reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Menu naszych dzieci

reklama
reklama
Witajcie
Jestem tu nowa - ale też sierpniówka ;)

Słuchajcie - moja Hania skończyła 6 miesięcy, od 3 tygodni rozszerzam jej dietę. Do tej pory karmię ja piersią.
Na próbowałam przestawić na mleko modyfikowane bo myślałam ze wrócę do pracy ale nic z tego nie wyszło - małej to nie smakuje. W ogóle nie chce piś z butelki mimo, że dostawała w niej kiedyś moje odciągnięte mleko i piła wtedy chętnie. W każdym razie mleka modyfikowanego nie pije.

Próbujemy karmić ją łyżeczką ale wychodzi nam to w kratkę. Rozpoczęłam od jabłka - masakra - rozpacz. Podałam następnie ziemniaka z dynią i jakoś załapała o co chodzi. Później dałam trochę kaszki nestle to zjadła. no i wydawało mi się że małymi kroczkami robimy postęp bo już potrafiła zjeść więcej niż pól słoiczka. Chciałam nawet wprowadzać już jakiś drugi stały posiłek... Ale po kilku dniach dałam kaszkę znowu i nie chce nawet słyszeć o jedzeniu łyżeczką. Wczoraj ciężko było ją przekonać też do zupki jarzynowej, mimo że ją już jadła. Po prostu zaciska uta, mruczy i wierci się i nici z jedzenia. Nie wiem , czy bierze mnie na litość abym dała jej cycusia czy co? Daję jej na razie tylko słoiczki z 4 miesiąca. przymierzam się do gotowania samodzielnie.

Ręce mi opadają. Domyślałam się, że jedzenie łyżeczką nie jest łatwe ale nie wiedziałam ze takei wyczerpujące. Myślę już o tym żeby skończyć karmić piersią, wkluczyć choć kilka karmień ale jak mam to zrobić jak Hania nie ma zamiaru wspólpracować. Serce mnie boli jak patrzę na nią taką płaczącą.
A może ja coś źle robię? poradźcie coś proszę. Może są jakieś sposoby, taktyki ;)

Do góry