reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

ale te ze słoiczków i tak mają lepszą konsystencję jak to moje domowe jedzonko
może i to przez mannę tak jest, spróbuję zrobić bez, a jak wyjdzie to samo to sobie daruję mrożenie
w lodówce jedzonko może stać 48h?
Iza moje bez manny gabczaste było. Tak moze stac 48godzin

reklama
moje tez gabczaste ale po dobrym podgrzaniu i wymieszaniu robi się ok (intensywnie miszam ugniatam i zaczyna bardziej przypominać konsystencją słoiczkowe) zresztą Bartkowi zdecydowanie lepiej pasuje taka konsystencja- nie chce mi kurcze słoików jeśc nad czym z lekka ubolewam bo co ja zrobie jak nie zdążę ugotować albo na wyjeździe??? dziś zrobiłam duży zestawik do zamrażalki:)
a dawałyście może brukselkę? bo ja ostatnio jedną dorzuciłam - na 4 słoiczki więc ilość w sumie nieduża ale zapaszek przy rozrażaniu zupki super;)
generalnie kalafiorowe, brokułowe, brukselkowe smaki bardzo mu pasują...

No ja wczoraj niezjedzoną rybkę wsadziłam w słoiczek i do zamrażalki dałam. Ale pomimo, że rybka z kaszą jaglaną to jednak więcej tej rybki i może dlatego jej tak nie smakowało? W końcu w słoikach jest jej zaledwie ok. 8%. Dogotuje warzywek i zmieszam następnym razem. Dziś mam zamiar tak zrobić, bo części nie zamroziłam. Wasze dzieci też tak mają że jak więcej jest np. mięsa to już nie chcą jeść? Choć brokuł jak ugotowałam i dodałam do słoiczka to mniem? Już sama nie wiem?

A można dodać mleka modyfikowanego do rybki z kaszą jaglaną? Bo tak wczoraj myślałam, że może jej konsystencja nie odpowiadała ale mleko mam 2 i się bałam?

Ostatnia edycja:
a moja niechce jesc gotowanych zupek :( moze to przez te ząbki teraz tak ma,ale jak dam ze słoiczka to zje owszem bez rewelacji,ale zjada choc troszke

zapaszek przy rozrażaniu zupki super;)
generalnie kalafiorowe, brokułowe, brukselkowe smaki bardzo mu pasują...

Jak jedzą tylko sklepowe to szkoda, bo na gotowanych samemu zaoszczędzić można, jak sklepowych jeść nie chcą szkoda, bo co ja zrobie jak nie ugotuje. Tak źle i tak niedobrze.
Spróbuje ugotować coś samemu jeszcze raz. Może z wiekiem zmądrzała i zje co mamusia ugotuje?? ;-)

No ja wczoraj niezjedzoną rybkę wsadziłam w słoiczek i do zamrażalki dałam. Ale pomimo, że rybka z kaszą jaglaną to jednak więcej tej rybki i może dlatego jej tak nie smakowało? W końcu w słoikach jest jej zaledwie ok. 8%.

Od jakiego wieku można podawać rybkę, bo ja znalaząłm słoiczki tylko po 9'tym miesiącu z rybką :-(
Jak myślicie... Czy moge podać małej kiwi??

Jak jedzą tylko sklepowe to szkoda, bo na gotowanych samemu zaoszczędzić można, jak sklepowych jeść nie chcą szkoda, bo co ja zrobie jak nie ugotuje. Tak źle i tak niedobrze.
Spróbuje ugotować coś samemu jeszcze raz. Może z wiekiem zmądrzała i zje co mamusia ugotuje?? ;-)

Od jakiego wieku można podawać rybkę, bo ja znalaząłm słoiczki tylko po 9'tym miesiącu z rybką :-(
Jak myślicie... Czy moge podać małej kiwi??
Oj kiwi nie radze bardzo uczulla, a rybke mozna znalezc juz po 5tym miesiacu, bodajze nawet bobovita

no rybkę w słoiki już jadła i pisałam nawet że jak paprykarz pachniała

dziś zrobiliśmy drugie podejście do rybki...ugotowałam marchwi (od mamy - działkowej) wymieszałam z wczorajszą miksturą a mała i tak nie tknęła, więc znowu słoiczek cyk, pół na pół z rybką i wciągnęła
nic już nie rozumiem

reklama
Do góry