reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

również dodaję oliwę z oliwek do jedzonka małej;
kuskusu jeszcze nie dawałam, nie wiem w sumie dlaczego;

za to dziś miała debiut soczewica czerwona, na razie ostrożnie - 1 łyżeczka na całą zupkę warzywną (z której wychodzi ponad 2 obiadki); i majeranek do tego, też pierwszy raz; oby było ok! w każdym razie smakowało, bo zjadła mega-wielką-porcję:)

Ostatnia edycja:
reklama
Efe, zaręczam Ci, że olej lniany to pikuś w porównaniu z kwasami omega, które teraz dostaje Franek..:) W domu określamy je "zgniła ryba":szok: I biedny Franek zaczyna tak dzień.. Biedne dziecko;-) Każdy olej jest lepszy od "zgniłej ryby":tak:

A my znowu z jedzeniem do tyłu rano i wieczorem już nawet 2 łyżeczek kaszki nie zje , to dziś spróbowałam płatki ryżowe też bee nic rano i wieczorem mu nie wchodzi tylko cyc z obiadem też jest coraz gorzej.mam nadzieje że to tylko przez te zębiska bo ma opuchnięte wszystko na dole i u góry:-:)no:
A moja mleczarnia pracuje znowu pełna parą jak komuś braknie mleka to służę pomocą moje cysterny pełne:dry:

Andariel ja soczewice dawałam wczesnie zaraz przy pierwszych zupkach i nic nie było - zreszta to własnei od Ciebie przepis dorwałam na soczewicową taką dla dorosłych;-)Dla Małej dawałam pół na pół z ryzem i bez mięska wtedy - bo to juz tyle samo białka co w mięsie...

Z kuskusem tez musze spróbować jeszcze...A to juz go nie gotujecie? tylko zalewacie normalnie wrzątkiem tak jak dla nas, tak?

Malinka, to super że chociaz Twoje (.) dają rade temu Twojemu Mlekożercy, moja Ala tez cos znowu mało obiadków mi wsuwa i zaczełam od dwóch dni dawać jej jako pierwszy posiłek i jest o 100% lepiej - wsunie prawie całe 200g:szok:Nie wiem czy tak to si etym mlekiem moim zamulała i owocami w ciągu dnia czy jak - bo jak podchodziłam do niej z obiadkiem nawet po 16 to dalej kreciła nosem, a teraz z rana o 11 ładnie wsunie.

no mój Głodek od kilku dni na obiadek 250g zjada tzn cały duży słoik i pół małego!! tatus chyba będzie musiał wziąć nadgodziny żeby na te słoiczki zarobić:-p

reklama
A my jemy już obiady dwudaniowe :-)
Jasiowi nie bardzo ostatnio podchodziły zupki z mięskiem i gęste od warzyw, ledwo 2/3 małego słoiczka mi wciągał..
Więc teraz je zupki takie jak my - tzn albo delikatne rosołki, albo odlewam mu przed zaprawieniem śmietaną ;-)
A na drugie mięsko pokrojone+ziemniaki/ryż/kaszę + jarzynkę
Dziś np był rosołek babciny a na drugie kurczaczek z ryżem i tartym jabłuszkiem :-)
A na kolację jadł owsiankę pierwszy raz i też bardzo Jasiowi smakowało ;-)

Do góry