reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Menu naszych pociech :)

Mam do was pytanko my nie możemy jeszcze wprowadzać glutenu czy kaszką ryżową bezmleczną można zagęszczać posiłek? Co o tym myslicie czy może lepiej kukurydzianą o ile taka jest?

jest kleik kukurydziany i on nie zawiera glutenu:) mozesz stosowac ,moja kuzynka go stosowala jak tez nie mogla glutenu:)

reklama
jak pisałam niedawno miałam dylemat że alanek za często je (co 2 godz.) no i postanowiłam coś z tym zrobić
nie chciałam mu wycofac owoców więc wykluczylam jedno mleczko i teraz to wygląda tak:
ok7-8rano -mleczko moje cycusiowe
9- kaszka gęsta łyżeczką
12-obiadek
14-15- 210ml mleka mod.
17-18- owoce czsami robię troszkę kaszki tak żeby wyszło z 2 łyżki i na to wlewam owoce i ma taki kaszkowo owocowy deserek (próbowałam-PYCHA)
20- 210Mml. mleka mod. z kleikiem albo 2 łyżeczkami kaszki
w nocy ok 3-4 cycuś
no wiec tak to wygląda martwiłam się że może troszkę mało mleka i a tąd ta kaszka do owoców
nie miałam innego pomysłu jak to zmienić przecierx nie zlikwiduje mu obiadku na poczet mleka albo owocow przecierz też sa wazne

Ola u mnie schemat wyglada prawie identycznie tylko o godzine wszystko pozniej ;) No i mniejsze ilości :)

Trochę mnie to przeraż jak patrzę ,że wszystkie dzieci już ładnie jedzą a moja tylko cyc.Jadła już troszkę obiadki ale jak się przeziębiła to zaprzestała -jak jej próbuje dać to jest płacz.Zjada pół słoiczka deserku i nawet nie chce do niego otwireać ust.

Trochę mnie to przeraż jak patrzę ,że wszystkie dzieci już ładnie jedzą a moja tylko cyc.Jadła już troszkę obiadki ale jak się przeziębiła to zaprzestała -jak jej próbuje dać to jest płacz.Zjada pół słoiczka deserku i nawet nie chce do niego otwireać ust.

Co ma już 6,5 m-ca i tylko cyc? Najwyższy czas podawać inne posiłki, bo dzieciom w tym wieku już sama pierś czy też sama butelka nie wystarczają.

To już najwyższa pora jednak powprowadzać inne rzeczy, tak jak Mexi napisala, cycus juz wartosciowo nie wystarcza w takim wieku, latwo o anemie wtedy o dzidziusia i moze sie zrobic bledne kolo...

to świadczy tylko o tym że mój synus to żarłok jest...chyba po mamie;)
Wcale nie zarlok :) Zobacz ile niektore dzieci jedza, jeszcze dwa razy tyle :)

reklama
Do góry