reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

reklama
dziewczyny pomóżcie,
od kilku dni Zosia dostawała obiadki z glutenem, a teraz się skończyly i sama musze dodać jej kaszki manny ale nie wiem na jakiej ilości ile łyżeczek ugotować?czy na wodzie ugotować mogę?czy odrazu dodać do słoiczka?

o matko przepraszam nie chciałam na głównym ale sie zagapiłam
Jak chcesz taką półpłynną zrobić to na 100ml wody dodać 1 łyżeczkę kaszki manny :-)
Gotujesz cały czas mieszając, no i jak jest gotowe to mieszasz ze słoiczkiem :tak:
Ja to daję do miseczki bo w słoiczku to cięzko wymieszać :-)

No ja dziś kupiłam taką kaszkę manne ale na mleku modyfikowanym. innej nie znalazłam:-( to tej mam dodać 2 płaskie łyżeczki do deserku?
BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!
tak :tak: 2 płaskie łyżeczki tej kaszki odpowiadają 2-3g kaszy manny (czyli pół łyżeczki), jest to dawka ekspozycyjna

a ten gluten to przez jaki okres czasu podawać? przez 2 miesiące? :confused:

U nas z nowosci wczoraj byl rosolek z kurczaka z kaszka manna z Hippa a na deser Owoce i Jogurt z Hippa a dzis jarzynki z szynka z Gerbera. Jutro podam indyka z pomidorami. Krotko mowiac wprowadzam dania po 6 miesiacu i narazie jest git:tak:

Ale chodzi mi że bez wody. Znaczy się nie rozpuszczam tych 2 łyżeczek w wodzie (no żeby mleko się rozpuściło) i dopiero do deserka tylko od razu dwie łyżeczki do słoiczka / 1 słoiczek na raz je/? Kurde namotałam troszkę:baffled:

efe na chłopski rozum to trzeba to rozpuścić w wodzie, inaczej może brzuszek boleć :tak:
ja tej manny nie dodaję do słoiczka, tylko podaję samą, łyżeczką :-)

Wlasnie dalam malej pierwszy raz sliwki, wczesniej sie jakos balam ze spowoduja rozwolnienie i lezaly. Nigdy niczego tak chetnie nie jadla:tak: ledwo wyciagalam jej lyzeczke z buzi a ona miala juz otwarty dziub:-D po zjedzeniu nie musialam wycierac jej buzi a sliniak spowrotem do szafy czysciutki wrocil:-D

Wlasnie dalam malej pierwszy raz sliwki, wczesniej sie jakos balam ze spowoduja rozwolnienie i lezaly. Nigdy niczego tak chetnie nie jadla:tak: ledwo wyciagalam jej lyzeczke z buzi a ona miala juz otwarty dziub:-D po zjedzeniu nie musialam wycierac jej buzi a sliniak spowrotem do szafy czysciutki wrocil:-D

moja tez tak śliwki uwielbia

u nas dzisiaj były pierwszy raz chrupki kukurydziane,jakos chciałam marude zachęcic i bardzo jej sie podobało

reklama
U nas z nowosci wczoraj byl rosolek z kurczaka z kaszka manna z Hippa a na deser Owoce i Jogurt z Hippa a dzis jarzynki z szynka z Gerbera. Jutro podam indyka z pomidorami. Krotko mowiac wprowadzam dania po 6 miesiacu i narazie jest git:tak:

No właśnie ja tez miałam jarzynki z szynką gerbera i niby to jest po 5 miesiącu a miało wyczuwalne grudki warzyw:szok::szok::szok: Jaś sobie niestety nie poradził:no:
A wczoraj kupiłam "misiowy jogurcik" i składem prawie w ogóle nie różni się od zwykłego - ma mleko krowie, i sacharozę, i pektynę, i skrobię modyfikowaną. To czemu to jest takie drogie?:confused::confused:

Do góry