reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

To prawda, cene maja zabójczą :wściekła/y:
Ja raz kupiłam żeby zobaczyć co Adrianek na to powie ale tak to chyba też będę robić tak jak Wy.
A to wtedy wystarczy kupić taki normalny jogurt naturalny "dla dorosłych" że tak powiem?? ;-):-p

reklama
To prawda, cene maja zabójczą :wściekła/y:
Ja raz kupiłam żeby zobaczyć co Adrianek na to powie ale tak to chyba też będę robić tak jak Wy.
A to wtedy wystarczy kupić taki normalny jogurt naturalny "dla dorosłych" że tak powiem?? ;-):-p
Tak tylko wiesz tez trzeba patrzec bo w niektorych niby naturalnych a jednak jest dodatek cukru, jakby ktos był wyjątkowo ambitny to jogurcik można zrobić tez samemu

Tak tylko wiesz tez trzeba patrzec bo w niektorych niby naturalnych a jednak jest dodatek cukru, jakby ktos był wyjątkowo ambitny to jogurcik można zrobić tez samemu

Moja mama na szczęście ma dar do robienia jogurtów.
ALe póki co kupiłam Mani, żeby zapróbowała i jej smakosi.
Więc babciu - do roboty:p

moja je wszystko co widzi... tzn by chciala
rano mleko... potem jogurt gruszka albo banan.... potem obiadek.... potem deserek... a potem mleko....ta u niej wyglada dzien... kaszki jescnie chce... miedzy czasie jeszcze jakies flipsy powcina

A ja daje danonki...tzn niecodziennie, tak raz-dwa razy w tygodniu ten najmniejszy kubeczek:tak:
misiowe jogurciki też mają sporo cukru...
I daje Jasiowi tez bielucha, bardzo lubi, a tam w składzie jest tylko mleko i czyste kultury mleczarskie:tak:

Jak na razie kupuje misiowe jogurty i słoiczki z jogurtem. Jednak mała zjada wsztstko, więc posłucham waszych rad i spróbuje mieszać jogurty z owocami z np słoiczka.
Czytając Was własnie jem bielucha i faktycznie skład ma prosty, ale to jednak serek, a nie jogurcik i sama nie wiem...

Ja mam książkę niemieckiego lekarza "choroby dziecięce" i tam w rozdziale o żywieniu niemowląt jest napisane że w 7 miesiącu można wprowadzać chudy twarożek. A twarożek to przecież serek :-) tyle że wiadomo że normy się zmieniają (ta książka jest z lat dziewięćdziesiątych) i każda mama karmi dziecko wg własnych schematów ;-)

Mamy sukces!
Hania po długich namowach zjadła dziś łyżeczką pól miseczki kaszki!

Wydaje mi się że bierze mnie na przetrzymanie. Na początku strasznie marudzi i płacze, próbuje się wyrwać z krzesełka, ale jak pozna, że nie da rady to chętnie zjada. Myślicie że jej to minie z czasem?

reklama
Mamy sukces!
Hania po długich namowach zjadła dziś łyżeczką pól miseczki kaszki!

Wydaje mi się że bierze mnie na przetrzymanie. Na początku strasznie marudzi i płacze, próbuje się wyrwać z krzesełka, ale jak pozna, że nie da rady to chętnie zjada. Myślicie że jej to minie z czasem?
Minie Miłosza tez ciężko było przekonać do innego jedzenia niz ()(). Ilez ja słoiczków wyrzuciłam. A teraz tylko patrzy by skubnac cos innego niz mleczko

Iza jak wrzucam warzywka do pojemnika od blendera to wody jest tyle ile warzywek no moze ciutke mniej, nie podam dokladnie w ml bo robie na oko

Do góry