka go stosowala jak tez nie mogla glutenu:)

reklama
jak pisałam niedawno miałam dylemat że alanek za często je (co 2 godz.) no i postanowiłam coś z tym zrobić
nie chciałam mu wycofac owoców więc wykluczylam jedno mleczko i teraz to wygląda tak:
ok7-8rano -mleczko moje cycusiowe
9- kaszka gęsta łyżeczką
12-obiadek
14-15- 210ml mleka mod.
17-18- owoce czsami robię troszkę kaszki tak żeby wyszło z 2 łyżki i na to wlewam owoce i ma taki kaszkowo owocowy deserek (próbowałam-PYCHA)
20- 210Mml. mleka mod. z kleikiem albo 2 łyżeczkami kaszki
w nocy ok 3-4 cycuś
no wiec tak to wygląda martwiłam się że może troszkę mało mleka i a tąd ta kaszka do owoców
nie miałam innego pomysłu jak to zmienić przecierx nie zlikwiduje mu obiadku na poczet mleka albo owocow przecierz też sa wazne

Ola u mnie schemat wyglada prawie identycznie tylko o godzine wszystko pozniej ;) No i mniejsze ilości :)

Trochę mnie to przeraż jak patrzę ,że wszystkie dzieci już ładnie jedzą a moja tylko cyc.Jadła już troszkę obiadki ale jak się przeziębiła to zaprzestała -jak jej próbuje dać to jest płacz.Zjada pół słoiczka deserku i nawet nie chce do niego otwireać ust.

Trochę mnie to przeraż jak patrzę ,że wszystkie dzieci już ładnie jedzą a moja tylko cyc.Jadła już troszkę obiadki ale jak się przeziębiła to zaprzestała -jak jej próbuje dać to jest płacz.Zjada pół słoiczka deserku i nawet nie chce do niego otwireać ust.

Co ma już 6,5 m-ca i tylko cyc? Najwyższy czas podawać inne posiłki, bo dzieciom w tym wieku już sama pierś czy też sama butelka nie wystarczają.

To już najwyższa pora jednak powprowadzać inne rzeczy, tak jak Mexi napisala, cycus juz wartosciowo nie wystarcza w takim wieku, latwo o anemie wtedy o dzidziusia i moze sie zrobic bledne kolo...

to świadczy tylko o tym że mój synus to żarłok jest...chyba po mamie;)
Wcale nie zarlok :) Zobacz ile niektore dzieci jedza, jeszcze dwa razy tyle :)

reklama
Do góry