reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

reklama
no proszę, to ja jednak strachulec jestem; doszperalam się gdzieś info, że truskawkę można podać 10-miesięczniakowi i ten brakujący tydzień mnie powstrzymał:-)ale już wkrótce:-D

Mojej Martynie pierwszego dnia dałam jedną truskawkę, drugiego dnia dwie, potem obserwacja. Ale nic ją nie wysypało, więc pokroiłam trukawki w kostkę i podawałam łyżeczką jako deserek. A dzisiaj dostała do łapki i wcinała równo z nami. :-D

Natomiast od tygodnia zrobiłam małą rewolucje, bo Martyna na śniadanie dostaję kromkę chleba z masełkiem i szyneczką lub babcinym dżemem, albo jajkiem na twardo (co mi w rękę wpadnie). Widze, że mała jest po takim śniadanku bardziej syta, a sam fakt, że siada z nami do wspólnego śniadanka sprawia jej wiele radości. :tak:

andariel :-) ja też starchliwa jestem :-) 2 dni podawania brokułów i widzę nowe zmiany na skórze... i teraz pytanie za 100 punktów: to od brokułów???

truskawek jej nie dam w tym roku... no cóż..., wolę żeby miała może ciut mniej radości ale za to większy komfort = mniej drapania się...

na kanapeczki się czaję bo od 10 czerwca możemy wcinać gluten bez ograniczeń ALE...intrygują mnie te luźniejsze kupki...czy to od ząbkowania (wtedy się pojawiły) czy od glutenu... najprościej byłoby dać jej coś co działa zestalająco na kupkę ale...
1. marchew mamy zakazaną
2. banan na Monię działał odwrotnie :-(

co jeszcze zestala stolec???

u nas tez truskawek nie bedzie niestety ,moze w przyszłym roku dopiero
ja jak wypiłam kilka razy kompot jak była malutka to ala byla cała wysypana,wiec lekarka zabroniła nam truskaweczek:(

Rubi, ryż i sinlac. Ryż to chyba działa na każde dziecko.
Twoja malutka ma uczulenie na marchew???

Ostatnia edycja:
Franiowa Mamo :-) Monia po sinlacu ma luźną zieloną kupę - odstawilam :-(

a ryż... je 2 ryżowe posiłki... kaszkę ryzową i płatki ryżowe (właśnie z brokułem).... czyżbym znów miała bezglutka w domu???

reklama
Do góry