reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Menu naszych dzieci

reklama
Dzięki Dziewczyny że o tym jajku piszecie bo kompletnie nie miałam o tym pojęcia :zawstydzona/y:
Czyli normalnie na twardo gotujemy i do obiadku dodajemy, ok??
I pół żółtka co drugi dzień, tak??

Hmmmm...Dziewczyny,ale jak to w końcu z tym żółtkiem??? bo wg wszystkich schematów żywienia,ktore posiadam, żółtko wprowadza sie w 7-8miesiącu życia...Ja już nic z tego nie rozumiem...hmmmm...

Dzięki Dziewczyny że o tym jajku piszecie bo kompletnie nie miałam o tym pojęcia :zawstydzona/y:
Czyli normalnie na twardo gotujemy i do obiadku dodajemy, ok??
I pół żółtka co drugi dzień, tak??
tylko żółtko,bialak sie nie podaje

Hmmmm...Dziewczyny,ale jak to w końcu z tym żółtkiem??? bo wg wszystkich schematów żywienia,ktore posiadam, żółtko wprowadza sie w 7-8miesiącu życia...Ja już nic z tego nie rozumiem...hmmmm...
zgadza sie,ale skoro dziecko skończyło 6 miesiecy to zaczęło 7 i juz można wprowadzac powoli żółtko

No i widzisz nie wiem czy widziałaś jak Aneczka pokazywała te niekapki 360stopni? z Lovi?Zastanawiam sie nad zakupem, może by własnie pili tak prawdziwie od razu z kubeczka
KUBEK LOVI 360 NIEKAPEK + 9 MSC HIT PROMOCJA!!!! (924982682) - Aukcje internetowe Allegro
Widzialam Kasiu,tez mi sie spodobal,tylko ciekawe czy by moja maruda pila z niego...no ale jak nie kupie to sie nie dowiem....he,he....:laugh2:
my od jutra żółtko wprowadzamy i zobaczymy co i jak
Ja jeszcze nie dawalam zoltka,dzis bede na wizycie to zapytam pediatre czy juz moge podawac:happy:
a rybki tez jeszcze nie jadlysmy,bo u nas na tym zadupiu nie moge wcale trafic w sklepie na te zupki z ryba:crazy:
a sama gotowac,to jakos nie mam odwagi,no i nie wiem z jaka ryba ....

a z mieskiem to tez zjada Karola codziennie,tylko tak pytalam,bo se pomyslalam ze moze to tez 2 razy w tygodniu jak i ryba:sorry2:...kurcze zapomnialam juz jak ja Gosie karmilam...jednak za duzy odstep miedzi nimi jest:-p

Dzięki dziewczyny za wyjaśnienie w sprawie jajka:)

A ja dziś zakupiłam maszynke do mielenia mięska:) na pulpeciki dla Nati. Oczywiście za jakiś czas dopiero jej zrobie...Ale wcześniej przetestuje na nas jak to wychodzi,bo w życiu nie mieliłam i nie robilam pulpecików...Ha! ta maszynka przyda sie tez do lasagne,mięska do pizzy,spghetti,farszu do naleśników,pierogów...ale będę szalała...

A jak mam zupkę Gerbera z żółtkiem, którego jest ok 4% w proporcji do całości,
to mogę podać całą taką zupkę?
Czy lepiej samemu to jajco ugotować i pół żółtka wklepać do zupy, czy dania?
I tak co 2-gi dzień?

neverend przeważnie takie zupki mają właśnie dzienną dawkę żółtka w składzie.
są bobovity bodajże dynia z żółtkiem i tam jest na etykiecie że zawiera 1/2 żółtka jest ta zupka teraz w biedronce przynajmniej u mnie za 2,58.
a możesz równie dobrze gotowac jajo i dodać żółtko do słoikowej lub samorobnej zupki;p

Moja z Bobovity nie trawi, dlatego gerbera kupuję. Tam jest taka:
ToTu.com - Krem dyniowy z żółtkiem po 6 m-cu, Gerber - zakupy on-line

reklama
Do góry