reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

u nas kaszka poszła w odstawkę:-( na kolację jest serek, parówka, kanapka, jajecznica itp:tak: szkoda bo miałam wrażenie że młoda kaszką się najada do syta:tak:

reklama
Dziewczyny kończą mi się pomysły na kolację.
Kaszka - :no:
Mleko - za mało :baffled:
Jajo - odpada :-(
Kanapki - zaczęła mi z nich zjadać ser i wędlinę a chleb zostawia :eek:
Parówki - ileż można? :confused:

Ratujcie!:sorry2:

Agutek, mleko to za malo dla Toli na kolacje?:confused:Olivka dostaje wlasnie mleko (tylko wieczorem chce mleko pic, w ciagu dnia nie bardzo...), zageszczam je tylko miarka kleiku, zeby bylo bardziej syte i spokojnie jej wystarcza:tak:a generalnie straszny z niej lakomczuszek;-)
po mleku spokojnie spi 11-12 godzin i nie jest glodna:-p

bogda moja pije rano do śniadania i wieczorem do kolacji mleko i trochę u babci przed drzemką.

agutek - ja proponuję jeszcze frankfurterki. Zosia czasem zjada na kolację właśnie ser i wędlinę z kanapki i wypija ok 120 ml mleka - dla niej to jest dużo i widzę, że się najada:tak:
Dostaje też serek Bieluch - cały wsunie i popije mlekiem, albo jakiś mleczny posiłek "łyżeczkowy" jogurt lub coś takiego. Jak w ciągu dnia dużo jadła to wystarczy jej taka kolacja.
Może Tola przekona się wkrótce do kaszki.

oo! u nas króluje jeszcze chleb z masłem

Już zaczynamy jej robić z szynki drobiowej i sera takie roladki, do tego pomidora i takie coś je :-D Chlebek coś jej ostatnio nie bardzo wchodzi, zjada tylko to czym jest obłożony :-D

Agutek, mleko to za malo dla Toli na kolacje?:confused:Olivka dostaje wlasnie mleko (tylko wieczorem chce mleko pic, w ciagu dnia nie bardzo...), zageszczam je tylko miarka kleiku, zeby bylo bardziej syte i spokojnie jej wystarcza:tak:a generalnie straszny z niej lakomczuszek;-)
po mleku spokojnie spi 11-12 godzin i nie jest glodna:-p

No ona bidon mleka wypija mi po zjedzeniu już kolacji takiej "stałej". Także mleczkiem chyba by się samym nie najadła.

ehh u mnie tez pomyslow brak :-(do tego mala odmawia sniadania , kolacji :-(obiadku troszke podziumdzia ....:-(

Aha, Karolek oprócz jogurtów, serków, budyni, monte itp zjada koktajl z jogurtu i truskawek lub malin. Kupiłam mu też dzisiaj mleko w kartoniku, tym razem waniliowe i mleczną kanapkę. Zobaczymy czy zje. On do nowych rzeczy niestety podchodzi bardzo niechętnie. Maliny np nie zje :no:.

Młody dzisiaj na kolację zjadł borówki, 2 małe kawałki arbuza, kawałek kabanosa, trzy łyżeczki kaszki i popił mlekiem - trochę mało :eek:

Ale to chyba nie jest propozycja o którą Agutek prosiłaś ;-):blink::blink::blink:

reklama
Do góry