reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
dzieki!
moja poszla spac bez jedzenia :angry:
cos jej ostatnio sie poprzestawialo :eek:

dodatkowo tesciowa zaczela ja miedzy posilkami jakos dokarmiac (bo nie chciala ostatnio rano jesc kaszki) ale teraz weszlo jej to w krew jakos :angry:

dzisiaj dzwonie i sie pytam jak tam jedzenie a ona do mnie, ze zjadla kaszke (po 9), 100ml mleka, kanapke, owoce....i wlasnie szykuje obiad (na 13.30) :szok: a o 6 rano bylo mleczko jeszcze :baffled:

musze jakos cos pozamieniac...moze ten sinlac ja tak trzyma? je go o 16...i moze dlatego mi kolacji jesc nie chce?

Ja sinlac dodaje do każdego mleka bo na gęsto to moja nie je.
u nas jest tak:
7.30 - 8.oo mleko +miarka kaszki+miarka sinlac 180ml
0k.10. jogurcik albo owoc
12.oo mleko +miarka kaszki+miarka sinlac 180ml
15.30 obiad
17.30 mleko +miarka kaszki - 180ml
19.30. mleko +miarka kaszki - 180ml
w międzyczasie chrupki, troche kanapki od nas.

a u mnie wygląda to tak:

5-6.00 cycuś
9.00 kaszka na gęsto ok.150ml
13.00 obiadek
15.00 danonek
17.00 deserek
18.00 kaszka na gęsto ok.120ml
20.00 cycus przed snem

Wiesz, że nie wiedziałam ale właśnie tak robię. Zmniejszyłam ilość mleka żeby nie było za gęste.
No to bardzo dobrze :tak:. Chodzi o to, że w Sinlacu też jest białko i jakieś tam inne substancje i jak się go zrobi na mleku, to jest tego za dużo w stosunku do ilości wody. Tak jakby się wsypało 2 razy więcej mleka na wodę.

i ja nie dawałam picia po obiedzie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: - zmienię się!!!:cool2:
Nie wiem, jak to jest w przypadku dzieci, ale pewnie podobnie.. Nie powinno się pić po posiłku, bo rozrzedzamy soki trawienne i żołądek musi wykonać podwójną pracę, a pokarm dłużej zalega w żołądku.. Staram się nie dawać małemu pić po obiadku, tylko raczej przed, żeby pobudzić żołądek do pracy.. W końcu już od małego kształtujemy u swoich dzieci pewne nawyki ;-):-)

reklama
no ale jak dasz przed jedzeniem to zapelnia mu sie zoladek i mniej zjada...
ja slyszalam tylko teorie, ze nie powinno sie pic w trakcie jedzenia...

Do góry