reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

reklama
a mojej nie smakowalo:-(...ale za to mi bardzo:-D,na apetyty to chetnie z corcia bym ie zamienila,bo odkad diete wdrazam w zycie to ciagle glodna chodze:sorry:
Kropcia lubi caly groszek zielony,z zupy to zawsze tylko jego wybiera,wiec moze podam nie miksujac,to cos zje?:-p

próbuj anet, może w wersji nie zmiksowanej jej podejdzie :-)
ja za to muszę podziękować za pastę z makreli bo Marcel wtrąbił dwie kromki chlebka z tą własnie pastą :-D

aa i andariel jajecznica 5p = pychota :-)
zjedliśmy z młodym ze smakiem :yes:

Ostatnia edycja:
mi tez makrela smakowala,Karola to tylko zlizywala z chleba:sorry:
a ta jajecznice to gdzie szukac,na tym watku,czy na kulinarnym?
Ja wsumie nie moge ale moze niejadek sie skusi;-)
Dzis ja troszke pochwale,zjadla jednego paluszka rybnego z ziemniaczkami....to juz jak na nia to sukces....a potem tesciowa przyniosla szarlotke,to tez wciagnela kawalek,niby to sldkie,ale moze zoladek sie rozepcha:-D

U nas ten pycha przepis z makaronem w groszku chyba podpasił, malusio zjadła bo wczesniej podobno łandie pojadła w żłobku to co jej dałam. Ale jutro bedzie miała to na obiadek, ważne ze z obrzydzeniem tego nie potraktowała to spoczko.
Makrele musze spróbowac.
Moja tez tortellini bardzo lubi z jogurtem, pewnie dlatego ze smakuje podobnie do makaronu - no jeszcze ma nadzienie.

anet - pierwszy post na poprzedniej stronie - jajeczniczka; dobrze jest ją podać z chlebem zwykłym, pszennym;
maggie bardzo się cieszę, że smakowało Marcelowi:tak:

malbertka, fajnie że wam groszkowy podpasił :-)
słuchajcie a jak robicie szpinak dzieciom? czy robicie? bo ja na podobnej zasadzie robię co ten groszek ale może Wy macie jakieś insze pomysła?

Dziewczynki,a ja tak troche z innej beczki,bo wile z nas pichci w domku,jest na róznych dietach itd. Czy pamietacie o tym,ze na oliwie z oliwek z pierwsego tłoczenia nie wolno smażyć. Pod wpływem wysokiej temperatury oliwa z pierwszego tłoczenia zmienia się z mega wartościowego tłuszczu w mega groxny dla zdrowia tłuszz trans! Oliwą ,którą mozna bezpiecznie podgrzewać do wysokich tempertur jest oliwa z DRUGIEGO TŁOCZENIA-jak nie można dostać to lepiej wtedy oliwę zastąpić odpowiednim olejem.
pewnie piszę tu o oczywistosciach dla wielu z was,ale co tam..warto sobie wzajemnie przypominać i te oczywistości:),prawda?

Ostatnia edycja:
reklama
Tak warto pamiętać o tej oliwie, choć chyba jakos bardzo króciutko to smażyć mozna, bo np. we Włoszech podsmażają czosnek i późneij wrzucają na patelnie makaraon. Ale tak chwilunie dosłownie- i mówili mi ze to jest dozwolone...

ja szpinak dawałam jedynie do nalesników jako nadzienie ale tak średnio jej smakował niestety.

A dzis podprazyłam słonecznik(łuskany-np. z biedronki) i Alka wcina.

Nie raz jej na chlebek z masełkiem daje ale to tylko go wybiera a chlebka nie je...cos nie umiem jej przekonac zeby sie za chleb wzieła, w ogole jej na sniadanko nie podchodzi - ani z serkiem, ani z pomidorkiem, ani z szyneczka - nic, nic;(

Do góry