reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
Moja pediatra powiedziala zeby nie podawac jeszcze żółtka.. a jeśli już będziemy kiedys podawac to żeby ktoś był w razie czego na dyżurze w przychodni..podobno jest jednym z bardziej uczulających pokarmów tak jak pietruszka ( po której notabene moja córcia wylądowała na ostrym dużurze)

Moja pediatra powiedziala zeby nie podawac jeszcze żółtka.. a jeśli już będziemy kiedys podawac to żeby ktoś był w razie czego na dyżurze w przychodni..podobno jest jednym z bardziej uczulających pokarmów tak jak pietruszka ( po której notabene moja córcia wylądowała na ostrym dużurze)

Alergia pokarmowa występuje u 7-10% dzieci i 2-3% dorosłych. Częstość reakcji alergicznych na poszczególne produkty spożywcze zależy od badanego kraju. Do szczególnie częstych alergenów pokarmowych należy zaliczyć: białko jaja kurzego, mleko krowie, soje, ryby, orzeszki, owoce cytrusowe, kiwi.

Zgony z powodu wstrząsu anafilaktycznego w Anglii w latach 1993-1997

• orzechy ziemne - 4,
  • inne "owoce suche" - 5,
  • jajko - 1,
  • ryby - 1,
  • inne pokarmy (nieokreślone) - 3,
Pamiętajcie, najpierw telefon do przychodni, a potem karmimy dzieci;-)

reklama
Moje dziecko ostatnio robi takie kupy, że trzeba go myć pod prysznicem :tak:. A zagęszczasz mleko kleikiem kukurydzianym? Bo może to mieć wpływ na kupki.

Tak kliekiem kukurydzianym, bo po ryżowym bardzo twarde kupki były. Ale podaję go już od dawna i kupki były rzadsze, ale ostatnio po jednej normalnej kolejna idzie bardzo, bardzo rzadka...Ale to pewnie nic poważnego, bo przy nietolerancji glutenu mówi się o biegunkach :happy:

Napisałam do Nutricii w sprawie tego obiadku z rybą, czy można podawać po 6 miesiącu, ale mi nie odpisali :-(.

A kiedy napisałaś? Mi odpisali następnego dnia po moim mailu.

Ja sie zastanawiam nad gruszką, bo raz jest po 4 miesiącu a raz po 6, w zależności od firmy :confused:

Jak prawie z większością produktów ;-)
Ja gruszki jeszcze nie podawałam :happy:

Do góry