reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

dominiczka, Piwonia - u nas to samo... właśnie zajrzałam dziś do Was by napisać o trudnościach z karmieniem, a tu czytam, że nie tylko moja Ninka strzela fochy; śniadanie ok (kleik ryżowy z owocem jakimś), ale zupki - parę wciśniętych sposobem łyżeczek :/

dokładnie mam podobnie,rano jako tako,ale obiad jest beeee

reklama
:) ale się nagromadziło mamusiek mających problemy z wciskaniem zupek:) ufff, to Wam napisze ze moja juz to przechodziła i jest juz oki po i juz spoczko je. Myslałam ze to po Trzydniówce mi takie jazdy robi z zupkami(ale to trwało nawet do 1,5 tyg. po chorobie) no i teraz widze ze to normalka w tym wieku poprostu...

Moja je ale znacznie zmniejszyła ilość spożywanych pokarmów
dlatego odstawiłam jej mleko mod. w ciągu dnia i widzę poprawę
teraz dostaje kaszkę 150ml z rana i na noc 210ml
tak jak Basia pisała mleko zmniejsza apetyt

dokładnie mam podobnie,rano jako tako,ale obiad jest beeee

U mnie tez obiad jest beee...
W ogole ostatnio mniej je...do niedawna zjadala wszystko co przygotowalam a teraz pol miseczki zostawia,ale owoce chociaz jej smakuja-to by jadla
A wieczorem po kapaniu juz od dluzszego czasu jest cyrk i placz jak ma jesc:-(

U nas też jakiś czas temu oboadki były blee, ale odpukać od kilku dni zjada mi cały słoiczek 190 ml. Może faktycznie to taki okres?

U nas wczoraj Zosia zjadła 2 łyżeczki obiadu, resztę wypluła. To otworzyłam owoce z ryzem, to samo. Wiec zrobiłam kleik i dodałam troche tych owoców i troszkę zjadła, ale też nie za dużo...

Mówicie, że mleko zmniejsza apetyt...hmmm...tylko my rano jemy 180 ml mleczka i wieczorem 210...a no i kaszkę to na 120 ml i tyle mleka.
Ale może to na zęby tak bo palucha pcha nawet jak jej jeść daje.:-D

Dzięki izabela :-)
No i nie powiedziałyście czy wprowadziłyście już mleko 3??
My już jesteśmy na 3 :tak:
Karincia,ja jeszcze mleka 3 nie wprowadzalam,bo moja dopiero co weszla w 8 miesiac,a to jest po 9 miesiacu,wiec jeszcze ze 3 tyg i tez sie przerzucimy.....:tak:
Mówicie, że mleko zmniejsza apetyt...hmmm...tylko my rano jemy 180 ml mleczka i wieczorem 210...a no i kaszkę to na 120 ml i tyle mleka.
Ale może to na zęby tak bo palucha pcha nawet jak jej jeść daje.:-D
Moja malo mleka zjada,tez tylko rano i to je wtedy kaszke,ale nie za duzo ostatnio....:-(...a potem dopiero wieczorem na spanie wypija 210 mleka....no i nad ranem ok 4 tez 210ml....
a zupek tez ostatnio nie chce jesc:sorry2:...wczoraj sloiczkowej,co jej ugotowalam bez soli,to nie chciala wcale,ale taka zwykla,co nam gotowalam to zjadla,nawet chlebka jej wdrobilam i poszlo:szok:.
Dominiczka,moja tez mi palca wklada jak cos jej daje jesc i cala sie upacia przy tym:-D...wiec ja tez mysle ze to zeby ja mecza:tak:

reklama
Do góry