reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

U nas odkad w dzien nie karmie piersia wszystko zjada bardzo ladnie:-)
A ja mam inne pytanie. Dostalam bardzo duzo jedzonka w pojemnivczkach o takich http://c4.asteroid.pl/a.swistak.pl/004/809/4809753_1024.jpg i niestety maja tylko okres waznosci do czerwca. Mam tego ponad 3 kartony wiec zastanawiam sie czy nie moglabym tych pojemniczkow zamrozic???? Zeby starczylo na troszke dluzej?????

reklama
No i mój stawia opór przy jedzeniu obiadków.
Wczoraj zrobiłam sama mu obiadem żeby w końcu zaczął jeść normalnie a on nie!!No to ze słoiczka i też nie!!!!Masakra.Ale zjadł kaszke,dałam mu bananową to zrobiłam z 90 ml mleczka i zjadł całą!Dziś na śniadanko znowu ta kaszka i pochłonął wszystko i to bardzo szybko!
Na obiadek spróbujemy rosolek ze słoiczka jak nie pójdzie to coś zrobie sama mam nadzieje że coś jeść zacznie!!Bo ciągle cyc i cyc:dry:

Malinka a może w porze kaszki daj obiadek?

Dziewczyny co można dać dziecku jak ma gorączkę? Moja dziś zjadła dwie łyżeczki pomidorówki i kaszę na noc. Poza tym to tylko picie. Nawet mleka z butli nie chciała! Co jeszcze nigdy nie odmawiała! A ktoś mi nagadał że mleka dziecku w gorączce nie powinno się dawać bo się oś z nim dzieje jak organizm taki rozgrzany.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Efe podawaj jej normalne jedzenie niech je co chce i co lubi mleko jak chce tez nic jej sie od niego nie stanie a przynajmniej sie napije co przy wysokiej goraczce jest wazne

napewno nie ma co zmuszac dziecka,jak chce 2 łyżeczki nie tyle zje,a jak bedzie chciała wiecej to zje wiecej
przy gorączce dzieci maja mniejszy apetyt,ale jak tylko bedzie minimalna poprawa zaraz nadrobi większymi porcjami
napewno trzeba dawac duzo do picia,a jedzonko stopniowo i bez zmuszania tyle ile chce

reklama
A u nas obiadki wchodzą świetnie,za to gorzej jest z mlekiem. Mleko jest dwa razy dziennie rano i na dobranoc i najczęsciej wypija 150-180ml i koniec,a czasem nawet tego nie wyppija...Daje jej kaszki i deserki z jogurtem wiec mam nadzieje,ze jest to wystarczająca ilośc bialak i wapnia...

A co do pojenia jak jest gorączka to czytalam w jakims pisemku dla mam,zeby podawać picie nawet co 10min po kilka lyżeczek.

Do góry