reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

reklama
Ahaa no wlasnie bo u nas z Hippa sa ale po 6 miesiacu:confused2::eek: No wlasnie chyba tez juz nie bede patrzec na te oznakowania co do miesiecy! Mam w domu sloiczek od 6 miesiaca z mieskiem i chyba go jutro dam malemu sprobowac. Tylko jest w nim papryka, stek, pomidor i kasza wiec ¨2 nowe skladniki w jednym sloiku... Tak tez mozna dawac czy lepiej nowe skladniki wprowadzac po jednym:confused2::sorry:

Ostatnia edycja:
olenka jak czytam jakie skład mają te "wasze "słoiki to szok takich u nas w sumie nie ma jeśli już cuda raczej po 9 miesiącu.

Ten sloiczek to jeszcze nic! Jeden mam po 6 miesiacu z oregano, bazylia, pomidorami, cebula, papryka czerwona, jablkiem i kurczakiem... :eek: Semper Barnmat - Couscous med kyckling och tomat
I niestety nie moge znalesc zwylkych sloiczkow bez takich dodatkow :-(
Kupilam te sloiczki bo pomyslalam ze sa lepsze od np. "lasange" gdzie jest mieso mielone, ser zolty, makaron, bazylia, oregano...
Nie wspomne juz ze sa sloiki z bialym pieprzem, sokiem z cytryny, maka, sledziem.... I wszystko od 6 miesiaca...

Ostatnia edycja:
Ten sloiczek to jeszcze nic! Jeden mam po 6 miesiacu z oregano, bazylia, pomidorami, cebula, papryka czerwona, jablkiem i kurczakiem... :eek: Semper Barnmat - Couscous med kyckling och tomat
I niestety nie moge znalesc zwylkych sloiczkow bez takich dodatkow :-(
Kupilam te sloiczki bo pomyslalam ze sa lepsze od np. "lasange" gdzie jest mieso mielone, ser zolty, makaron, bazylia, oregano...

W UK sa podobne Mixy. Bastian je i zyje!! Polska jest jeszcze daleko w tyle jesli chodzi o karmienie niemowlat. W Polsce nie mozna nic ale cukru wszedzie dostatek, a przeciez to najgorsze g.
U nas znajdziesz wszytko ale cukru nie !!!
Bazylie i oregano dodaje do wszystkich juz praktycznie obiadkow.

no wlasnie Adasia po pomidorach wysypalo, tatus kupil makaron z pomidorami i cukinia a niemadra mama dala, cale czolko w wysypce czerwonej po kilku godzinach
i tylko pare lyzeczek zjadl
bo ogolnie mam wielki problem z karmieniem
juz ponad miesiac daje przeciez i coraz gorzej z iloscia jest
na glowie staje i sama gotuje i roznych firm probuje i najwiecej to jest 5 lyzeczek do herbaty obiadku,
rano ze 3 lyzezcki owsianki
i przed kapiela nic albo kilka lyzezcek deseru
rece opdaja na tego niejadka

y tez mamy sobie odpuscic pomidorki,bo jak ja zjadałam to mała wiecznie obsypana była i to samo z truskawkami dopiero po roczku bedziemy próbować tak lekarka nam poradziła

O my pomidorków pewnie też długo nie spróbujemy bo tata ma alergię na pomidory:confused2:
Mewa a z piersi Ci ładnie je czy też wybrzydza? Wiesz, w sumie teraz Twój synek musiał walczyć z infekcję to i apetycik mógł mieć gorszy;-) Poza tym mój Jasiek też wybrzydzał - jadł dwie, trzy łyżeczki - ale ja dawałam mu pierś i po jakiejś godzinie obiadek, a teraz nie daje mu cycka przed obiadem i wszystko pięknie zjada;-)

reklama
Magda - tylko w nocy ladnie je co 2 godziny, w dzien nie za bardzo, bardziej pije i chce siadac a nie tam lezec i ssac- on praktycznie na nocnym mleku jedzie
w dzien przed obiadkiem go przegladzam z 3 godziny ale to nie pomaga
chyba mu musze witaminki jakies dawac bo przeciez mleczko juz nie wystarczy
ide do lekarza w poniedzialek to podpytam o to

Do góry