reklama
magda12345
Mama Juli i Jasia
Magda jak ja lubię takie pigułki
Ty mi tak pisz częściej! Zwłaszcza o tym kwasku cytrynowym hihi
hehe Efe jeszcze dobre było stwierdzenie, że mleko pasteryzowane (uht pewnie też) zawiera trupki bakterii - no bo wysoka temperatura zabija bakterie ale ich ciałka ciągle są w mleku
A z tym kwaskiem to jest w ogóle cała teoria spiskowa - bo on jest specjalnie dodawany do wszystkiego by nam się mózgi lasowały i by "oni" mogli nas kontrolować
kosmos
Ja tam zostaje przy uht bo u nas schodzi 1,5 l na dzień, a ni dam rady latać codziennie po świeże....no chyba że sobie jakąś mini krówkę do domu sprawię;-);-)
anet15
Mama Malgosi i Karolinki
Magda,u nas tez zostaje UHT,bo mam daleko do sklepu i tez nie dam rady codziennie biegac po mleko,nawet chleb kupujemy hurtowo i w zamrazarkehehe Efe jeszcze dobre było stwierdzenie, że mleko pasteryzowane (uht pewnie też) zawiera trupki bakterii - no bo wysoka temperatura zabija bakterie ale ich ciałka ciągle są w mleku
A z tym kwaskiem to jest w ogóle cała teoria spiskowa - bo on jest specjalnie dodawany do wszystkiego by nam się mózgi lasowały i by "oni" mogli nas kontrolować
kosmos
Ja tam zostaje przy uht bo u nas schodzi 1,5 l na dzień, a ni dam rady latać codziennie po świeże....no chyba że sobie jakąś mini krówkę do domu sprawię;-);-)
a mleko w duzych ilosciach pije moj maz i jemu nie robi roznicy,pije czasem wiecej niz 1,5 litra....
Magda , a propos krowki moja mama ma koze do sprzedania...he,he...reflektujesz?
takie świeże mleko ma gdzieś 10 dni ważnosci, więc dla mnie to wystarczy - tyle ze w lodówie trzeba miejsce na nie zrobic...
A ostatnio zamawiałam mleko przez neta - dla tych z większych miast- polecam"Piotr i Paweł"wysyłka bezpłatna po przekroczeniu 100zł - i wszytsko elegancko w ten sam dzien dostałam i mleka nakupywałam, nie musiałam dzwigac albo męża ciągnac z samochodem na zakupy po karton mleka
A ostatnio zamawiałam mleko przez neta - dla tych z większych miast- polecam"Piotr i Paweł"wysyłka bezpłatna po przekroczeniu 100zł - i wszytsko elegancko w ten sam dzien dostałam i mleka nakupywałam, nie musiałam dzwigac albo męża ciągnac z samochodem na zakupy po karton mleka
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Mam ochote uraczyć Frania jajecznicą. Dajecie juz maluchom całe jajka?
Aga, Alicja zjada całe jajka odką skonczyła rok, najbardziej lubi własnie jajecznice! ale wciąga na twardo, w pascie z makrelą i na obiad sadzone!
mysle ze mozesz Franiowi zrobic taką na parze jak pierwszy raz będzie jadł.
mysle ze mozesz Franiowi zrobic taką na parze jak pierwszy raz będzie jadł.
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Dzieki Daria
Na parze czyli bez tłuszczu po prostu na patelni??
Na parze czyli bez tłuszczu po prostu na patelni??
_karincia_
Fanka BB :)
Adrianek już tez dobre pół roku wcina jejecznicę
Na początku robiłam na parze a teraz normalnie na masełku smażę
Na początku robiłam na parze a teraz normalnie na masełku smażę
reklama
Aga jak Franek nie przyzwyczajony do smażonego to lepiej pierwszy raz mu zrób na parze tzn na garnku z gotującą wodą postaw talerz wbij ta jajo i mieszaj az się zetnie, potem mozesz bez problemu na patelni bez tłuszczu... ja nie robiałam dla Aluty na parze bo Ona żołądek ma jak stary chłop:-)
Podziel się: