reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

Dziewczyny wczoraj Hania zadebiutowała z kubeczkiem niekapkiem. Najpierw dałam jej w nim wodę a później sok jabłkowy. W sumie bardziej gryzła ustnik niż się napiła, bo jakoś bardzo trzeba przechylić ten kubeczek do tyłu żeby się napić. Mamy kubeczek Aventu z miękkim ustnikiem. Czy inne kubeczki też tak działają?

Ale w sumie chyba najważniejsze ze chętnie go bierze do buzi i nie gardzi tak jak smoczkiem w butelce. Ale mogłaby też trochę z niego pić a nie tylko go gryźć.

reklama
No to gratuluje Hani.
Ja mam niekapek z Nuby dla Oliwii też z miękkim ustnikiem i bardzo ładnie z niego pije.

Moja mała na początku nie wiedziała co z tym zrobić, ale potem załapała. Teraz pije z niekapka bardzo chętnie.

Dziewczyny wiem, że było już wcześniej o niekapkach ale nie mogę tego znaleźć. Jeśli wiecie to napiszcie czym różnią się niekapki od siebie? Ja mam Aventu. Ale może ten Nuby będzie lepszy?

dziewczyny, ile dodajecie wody do własnych zupek na 1 słoiczek? (130-190g)
dodajecie może mannę, bo dałam i jakaś taka dziwna konsystencja się zrobiła...?

Jatez dodaje "na oko" Zawsze mozna ugotowac manne osobno w malej ilosci wody i dodawac do zmiksowanej zupki, wtedy napewno bedzie wiadomo ile wystarczy.

Dzis dodalam do obiadku warzywa+kurczak szpinak z mrozonki. Baardzo smakowalo :)

jak zrobiłam zupkę to konsystencja była ok, ale po rozmrożeniu zrobiła się ta zupka taka gąbczasta :baffled: też tak macie?
ile mogą być w zamrażarce te zupki?
Tez mi sie taka gabczasta zrobiła i bardzo to jakos nieapetycznie wyglądało Miłosz był tego samego zdania. Darowałam sobie i gotuje na dwa dni

te ze sloiczkow tez czasami takie sa, ale jak sie je podgrzeje to odzyskuja pozadana konsystencje. Zawsze mozna dodac troche wody. Jeszcze nie mrozilam manny wiec nie odpowiem. Ja zamrazam warzywa z mieskiem. Pozostale dodatki jak jajko, manna, maslo dodaje po rozmrozeniu.

reklama
ale te ze słoiczków i tak mają lepszą konsystencję jak to moje domowe jedzonko
może i to przez mannę tak jest, spróbuję zrobić bez, a jak wyjdzie to samo to sobie daruję mrożenie
w lodówce jedzonko może stać 48h?

Do góry