reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

kuźwa uht złe????
własciwie odkąd zaczęlam oglądac program WIEM CO JEM to najlepiej bym nic nie jadła.... hihihi ale bym była anorektyczka:-)
 
reklama
Magda jak ja lubię takie pigułki:)
Ty mi tak pisz częściej! Zwłaszcza o tym kwasku cytrynowym hihi


hehe Efe jeszcze dobre było stwierdzenie, że mleko pasteryzowane (uht pewnie też) zawiera trupki bakterii - no bo wysoka temperatura zabija bakterie ale ich ciałka ciągle są w mleku:-D:-D:-D:-D
A z tym kwaskiem to jest w ogóle cała teoria spiskowa - bo on jest specjalnie dodawany do wszystkiego by nam się mózgi lasowały i by "oni" mogli nas kontrolować:-D:-D
kosmos:rofl2:

Ja tam zostaje przy uht bo u nas schodzi 1,5 l na dzień, a ni dam rady latać codziennie po świeże....no chyba że sobie jakąś mini krówkę do domu sprawię;-);-):-D
 
hehe Efe jeszcze dobre było stwierdzenie, że mleko pasteryzowane (uht pewnie też) zawiera trupki bakterii - no bo wysoka temperatura zabija bakterie ale ich ciałka ciągle są w mleku:-D:-D:-D:-D
A z tym kwaskiem to jest w ogóle cała teoria spiskowa - bo on jest specjalnie dodawany do wszystkiego by nam się mózgi lasowały i by "oni" mogli nas kontrolować:-D:-D
kosmos:rofl2:

Ja tam zostaje przy uht bo u nas schodzi 1,5 l na dzień, a ni dam rady latać codziennie po świeże....no chyba że sobie jakąś mini krówkę do domu sprawię;-);-):-D
Magda,u nas tez zostaje UHT,bo mam daleko do sklepu i tez nie dam rady codziennie biegac po mleko,nawet chleb kupujemy hurtowo i w zamrazarke:-D:-D:-D
a mleko w duzych ilosciach pije moj maz i jemu nie robi roznicy,pije czasem wiecej niz 1,5 litra....
Magda , a propos krowki moja mama ma koze do sprzedania...he,he...reflektujesz?:laugh2::laugh2::laugh2:
 
Anet moze i ja bym się skusiła na koze ale kto by ją doił!!! chyba nie dotkne tych ich cycoli................. a chleb tez zamrazam:-)

u nas tez 1,5- 2l mleka dziennie idzie wiec uht zostaje
 
takie świeże mleko ma gdzieś 10 dni ważnosci, więc dla mnie to wystarczy - tyle ze w lodówie trzeba miejsce na nie zrobic...
A ostatnio zamawiałam mleko przez neta - dla tych z większych miast- polecam"Piotr i Paweł"wysyłka bezpłatna po przekroczeniu 100zł - i wszytsko elegancko w ten sam dzien dostałam i mleka nakupywałam, nie musiałam dzwigac albo męża ciągnac z samochodem na zakupy po karton mleka:-p
 
Aga, Alicja zjada całe jajka odką skonczyła rok, najbardziej lubi własnie jajecznice! ale wciąga na twardo, w pascie z makrelą i na obiad sadzone!
mysle ze mozesz Franiowi zrobic taką na parze jak pierwszy raz będzie jadł.
 
reklama
Aga jak Franek nie przyzwyczajony do smażonego to lepiej pierwszy raz mu zrób na parze tzn na garnku z gotującą wodą postaw talerz wbij ta jajo i mieszaj az się zetnie, potem mozesz bez problemu na patelni bez tłuszczu... ja nie robiałam dla Aluty na parze bo Ona żołądek ma jak stary chłop:-)
 
Do góry