reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

reklama
Dzięki Dziewczyny że o tym jajku piszecie bo kompletnie nie miałam o tym pojęcia :zawstydzona/y:
Czyli normalnie na twardo gotujemy i do obiadku dodajemy, ok??
I pół żółtka co drugi dzień, tak??

Hmmmm...Dziewczyny,ale jak to w końcu z tym żółtkiem??? bo wg wszystkich schematów żywienia,ktore posiadam, żółtko wprowadza sie w 7-8miesiącu życia...Ja już nic z tego nie rozumiem...hmmmm...

Dzięki Dziewczyny że o tym jajku piszecie bo kompletnie nie miałam o tym pojęcia :zawstydzona/y:
Czyli normalnie na twardo gotujemy i do obiadku dodajemy, ok??
I pół żółtka co drugi dzień, tak??
tylko żółtko,bialak sie nie podaje

Hmmmm...Dziewczyny,ale jak to w końcu z tym żółtkiem??? bo wg wszystkich schematów żywienia,ktore posiadam, żółtko wprowadza sie w 7-8miesiącu życia...Ja już nic z tego nie rozumiem...hmmmm...
zgadza sie,ale skoro dziecko skończyło 6 miesiecy to zaczęło 7 i juz można wprowadzac powoli żółtko

No i widzisz nie wiem czy widziałaś jak Aneczka pokazywała te niekapki 360stopni? z Lovi?Zastanawiam sie nad zakupem, może by własnie pili tak prawdziwie od razu z kubeczka
KUBEK LOVI 360 NIEKAPEK + 9 MSC HIT PROMOCJA!!!! (924982682) - Aukcje internetowe Allegro
Widzialam Kasiu,tez mi sie spodobal,tylko ciekawe czy by moja maruda pila z niego...no ale jak nie kupie to sie nie dowiem....he,he....:laugh2:
my od jutra żółtko wprowadzamy i zobaczymy co i jak
Ja jeszcze nie dawalam zoltka,dzis bede na wizycie to zapytam pediatre czy juz moge podawac:happy:
a rybki tez jeszcze nie jadlysmy,bo u nas na tym zadupiu nie moge wcale trafic w sklepie na te zupki z ryba:crazy:
a sama gotowac,to jakos nie mam odwagi,no i nie wiem z jaka ryba ....

a z mieskiem to tez zjada Karola codziennie,tylko tak pytalam,bo se pomyslalam ze moze to tez 2 razy w tygodniu jak i ryba:sorry2:...kurcze zapomnialam juz jak ja Gosie karmilam...jednak za duzy odstep miedzi nimi jest:-p

Dzięki dziewczyny za wyjaśnienie w sprawie jajka:)

A ja dziś zakupiłam maszynke do mielenia mięska:) na pulpeciki dla Nati. Oczywiście za jakiś czas dopiero jej zrobie...Ale wcześniej przetestuje na nas jak to wychodzi,bo w życiu nie mieliłam i nie robilam pulpecików...Ha! ta maszynka przyda sie tez do lasagne,mięska do pizzy,spghetti,farszu do naleśników,pierogów...ale będę szalała...

A jak mam zupkę Gerbera z żółtkiem, którego jest ok 4% w proporcji do całości,
to mogę podać całą taką zupkę?
Czy lepiej samemu to jajco ugotować i pół żółtka wklepać do zupy, czy dania?
I tak co 2-gi dzień?

neverend przeważnie takie zupki mają właśnie dzienną dawkę żółtka w składzie.
są bobovity bodajże dynia z żółtkiem i tam jest na etykiecie że zawiera 1/2 żółtka jest ta zupka teraz w biedronce przynajmniej u mnie za 2,58.
a możesz równie dobrze gotowac jajo i dodać żółtko do słoikowej lub samorobnej zupki;p

Moja z Bobovity nie trawi, dlatego gerbera kupuję. Tam jest taka:
ToTu.com - Krem dyniowy z żółtkiem po 6 m-cu, Gerber - zakupy on-line

reklama
Do góry