reklama
Bestyja :P
Administrator
Współczuję i mam nadzieje ,ze niedługo Ci miną nudności
Podrzucam Ci nasze artykuły o tym jak sobie radzić z tą dolegliwością.
Nudności - BabyBoom.pl
Ciążowe dolegliwości - BabyBoom.pl
Podrzucam Ci nasze artykuły o tym jak sobie radzić z tą dolegliwością.
Nudności - BabyBoom.pl
Ciążowe dolegliwości - BabyBoom.pl
A ja jestem w 4 ciazy. W kazdej mialam mdlosci prawie do porodu, nasilaly sie wieczorami. Teraz 18 tydzien i mecza mnie po staremu :-) nie ma na to lekarstwa. Najlepiej sprawdzalo sie u mnie picie duzej ilosci wody do poludnia (ok 3 litrow). Takie nawodnienie hamowalo troche nudnosci. Teraz to juz misie nie chce, trzeba przetrwac:-)
Ja mialam mdlosci i okazjonalne wymioty do 14 tygodnia, codziennie.
Potem bylo lepiej, ale i tak do teraz (18 tc) zdarza mi się nagle zwymiotować (mimo iż żaden zapach mnie nie drażni ani nic takiego nie zjadłam). Lekarz mówi, że takie "napady" zdarzają się czasami az do końca ciąży, kazdy ma swój indywidualny rytm. Póki nie tracisz na wadze i jesz normalnie, nie ma się czym martwić
Na pewno już bliżej niż dalej, z tymi codziennymi mdłościami. Ale niespodzianki mogą się zdarzać i w późniejszym trymestrze...
Potem bylo lepiej, ale i tak do teraz (18 tc) zdarza mi się nagle zwymiotować (mimo iż żaden zapach mnie nie drażni ani nic takiego nie zjadłam). Lekarz mówi, że takie "napady" zdarzają się czasami az do końca ciąży, kazdy ma swój indywidualny rytm. Póki nie tracisz na wadze i jesz normalnie, nie ma się czym martwić
Na pewno już bliżej niż dalej, z tymi codziennymi mdłościami. Ale niespodzianki mogą się zdarzać i w późniejszym trymestrze...
brownagula
Fanka BB :)
ja jestem w 10tc, i się męczę codziennie...
Ledwo otworze oczy i już mnie mdli...
Czasem się lewo powstrzymuję aby nie ubrudzić dywanu albo psiego legowiska...
Chyba próbowałam już wszystkiego i nic... Sucharki-nic, suche pieczywo-nic,słaba herbatka-nic, pół tabletki avomarinu-nic, imbir zależy od dnia czasem powstrzymuje wymioty ale mnie wtedy mdli cały dzień, albo zwymiotuję tą herbatkę...
Pocieszam się jedynie, mdłości że to dobry objaw który świadczy o tym że ciąża prawidłowo się rozwija
Ledwo otworze oczy i już mnie mdli...
Czasem się lewo powstrzymuję aby nie ubrudzić dywanu albo psiego legowiska...
Chyba próbowałam już wszystkiego i nic... Sucharki-nic, suche pieczywo-nic,słaba herbatka-nic, pół tabletki avomarinu-nic, imbir zależy od dnia czasem powstrzymuje wymioty ale mnie wtedy mdli cały dzień, albo zwymiotuję tą herbatkę...
Pocieszam się jedynie, mdłości że to dobry objaw który świadczy o tym że ciąża prawidłowo się rozwija
Ostatnia edycja:
reklama
N
Nuka
Gość
Mi się jutro 7 tydzień zaczyna i mdłości ani widu ani słychu