reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

Piwonia u nas to samo. ostatnio kupilam kaszke bobovity na sen - zobacze, moze ona choc troszke pomoze:tak:

aha dzewczyny podawalyscie juz gluten swoim dzieciaczkom? i czy tylko w kaszkach?
bo jaj mam z hipp deserek jablko+banan+biszkopty z glutenem i troche sie waham:zawstydzona/y:

u nas ta na sen wogóle nie działa i niesmakuje małej

ja glutenu jeszcze nie podaje i pewo dopiero za 2 miesiace gdzieś podamy

reklama
Aneczka u mnie też w menu brokuł z marchewką i mięskiem. Ale podam jutro bo dziś nie zdążyłam zmiksować (moje dzieci okropnie boją się miksera i musimy miksować w piwnicy haha:-D:-D)

Ja miłoszkowi dodaje kaszkę ryzowa do deserkow az sie trzesie tak mu smakuje:tak::tak:No i na długo go syci spi po tym calutka noc:-D

Moja wcina awokado aż jej się uszy trzęsą. Przeszłyśmy już na większe kawałki, płatki ryżowe też sa super, nawet takie ciasteczka dla dzieci są ekstra, chociaż twarde.
Jak jej dawałam to dwa razy juz miałam ja wyjmować z fotelika bo myślałam że się zaksztusiła, ale ona ślicznie je wcinała.

moje dziecię nie znosi szpinaku z ziemniakiem, ale za to zajada ze smakiem dynię z ziemniakiem; no i wszystko co z marchewką jest cacy; zamierzam kupić kleik ryżowy i dawać jej z jakimś owocem, ale najpierw musimy przetestować.

Dziewczyny a jak wprowadza się mieso? czy to jest tak, że przez jakiś czas (np. przez 4 tyg.) maluch je różne warzywka, deserki itp, a dopiero po tym okresie można podac mieso(indyka czy kurczaka - słoiczki)? czy można podać do tego, co już je i toleruje, zaczynając od malutkich kawałków?

moje dziecię nie znosi szpinaku z ziemniakiem, ale za to zajada ze smakiem dynię z ziemniakiem; no i wszystko co z marchewką jest cacy; zamierzam kupić kleik ryżowy i dawać jej z jakimś owocem, ale najpierw musimy przetestować.

Dziewczyny a jak wprowadza się mieso? czy to jest tak, że przez jakiś czas (np. przez 4 tyg.) maluch je różne warzywka, deserki itp, a dopiero po tym okresie można podac mieso(indyka czy kurczaka - słoiczki)? czy można podać do tego, co już je i toleruje, zaczynając od malutkich kawałków?

ja kupiłam zupke z mieskiem w słoiczku i podalam małej,bo moja i tak tylko pół słoiczka zjada i nic jej nie było
u nas kleik z owocami przejdzie,ale żeby po tym lepiej spała to nie

reklama
Do góry