reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych pociech :)

My już jemy mannę ponad 3 tygodnie- prawie codziennie lub co drugi dzień.

A wczoraj mała pierwszy raz spróbwała jajko- tzn dostała pół żółtka do zupki ze słoiczka i nawet ładnie zjadła. No i nioc jej nie ma póki co. CZy ktoś już wprowadził żółtko?????

reklama

A wczoraj mała pierwszy raz spróbwała jajko- tzn dostała pół żółtka do zupki ze słoiczka i nawet ładnie zjadła. No i nioc jej nie ma póki co. CZy ktoś już wprowadził żółtko?????
Mój też wczoraj dostał półżółtka w zupce wyskoczyła mu jedna mała krostka na rece i na nożce nie wiem czy to może o nietolerancji świadczyć?

Ja już też dodawałam do zupki, a ostatnio nawet jak ja jadłam to dałam mu na łyżeczce swojego jajka na miękko...wiem że lepiej żeby były na twardo..ale czasem ciotka mi przywoxi świeże swojskie jajka!

Marzka chyba pojedyńcza kropka to jeszcze nic złego...a ponoć białko jest dużo bardziej uczulające! Ja bym próbowała dalej dawać!

Daje się pół żółtka co drugi dzień..chyba dobrze pamiętam że podaje się je zamiast mięska...ale nie jestem pewna!

Mój pluje tymi grudkami w obiadkach po 6 m-cu w Bobovicie Jarzynki z czymś tam były spore kawałki marchewki i ziemniaka dosyć twarde to było jak rozgniotłam łyżką zjadł.
A ja dałam przedwczoraj przez przypadek taki z grudkami (nie zauważyłam, że to z etapu 2 ), ale już podgrzałam więc spróbowałam mu dać. Ale się zdziwiłam jak on smacznie sobie pożuł i połnknął :D Teraz już więcej takich kupię, bo one są bardziej urozmaicone niż te papkowate :)

Daje się pół żółtka co drugi dzień..chyba dobrze pamiętam że podaje się je zamiast mięska...ale nie jestem pewna!
Wyczytałam gdzieś w gazecie, żeby dodawać do zupki z mięskiem, więc jednak nie zamiast tylko dodatkowo:)

reklama
Aluś je gluten i ma się dobrze ;-) ciasteczka z glutenem i kasza w zupkach :tak:
Moj tez do zupki :)

No ja dopiero zamierzam poki co dalam mu malenko na lyzeczce jak akurat mialam jajko na twardo ugotowane...

Ale to zamiast mieska tak ? napewno??

Do góry