reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

agutek- masz racje, bo widze po niej, że te herbatki jej strasznie smakują. Ale teraz jest ostre odzwyczajanie

reklama
Potrafi tak chlusnąć, że jak trzymam ją na ramieniu to po pieluszce leci aż na podłogę...wczoraj zdarzyło nam się to kilka razy :-(
I odbicie nic nie daje :no: Najpierw odbije jej się a kilka sekund później leci mleko, nawet po kilka razy.
Szkoda mi jej :-(
U nas było dokładnie tak samo przed wprowadzeniem Omneo i zagęszczacza. Czasem miałam wrażenie, że zwrócił wszystko, co zjadł...

Zgadzam się, że karmienie piersią jest super wygodne, dlatego strasznie mi żal :-(. Ale jak dziecko się szarpie i ryczy przy piersi, a potem jeszcze zwraca wszystko co zjadło, to można popaść we frustrację. Już wolę się bawić w podgrzewanie, mysie i gotowanie butelek.

blueberry a możesz mi przypomnieć jaki zagęszczacz używasz, w jakich dawkach i jak często?

ja też zaczynam już się martwić tym ulewaniem...
w tym tygodniu kupuję podgrzewacz do butelek i zaczynam chyba jednak wprowadzać tę butlę, tylko skonsultuję jeszcze z pediatrą jakie mleko wprowadzić.

Agutku, ja stosuję Nutriton. To jest taka skrobia, taka sama jak dodają do mlek AR. Można dodawać do pokarmu (ja tak robię), albo podawać przed karmieniem w formie papki (tak nie próbowałam). To jest produkt firmy Nurticia, tej od bebika i bebilonu.

Dzięki.
Ja się właśnie naczytałam negatywów o Debridacie i zaczęłam się mocno zastanawiać czy nadal dziecku podawać.
Tym bardziej, że dalej ulewa :dry:

Agutek, jak myślę że jak malutka przybiera 200g tygodniowo, to nie ma co ją męczyć lekami.

Właśnie zjadłam kawałek tortu z masą czekoladową i orzechami, teściowa przyniosła z komunii swojego bratanka. Ciekawe czy małego wysypie...

Mam nadzieję, że nic małemu nie będzie...ponoć orzechy są bardzo mocno uczulające...Daj znać czy była jakaś reakcja.

reklama
U mnie po czekoladzie nic sie nie działo, ale to były wafelki w polewie...(mniam, mniam). A jecie juz coś z tych rzeczy zakazanych ...typu pomidorki :sorry2:?czy my nie mozemy takich rzeczy do końca karmienia?

Do góry