reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

U nas pomidorki juz przetestowane! Maly uwielbia ryz z pomidorem i zielonym ogorkiem z Hippa. Nad truskawkami sie zastanawiam bo byly po 5 miesiacu ale sie wstrzymalam. Mysle ze niedlugo zakupie i przetestujemy bo jak narazie na nic maly nie jest uczulony:-)

reklama
Jak w nocy je co 2 godziny to pewnie nadrabia;-) I podobno dziecko samo się nie zagłodzi;-):-D
U mnie problemem jest zaś ulewanie - jedynie po kaszkach nie ulewa i gęstszych zupkach. A tak po mleku to często i to całkiem sporo - czasami wydaje mi się że zwymiotował wszystko co zjadł:-( Zresztą on potrafi np 2 godziny po jedzeniu ulać...:-(

tyle że ja daje cycka... jest taki specjalny zagęszczacz ale Jasiek przybiera prawidłowo i mi go lekarka nie przepisała...ja nawet nie wiem od czego to ulewanie zależy, wczoraj np w ogóle nie ulał a dziś zjadł zupkę koło 12, potem pierś koło 15 i potem ze trzy razy ulał tak porządnie zupkowo-mlecznie, że cały do przebrania był:-:)-(

U nas pomidory juz przetestowane i jest ok:tak:

Kiedy wprowadza sie schemat obiadu dwu daniowego? Tzn zupki i drugiego dania?

Ja robilam Sinlac na modyfikowanym, a z woda rozrabiam jak dadaje go do deserkow.

Nel ulewa mi dosc czesto ale niewielkie ilosci. Mysle ze to wina tego ze caly czas jest na brzuchu:eek: Mam problem z przewijaniem jej i ubieraniem bo w tym czasie przewraca mi sie z 15 razy na brzuch:confused2: lezenia na plecach ani spania na plecach nie akceptuje wcale nawet na chwile:sorry:

już możesz czemu nie.
ja nie będę tego wprowadzać bo my nie jadamy obiadów dwudaniowych więc bez sensu co najwyżej deserek po obiedzie.
Pytam o to dlatego ze przeciez zapotrzebowanie na kalorie sie zwieksza. Mala coraz wiecej sie rusza, jest coraz bardziej aktywna, mniej spi. Rano mleko, potem kaszka, obiadek, deserek i mleko. Nie ma jak zwiekszyc ilosci posilkow bo mala nie jest glodna przed uplywem minimum 3 godzin miedzy posilkami i wiecej w sensie objetosci tez nie chce zjadac. Zastanawia mnie to. Moze to jeszcze nie czas.

A ile ml obiadku na raz zjadają Wasze Dzieci?? :-)
U nas na razie 125 ml czyli mały słoiczek ale widzę że te po 6, 7 itd są już większe.
Z kolei taki słoiczek 190 ml jak podzielę na pół to jest za mało dla Adrianka :baffled:

A ja mojej Pannicy dwa razy dałam jogurt naturalny wymieszany z owocami (jeden raz śliwki ze słoika a dzisiaj gruszki z kompotu). Bardzo pięknie weszła a jak pięknie wyszło !!!!!!!!!!!!!!!!!! Cała do przebrania i całe plecy usmarowane. Dawno takiej pięknej kupy nie zrobiła :D:D:D:D:

Dziewczynki...
Ja mojej chce odjac dwa mleka w ciagu dnia...bo ona jak na razie ciagle pije 5 razy...
I chcialam jej rano dac butle,wtedy okolo 12-12:30 kaszke na mleku modyfikowanym,pozniej o 15-:15:30 butle, okolo 18 jakas kaszka z owocami i 22 butla.Ale czy to nie bedzie za malo?? i czy nie bedzie mi sie buntowac?
Bo ona mi mleka malo wypija...bo tak czesto,a jak zaczne dawac 3 razy dziennie to pewnie zacznie w koncu wciagac z 200 ml.
Tylko ta kaszka o 12 na mleku ...nie wiem czy tak dobrze?
W ogole czy ten moj schemat jest w porzadku? i czy wolno w ogole dziecku tak z dnia na dzien zmienic schemat...chce dobrze a wyjdzie mi jeszcze gorzej...w nocy sie budzi co chwile...ale zaopatrzylam sie w czopki viburcol,dzisiaj zaaplikowalam jej pierwszego...zobacze czy cos pomoze.

reklama
Weźcie mi pomóżcie bo zgłupiałam już z tym glutenem. Niby czytam, że okres wprowadzania glutenu trwa 2 miesiące i że daje się 2-3g czyli np.2 łyżeczki Bobovity ekspresowej no i ok, bo sobie przeliczyłam że na 26ml wody wsypuje dwie łyżeczki i do tego mieszam z jakimś deserkiem. Tylko są też dania z glutenem. I mam na przykład taki: BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo! i jak wół pisze cyt. Zawiera porcję glutenu w ilości zgodnej ze schematem żywienia ale nie jest napisane ile jest tego glutenu. Albo już mi się na oczy rzuciło?!

Do góry