reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Medycyna

reklama
toxoplazmoza jest przenoszona w odchodach zwierzęcych, obyś tylko nie dotykała kuwety, no i częte mycie rąk, my mamy kotka i toxoplazmoze powtarzałam tydzień temu i wynik ujemny, czyli wszystko ok.

ja mam dwa kotki. nie wychodzą na dwór, nie jedzą surowego mięsa z niepewnych źródeł, nie poluja na zwierzaki. nie mają tez kontaktu z innymi zwierzętami. moje wyniki na toxoplazmozę są ok.
ale przy najbliższej wizycie u weterynarza zbadam też zwierzaki, zeby ieć pewność czy one w ogóle mogą mnie zarazić. bo wcale nie muszą. robie to po to, żeby sie upewnić na tzw. 200%. ryzykować nie warto.

a do posiadania kotów zachęcam. podbno nie ma lepszych strażników dla małych dzieci.. chociaz o tymto się dopiero przekonam :-)

Dziekujemy za informacje...zaczynalam sie niepokoic bolami szczegolnie nasilone juz wczesnym wieczorem po calym dniu "biegania" . Niestety pracuje równiez na noc wiec odczuwam straszny dyskomfort w pracy.
Pozdrawiam

Mnie pokii co nie dokucza bol ale szczerze boje sie II trymestru. macica szybciej sie rozsciaga. Chociaz moja mama nie odczuwala zupelnie nic nawet w pologu jak wracala do swojego stanu...
Nawet jakos przy porodzie odczuwala tylko takie bole jak przed okresem...wsumie urodzila mnie w 6 godzin. Przyjechali z tata o 12:00 rejestracja takie pierdy zeszlo do 14:00 jak sie polozyla ....od 17 zaczely jej sie bole i o 20:25 bylam juz na swiecie...
Podziwiam moja mame ciekawe jak ja przezyje.

Ja swoja córcię urodziłam w dzien terminu :)

Skurcze zaczeły się ok godz.18 w środę, ale były między nimi długie odstepy, więc spokojnie wzięłam sobie przysznic, spakowałam torbe do szpitala, a dopiero ok 1 w nocy zaczeły się skurcze "właściwe" co ok 6 minut i dopiero wtedy pojechałam do szpitala
ok godziny 2.30 trafiałam na porodówke a o 7.10 urodziła się moja córcia :-)

Ciekawe jak będzie tym raziem :)

Od kilku dni odczuwam bole brzucha i nie mam pojecia czy jest to zwiazane z ciaza czy to zupelnie cos innego. To takie dziwne uczucie i bol jak przy biegunce, z reszta biegunke tez mam chwilami. I nie wiem czy to od zoladka czy to przez ciaze i przede wszystkim czy jest to grozne? Miala ktoras z Was cos takiego?

:-(ja tez mam ciagle bole... i z tego wszystkiego najgorsze jest to ze pojawily mi sie plamienia... sama mysl o utracie fasolki z ktora juz tyle jestem przeraza mnie... teraz mam przymusowy odpoczynek przez 4 tygodnie:-( jestem tym wszystkim troszke oszolomiona:szok:

reklama
xatia, ja chyba odczuwam coś takiego jak Ty, wieczorem do późnej nocy męcza mnie bóle żołądka brzucha w zasadzie sama nie wiem co mnie boli, jest mi troche ble, ale nie tak bardzo żeby wymiotować, tak jakbym się przejadła trochę - ale jem obiad okolo 17, a później to tylko jakiś owoc, więc nie wiem czy to przez jedzenie, staram się jeść mało a często ale i tak mnie męczą te dolegliwości

paula skonsultuj się z ginem, na pewno rozwieje Twoje wątpliwości i obawy

Do góry